Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Luki 21:46, 14 sie 2014

Ja myśle, że do Red Barona pasowałaby Guva Ice, normalnie jest cudowna, a co najważniejsze nie traci koloru podczas kwitnienia. Robie sobie właśnie żelazną liste zakupów i jeszcze chyba na 3 jeżówki się skusze

Tu masz Red Barona z Hot Papayą w tle właśnie z bylinowego Jak zobaczysz to usune fotke.
gierczusia 21:51, 14 sie 2014

BusyBee napisał(a)
A jakie Ty kcesz te jeżówki, bo piccolino są piękne- po prostu różewe, pełne, niewysokie i kępiaste- poluję na nie, będę zamawiać 5- 6 sztuk Wygugluj sobie bo nie umiem linkować Tylko trzeba pamiętać, że motyle to na te pełne się nie napalają

Pszczółko

Żebym ja to wiedziała jakie ja kcę.. To by była przynajmniej połowa sukcesu .. Jak nie 3/4

Mam tam red barona i kiścienia i klona crimson..one muszą pasować i to jest priorytet

Ale piccolino tez mam na oku

A co do motyli ... Poczytałam w mądrej gazecie ,że pojawiły się odmiany budlei karłowej i to mam nadzięję zapewńi mi to motyle towarzystwo , choć to chyba dopiero na przyszły rok

Ale wielkie dzięki za info o braku napalania sie motyli .. Bo nie napalające się motyle to skandaliczny skandal .)
gierczusia 21:54, 14 sie 2014

Luki napisał(a)
Ja myśle, że do Red Barona pasowałaby Guva Ice, normalnie jest cudowna, a co najważniejsze nie traci koloru podczas kwitnienia. Robie sobie właśnie żelazną liste zakupów i jeszcze chyba na 3 jeżówki się skusze

Tu masz Red Barona z Hot Papayą w tle właśnie z bylinowego

Z nieba mi Łukasz spadłeś .. Dziekiiiiiiiii .. Nie usuwaj plizzz

Tak sobie na to patrze i myślę ,że jest nieżle z papayą , choć może ciut bardziej różowe byłyby lepsze ...,ale ta guava...matttkooooo..nawet do kiścienia by pasowała idealnie

Normalnie chyba dzis nie śpię
Bea 22:03, 14 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Beatko .. Ty naprawdę jesteś lepsza w kolorach niz ja....

Od jakiegoś czasu dotarło do mnie , że nie wolno kupować tego co wleci w oko , tylko to co akurat pasuje.. Wiec jeśli Ci pasuje to kupuj i już

Tak mi się wydaje, że będzie pasował, ale ja lubię pomacać, zobaczyć.
Zresztą ty wiesz, że muszę najpierw wszystko oblecieć .......
BusyBee 22:05, 14 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Pszczółko

Żebym ja to wiedziała jakie ja kcę.. To by była przynajmniej połowa sukcesu .. Jak nie 3/4

Mam tam red barona i kiścienia i klona crimson..one muszą pasować i to jest priorytet

Ale piccolino tez mam na oku

A co do motyli ... Poczytałam w mądrej gazecie ,że pojawiły się odmiany budlei karłowej i to mam nadzięję zapewńi mi to motyle towarzystwo , choć to chyba dopiero na przyszły rok

Ale wielkie dzięki za info o braku napalania sie motyli .. Bo nie napalające się motyle to skandaliczny skandal .)

Jak do red barona to coś wyższego będzie lepsze- tak jak na zdjęciu- jest super.
Piccolino za różowe i za niskie- musiało by być przed trawą. Warto też pamiętać, że wyższe jeżówki często się gną i wysychają im nóżki tak jak tym w moim avatarku- to southern belle. Kwiat jest piękny i utrzymuje się dość długo, ale przesadzałam je w głąb rabaty, urosły 60 - 70 cm, trochę się gięły i chciałam zasłonić te suche nóżki
Szukaj coś bardziej w czerwieni- hot papaya ?- będzie fajnie
Bea 22:08, 14 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Z nieba mi Łukasz spadłeś .. Dziekiiiiiiiii .. Nie usuwaj plizzz

Tak sobie na to patrze i myślę ,że jest nieżle z papayą , choć może ciut bardziej różowe byłyby lepsze ...,ale ta guava...matttkooooo..nawet do kiścienia by pasowała idealnie

Normalnie chyba dzis nie śpię

Piękna, Papaya za czerwona, chociaż z daleka wygląda bardziej jak bordowa.
W grabkach Papaya jest i czerwony baron to możesz przymiarkę zrobić.
ewsyg 22:35, 14 sie 2014

Nawet nie wiedziałam, że w bylinowym barona z papajką zestawili. Zastanawiam się, czy ta jeżówka musi być kolorystycznie podobna do barona. A może powtórzysz limke. TZn chodzi mi kolor kwiatów. Myślę, że najlepiej zrobisz jak tam pojedziesz i sama na żywo zobaczysz kolory i formę. Fakt, że część jeżówek ma słabe nóżki i trzeba je podwiązywać. Jeżeli chodzi o motyle to u mnie przylatują tylko do tej podstawowej różowej, na tych jest dużo a na innych są tylko czasami.
Bogdzia 22:59, 14 sie 2014

Łukasza zdjecie piekne warto się zapatrzec i coś podobnego stworzyc. Miłego dnia jutro.
gierczusia 23:00, 14 sie 2014

Bea napisał(a)

Tak mi się wydaje, że będzie pasował, ale ja lubię pomacać, zobaczyć.
Zresztą ty wiesz, że muszę najpierw wszystko oblecieć .......

Mam dokładnie tak samo.. Stąd mi tak trudno się zmusić do zakupów internetowych...żałuję ,że mam " taki " zapłon, bo przecież u nas w Parku Śląskim był bylinowy..tylko może wtedy jeżówki jeszcze nie kwitły.....
gierczusia 23:04, 14 sie 2014

Bea napisał(a)

Piękna, Papaya za czerwona, chociaż z daleka wygląda bardziej jak bordowa.
W grabkach Papaya jest i czerwony baron to możesz przymiarkę zrobić.

Noo właśnie..też mam obawy ,że ciutek za czerwona..ale to takie niuanse kolorystyczne ..echhhhh....nie ma jak przymiarkę zrobić na żywo