Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miejsko & sielsko 15:03, 26 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

to już zgłupłam,
Zdjęcie poniżej wygląda jak Carex testacea 'Prairie Fire a miała być zgodnie z "metką" bronze form.... hmmm

Bronze, może nie form , to ona będzie, jak przestaniesz ją podlewać
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:51, 26 cze 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Z przyjemnością obejrzałam cudny reportaż, kolory pięknie się przenikają, a te bladoróżowe liliowce super! zaskroniec, robalek, wszystko che żyć, ale uważać trzeba.

Trzeba uważać, żeby nie rozdeptać i się za bardzo nie przestraszyć

Moje ulubione kolory w ogrodzie to te soczysto żółte, jak u metasekwoii Golden Rusch

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 14:51, 26 cze 2014

Do góry
Przedstawiam Wam pierwsza lokatorke na tarasie swojego apartamentowca. To pierwszy w historii egzemplarz biedronki, która z powodu nadwagi nie będzie w stanie latać, gdyż moja córka ja non-stop dokarmia. Menu rożne - liczy sie gościnność ale, ze na jablonce znalazlysmy mszyce to biedrona aż podskakuje z radości.
Ogród z łezką 14:50, 26 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ten buczek, który wymieniałam niedawno, cienkie gałązki ma, młodziak jest, ale mu tak stały bardziej...nooo, nie stały, tylko nie zwisały tak jak trzeba, wiesz. Przywiązałam je do pnia, wkurzały mnie takie odstające farfocle... wiosną zobaczę.
Dzięki

zawsze coś nie tak
Kasia niedawno w widziałem Purple Fountain o takich objawach a pan zaklinał się że to oryginał -gdybym nie miał to mógłby wciskać takie bajki

podsyp mu zwykłej azofoski niech dostanie większych przyrostów to i zwis prawidłowy się pojawi
albo pokaż mu tą fotkę bo może on chce a nie wie jak
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:50, 26 cze 2014

Do góry
Haniu...jestem pod wrażeniem Twojej pięknej szałwii muszkatołowej.Piękna!
Ranczo Edy 14:44, 26 cze 2014

Do góry
eda napisał(a)
i takie tam Z pozdrowieniami dla odwiedzających

Edytko co to za roślinka? Strasznie mnie intryguje ?

P.S
Wspaniałe fuksje!!!
Kondziowy ogrod cz II 14:41, 26 cze 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
I kilka różnych ujęć różanek

Ja pinkole jakie cudo na pergoli.. i piękna rabata .. możesz być dumny z niej.,
Wilcza Góra 14:41, 26 cze 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
zachęcona tyloma miłymi komentarzami wstawiam troszkę bardziej "malowniczy"...
kwiatostan żurawki

miłego dzionka dla Wszystkich !!!

Wzajemnie miłego kolorowego
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:41, 26 cze 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Aga, zakochałam się w liliowcach. Twoje są śliczne, a mniemam, że te najładniejsze jeszcze zobaczę. U mnie na razie tylko te zwykłe, ale muszę jakąś rabatkę dla nich w przyszłości przyszykować.

Te zwykłe też są ładne - jak dla mnie- choć ludzie mówią, że takie to w każdej zagrodzie rosną. :

Zaskrońca bym do siebie w gości nie zaprosiła- boję się okrutnie takich długich i pełzających- mnie po prostu paraliżuje.

Buziaki zostawiam.

Te najładniejsze liliowce jeszcze zobaczysz....ja też czekam niecierpliwie........małe Wojsławice, też mi się marzą, ale nie mam jak takiej wstążki poprowadzić

Te zwykłe są niezwykłe jak podkreślają urodę innych roslin i całej kompozycji

buziak.....od mojego zaskrońca
Moja działka. 14:40, 26 cze 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
A tyle będę miała śliw w tym roku
Niesamowita fotka...takiej ilości śliw nigdy nie widziałam.Pozdrawiam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:36, 26 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ograniczenie prędkości do 3 km jest jak najbardziej wskazane..
NIc tylko sie gapić Z prędkością 0 km/h
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 14:33, 26 cze 2014

Do góry
Parę zdjęć z prawie letniego mojego ogrodu. Czyli mniej więcej sprzed tygodnia. Nie zwracajcie uwagi na nieskoszone trawniki - bo - albo - albo

Krótki widok na moją skalniakową angielską rabatę.

Widok zza oczka na tzw. białą rabatkę - głównie królują tam róże - pnące i parkowe "angielki". A pomiędzy są lawendy, irysy (tu już po przekwitnięciu), ostróżki, rododendron, miodunki, jasnota,łubin, jeżówki (tu jeszcze nie ma), kocimiętki i różne płożące wypełniacze

Moja "That Jazz" w pierwszej fazie kwitnienia.

Na pierwszym panie polianty: różowe i czerwone - też w pierwszej fazie kwitnienia. W tym roku czerwona słabo kwitła. Za to różowe są obecnie oblepione kwiatami i wyglądają zjawiskowo

Na drugim planie: NN wielkokwiatowe - żółte i mocno pachnące.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:32, 26 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Agatko, do Ciebie przychodzę oczy nacieszyć, uwielbiam taki busz, czekam na taki u siebie Zawsze tu pięknie.
Mój M bardzo się napalił na wiąza wredei, po drodze z Pisarzowic go wypatrzył. Wiesz, strzelisty i żółciutkie listki od połowy w górę...cierpliwie mu tłumaczyłam, że na ten rok mi buk niedorozwinięty, a potem ze zdobniczką wystarczy..

Jaka ty rezolutna i rozważna jesteś w tym kupowaniu, prawdziwy strażnik rodziny..........ale masz kusicieli i marzycieli obok siebie, to chyba od czasu do czasu dajesz się na coś fajnego namówić, ja sobie nie odmówiłam jednak, ostatni krzaczek, to pięknotka, jutro w czasie przymusowego urlopu będę ją sadzić....szukam dla niej idealnego stanowiska, żeby nie przesadzać

może tutaj
Moja działka. 14:28, 26 cze 2014

Do góry
A tyle będę miała śliw w tym roku
Mój mały skrawek ziemi 14:23, 26 cze 2014

Do góry
Kasiu dziękuję na pewno zaglądne
Wypoczęci po połowie , bieganina po sklepach przy okazji
A po powrocie wszystkie sprawy nagromadzone i klienci , którzy na szczęście pamiętają o mnie.

Chyba te iryski miały kwitnąć na wiosnę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:18, 26 cze 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
widoki z tarasu masz cudnetylko leżaczek i relaksik
piękna ta powyższa lilia, daje po oczach ja miałam 3 szt to i tak mi nornice wtryniły

Kotka sobie spraw na nornice

Ogródeczek 14:17, 26 cze 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

Podziwiam i pozdrowienia zostawiam.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:13, 26 cze 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Bajeczne fotki, musze je potem na spokojnie pooglądać. No gdyby moi zaskrońca zobaczyli - wyli by z zachwytu (w przeciwieństwie do mnie). Perspektywy zachwycające, aleś się wzięła za ogród po remoncie!

Ogród jest na tyle dojrzały, że sam się obroni, ja przed zaskrońcem też się obroniłam i on też się obronił przed kotem Mańkiem

Z tym remontem to jeszcze daleka droga do końca, jutro urlop, stolarz się zapowiedział na robotę progów, tak więc sprzątanie jutro i dalsze prace to ślusarz z balustradą i malowanie, liczę na pogodę, bo w między czasie, ogród też mnie potrzebuje...pacioreczniki czekają na wsadzenie i młode werbenki ze stipą

Pszczelarnia 14:12, 26 cze 2014

Do góry
Urszulo,
ta róża to angielka Austina 'Falstaff' z ogrodu Vivy w ogrodzie Ani (Wielkiej Małej MI). Zdjęcie zrobił Motylek (?). Ładne.
Działeczka koło Muzeum 14:04, 26 cze 2014

Do góry
Gdzie to jest? Kto zgadnie?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies