Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:30, 14 sie 2014

baraga1904 napisał(a)
...one ( te zawilce) podobały mi się już w zweszłym roku, i dalej ich nie mam...no focham się na siebie....
...czy tatarak cynamonowy pachnie cynamonem? tak zapytam...

Nie mam pojęcia.. Nie wącham trawopodobnych ale raczje nie pachnie bo nic na tarasie nie czuję...
Kasik 21:38, 14 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Moja zakwitła dwa dni temu i jestem w niej zakochana
Oto moja rosa the rescht, premiera gdyz sadzona był po 23 lipca z donicy. Dlatego lubie kupowac róże w dnicach a nie z odkrytym korzeniem, chociaż rosomanes twierdzą, ze lepiej z odkrytym korzeniem....

Ja kupiłam ją w donicy. W Przytoku mieli wiosną jeszcze z dostawy z tamtego roku. Krzak na razie jest nieduży, ale może i mnie w przyszłości zachwyci.
Kondzio 21:52, 14 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Kondzio ten pomarańcz do niczego nie pasuje... a najbardziej do moich wnetrz.... tylko pasuje do pomarańczowego dywanu w salonie....
hi hi hi
Tess 22:09, 14 sie 2014

Madżen, nadrobiłam wszystko. Czego żałuję, bo mus mi teraz do Konstancji zajrzeć, taką ciekawość we mnie rozbudziła
Kolor drewna dobrałaś idealnie, jestem zachwycona efektem.
O ogrodzie nawet nic nie będę pisać, bo wszystko wiadomo.
ana_art 22:09, 14 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Gdyby mi queen zakwitły na żółto... chyba bym umarła
Moje biedronkowe queeny zakwitły jak quenny
ewakatowice 22:10, 14 sie 2014

Napracowałaś się ale efekt jest piorunujący,
Podbitkę też będziesz szlifować?

Ech, róże i to wspomnienie wiosny w Twoim ogrodzie.
Nic tylko patrzeć nawet sadzić swoich nie trzeba!!!!
ana_art 22:13, 14 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ana widzisz ja jednak w czepku urodzona Wszystko mi sie od lata zgadza. MOże za dużo zamawiasz i pakujacy juz od zmysłów odchodza i o pomyłki nie trudno

po prostu rachunek prawdopodobieństwa... im więcej zamawiasz większe prawdopodobieństwo pomyłki...
no biorę to pod uwagę szczególnie po tekście Pani w orodniczym. Gdy kupowałam kolejną sadzarkę i powiedziałam że po posadzeniu 200szt się wygięła w paragraf. Pani na to, że ludzie kupują i nie narzekają, bo być może 200 cebul nie sadzą... nawet nie dokończyłam że zostało mi jeszcze ok 1,5tyś do posadzenia... żeby nie padła, albo po kaftan nie zadzwoniła
grembosia 22:14, 14 sie 2014

W końcu są fotki

Kolor bielonego drewna na elewacji uważam za idealny do Waszej bryły nowoczesnego, niebanalnego domu. Wg mnie lepiej nie mogliście wybrac. Pięknie to wygląda. Ogrom pracy za Wami i jeszcze przed Wami, podziwiam pracowitośc. My też sporo rzeczy robiliśmy własnymi rękami, kiedy "fachowcy" strzelili kosmiczne ceny. A jaka później uciecha, kiedy przeliczasz ile zaoszczędziłaś i wcale gorzej to nie wygląda.

Ogród jak zwykle prezentuje się niesamowicie.
grupa_trzyma... 22:16, 14 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

W tym roku zamówiłam wyłacznie jakieś egzotyczne pełne w necie i zwroce uwage co, od kogo i gdzie sadzę. Szalenstw w cebulach jednak nie bedzie.

Chciałabym to zobaczyć na własne oczy... Pozdrawiam Cię Madżen!
ana_art 22:16, 14 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Dzisiaj się nią zachwycałam i nawet ją wąchała. Pachni etak jak dzikie róże, wspomnienie z dzieciństwa. Czytałam, ze histroyczne tnie się poodbni ejak austinki latem, wisoną nie... bałam się, ze nie utrzymam w ryzach. Skoro jednak mozna to 1 m będzie optymalna, bo sesleria rośnie spora i na razie ją mi przesłania
bardzo podobny kwiat ma Melina, którą posadziłam na przedpłociu