Długość kwitnięcia zależy znacznie od temperatury, jeśli jest niska to dłużej a jeśli szybko nastąpi ocieplenie to w tydzień potrafią zniknąć. Od 1 tygodnia do 3 tygodni.
Mam pytanie odnośnie irgi, czym różnią się te dwie odmiany i czy one są zimozielone?
Cotoneaster suecicus 'Coral Beauty'
Cotoneaster dammeri 'Coral Beauty'
Chcę je posadzić pod hortensjami Strong Annabelle i osiągnąć mniej więcej taki efekt jak poniżej, więc musi rosnąć w miarę wysoko, żeby "utrzymać" hortensje. Może też lekko przewieszać się przez murek, bo taki akurat tam mam, ale to nie jest konieczne. Ważniejsze, aby szła w "górę" Doradźcie proszę A może dobra będzie irga "Ursynów"? tak pięknie u Przemka wygląda!
Pokaż zdjęcia jak wygląda ten żywopłot i w zasadzie tuje Brabant nadają się wyłącznie na żywopłoty formowane, które należy ciąć mocno jako bryłę, a nie prowadzić jako pojedyncze egzemplarze. Czyli: nożyce szpalerowe i cięcie w pionie i w poziomie. Inaczej, będą wielkie a potem będą rzadkie.
Jak gęsto je sadziłeś, z jakim zamysłem? Że co z nich ma być?
A żebyś widziała minę mojego męża i teścia jak go położyłam - po co Ci mostek jak tam nie ma wody? Myśl że tylko dla ozdoby była dla niech zbyć abstrakcyjna
O widze - niesamowita! Co za ulga bo naprawdę wyglądało to jak garncarnia Teraz po zimie ziemia jak masło, uwielbiam w takiej grzebać bo jest bardzo plastyczna, nie to co latem. Uwielbiam wiosnę, jest jak pobudka w sobotni poranek