Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

dorciabe 09:41, 26 sie 2014

Kasia poczytaj sobie o miskancie graziela, bardzo ładny żółtawy kolor, ostatnio Danusia sadzi takie w ogrodzie z lustrem. Mnie sie podobaja baaaaardzo i szukam miejsca
BusyBee 13:39, 26 sie 2014

Magda_ napisał(a)

ale tylko ten płożący wyleci ?

Na tej rabacie zostawię derenia, cyprysika, berberysa. Wylecą płożące i paskudna kosodrzewina, która miała mieć max 1 m, a ma 2 i jest łysa od dołu
Właśnie tam chcę wsadzić miskanty, aby wpasowały się w dziurę po niej. Na zdjęciach kosodrzewiny nie widać- jest po prawej stronie w rogu. Po lewej też jest dziura- widać przez nią lilaka. Tam też będą miskanty....
BusyBee 13:44, 26 sie 2014

dorciabe napisał(a)
Kasia poczytaj sobie o miskancie graziela, bardzo ładny żółtawy kolor, ostatnio Danusia sadzi takie w ogrodzie z lustrem. Mnie sie podobaja baaaaardzo i szukam miejsca

Dzięki Dorciu Muszę mu się uważniej przyjrzeć. Ma być docelowo taki wysoki jak zebrinus czy gracek? No i ciekawe, czy dostanę go u mnie, bo na razie nigdzie się nie wybieram...

U nas siąpi cały dzień i jest ziiimno a myślałam o tym karczowaniu...
BusyBee 15:26, 26 sie 2014

Poczytałam o miskancie graziella i różne źródła podają różną wysokość docelową. Ciekawe jak to w praktyce, bo pięknie się przebarwia jesienią. Naprawdę warto mieć
dorciabe 16:41, 26 sie 2014

Graziela rośnie u Małej Mi, pytałam o wysokość w tym roku jest niższa ma 1,5m a z kłosem 2m
Ewa777 17:46, 26 sie 2014

Kasiu, a jesteś pewna, że chcesz wyciąć kosodrzewinę? Może wystarczy wyciąć dolne gałęzie i będziesz miała iglaka na pniu. Nie wiem, jak ona u Ciebie wygląda, bo nie dostrzegłam na zdjęciach. Widziałam na O. takie podcięte iglaki i podobały mi się.
Byłaś w Biedro? Widziałam kule, bardzo ładne i różne rodzaje. Ale ja nie mam już gdzie je wsadzić.
BusyBee 17:59, 26 sie 2014

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, a jesteś pewna, że chcesz wyciąć kosodrzewinę? Może wystarczy wyciąć dolne gałęzie i będziesz miała iglaka na pniu. Nie wiem, jak ona u Ciebie wygląda, bo nie dostrzegłam na zdjęciach. Widziałam na O. takie podcięte iglaki i podobały mi się.
Byłaś w Biedro? Widziałam kule, bardzo ładne i różne rodzaje. Ale ja nie mam już gdzie je wsadzić.

Nigdzie dzisiaj nie byłam Ewcia. Jakie kule???

Ta kosodrzewina to rozpacz
Taki relikt z przeszłości, kiedy wciskali mi co chcieli, a ja pięknie dziękowałam Jest wybujała, rachityczna i zagłuszona- nie będę jej ratować. Za nią, przy płocie rośnie śliwa nigra, do której nie było dotąd dojścia. To będzie jej come back
Teraz na wiosnę będzie cięta, aby się zagęściła
Prosz...- z prawej pod śliwą cud- kosówka- 2.5m :
BusyBee 18:00, 26 sie 2014

dorciabe napisał(a)
Graziela rośnie u Małej Mi, pytałam o wysokość w tym roku jest niższa ma 1,5m a z kłosem 2m

Czyli graziella to must have, ale nia na tej rabacie- za niska....
Ewa777 18:01, 26 sie 2014

Kule - tuje na pniu za 39 zł Już zapomniałaś?
BusyBee 18:07, 26 sie 2014

Ewa777 napisał(a)
Kule - tuje na pniu za 39 zł Już zapomniałaś?

Nie, o tych pamiętam- jutro polecę Mnie już coś innego po głowie lata

Deszcz cały dzień i moja robota stoi Idę zobaczyć Twoje kanciki