3 cisy z kółka padły i widzę że z kolejnymi 3 też coś się dzieje .
Nie ogarnęłam jeszcze placyka, chwasty zdychają po randapie, ale jest za mokro, ziemia musi wyschnąć, bo nie moge ich jeszcze wyrwac
Przemku, róża piękna i wygląda na bardzo zdrową. Ja sadziłam w tym roku Aspirin Rose i też ładnie kwitnie. Dwa lata temu rabatę z różami miałam wyściółkowaną korą, rok temu zdjęłam i teraz mają się lepiej. Ale na zimę i tak obsypywałam je normalnie ziemią.
Trzymam kciuki, żeby hortensja zakwitła
Pozdrawiam
Wszystkie róze piękne
Ale tą się zachwyciłam!
Chopin nie lubi deszczu U mnie sporo kwiatów nie rozwinie się, bo zewnętrzne płatki od nadmiaru wody posklejane.
Ja też sobie rysowałam schematy, a staneło na czymś innym. Za radą dziewczyn latałam z donicami z kulkami. I tak wyszła mi moja rabata żwirkowa z klonem, kulkami, kwadratem ustawień było mnóstwo, ale tak najłatwiej to zwizualizować. A jeśli rośliny masz w ziemi to może wez np jakieś puste donice różnej wielkości. Je sobie poprzestawiaj i zobacz co Ci pasuje.
Ja w ub roku nasadziłam roślin bez ładu i składu.. teraz mam oczywiście misz masz, ale gdzie mogę to idę w proste linie, symetrię, etc.
Każde ujęcie z Twojego ogrodu jest prześliczne czy to zrobione w części użytkowej, rekreacyjnej czy gospodarczej
Ale to szczególnie przypadło mi do gustu - śliczne zestawienie i śliczne ujęcie
Pozdrawiam serdecznie i buziaczki po przebudzeniu
Nowe bardzo ładne ujęcia ogrodu
Reniu każda chyba z nas ma bardzo mało czasu. Latem tyle się dzieje, tyle pracy wokół Chciałabym wydłużyć dobę tylko nie potrafię
Aniu monteverde, najpiękniejsze hortensje jeszcze przed nami, moje ulubione to vanilki i limki.
Dla Ciebie różyczka
i jeden z nowych powojników
Donia72 hortensje szybko rosną, ani się obejrzysz i będą pięknie kwitły,
zamiast hortki róża Askot, pachnie obłędnie, chyba nawet intensywniej, gdy przekwita