Ja myśle, że do Red Barona pasowałaby Guva Ice, normalnie jest cudowna, a co najważniejsze nie traci koloru podczas kwitnienia. Robie sobie właśnie żelazną liste zakupów i jeszcze chyba na 3 jeżówki się skusze
Tu masz Red Barona z Hot Papayą w tle właśnie z bylinowego Jak zobaczysz to usune fotke.
Żebym ja to wiedziała jakie ja kcę.. To by była przynajmniej połowa sukcesu .. Jak nie 3/4
Mam tam red barona i kiścienia i klona crimson..one muszą pasować i to jest priorytet
Ale piccolino tez mam na oku
A co do motyli ... Poczytałam w mądrej gazecie ,że pojawiły się odmiany budlei karłowej i to mam nadzięję zapewńi mi to motyle towarzystwo , choć to chyba dopiero na przyszły rok
Ale wielkie dzięki za info o braku napalania sie motyli .. Bo nie napalające się motyle to skandaliczny skandal .)
Z nieba mi Łukasz spadłeś .. Dziekiiiiiiiii .. Nie usuwaj plizzz
Tak sobie na to patrze i myślę ,że jest nieżle z papayą , choć może ciut bardziej różowe byłyby lepsze ...,ale ta guava...matttkooooo..nawet do kiścienia by pasowała idealnie
Jak do red barona to coś wyższego będzie lepsze- tak jak na zdjęciu- jest super.
Piccolino za różowe i za niskie- musiało by być przed trawą. Warto też pamiętać, że wyższe jeżówki często się gną i wysychają im nóżki tak jak tym w moim avatarku- to southern belle. Kwiat jest piękny i utrzymuje się dość długo, ale przesadzałam je w głąb rabaty, urosły 60 - 70 cm, trochę się gięły i chciałam zasłonić te suche nóżki
Szukaj coś bardziej w czerwieni- hot papaya ?- będzie fajnie
Nawet nie wiedziałam, że w bylinowym barona z papajką zestawili. Zastanawiam się, czy ta jeżówka musi być kolorystycznie podobna do barona. A może powtórzysz limke. TZn chodzi mi kolor kwiatów. Myślę, że najlepiej zrobisz jak tam pojedziesz i sama na żywo zobaczysz kolory i formę. Fakt, że część jeżówek ma słabe nóżki i trzeba je podwiązywać. Jeżeli chodzi o motyle to u mnie przylatują tylko do tej podstawowej różowej, na tych jest dużo a na innych są tylko czasami.
Mam dokładnie tak samo.. Stąd mi tak trudno się zmusić do zakupów internetowych...żałuję ,że mam " taki " zapłon, bo przecież u nas w Parku Śląskim był bylinowy..tylko może wtedy jeżówki jeszcze nie kwitły.....