Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:12, 23 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Chyba to nie ta Twoje łodyżki bordowe całe, moja przy kwiatku ma blade...widać zabarwienie bordowawe, ale blade bardzo.
Tu ją masz, z tyłu vanilka z bardzo bordowymi pędami

A może to grandiflora?...rośnie u mnie, ale foty nie mam...spróbuj wygooglać
Jurajski Ogród 22:11, 23 cze 2014

Do góry
na dobranoc: jurajskie klimaty

Co się stało kwiatom ... 22:10, 23 cze 2014

Do góry
Miałam pracowity wieczór, wszystkie buksy przycięte jest już ładnie, fotki kiepskie bo się nie przykładałam, bardziej interesował mnie widok na niebie , Mi 2 sobie latał nad moim Edenem, a później Mi 8 tylko aparat się rozładował i nici z fotki, z ręki wyszło tak sobie.

Ogród z perspektywą na przyszłość 22:09, 23 cze 2014

Do góry
Zmiany wymuszają zmiany , to chyba pozytywna myśl? ..Tak

W ogrodzie ciągłezmiany. Działam i chyba troche tęsknię za tymi pogaduchamina forum.

Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 22:09, 23 cze 2014

Do góry
andziulka napisał(a)
Aniu, gratuluję wspaniałego spotkania!!!!!! Szkoda, że tak daleko mieszkam Ogród cudowny!!!!!!! bajeczne widoki

Autobus Biały-Rzeszów kursuje.. i nie łapie opóźnień 2,5 godziny jak Rzeszów-Łódź przez Kraków i Katowice (dobrze, że nie przez Hono-lulu) !!!!!

Jotka- .... to już wiem komu to było... i od kogo.... niech będzie.. zdrowie mojego eMusia wypiję

I fotki z Tobą wstawię Wrzucałam ale u siebie... a teraz na wątku spotkaniowym.. '

I nie mam lampek na wodzie... może ktoś zrobił foto..

Laurowiśnia wschodnia - Prunus laurocerasus 22:08, 23 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jest szczepiona, wykadrowałam zdjęcie i widać zgrubienie - miejsce szczepienia.

A to góra drzewka.

Danusiu proszę powiedz mi jak z doświadczenia Twojego trzymają się laurowiśnie na pniu.. jak w zimie i czy należy je okrywać? Ja mam miejsce trochę na przeciągu i nie wiem czy będzie się nadawać .Musi być osłonięte od przeciągu?
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:05, 23 cze 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Hortensja Pinki Winky

Chyba to nie ta Twoje łodyżki bordowe całe, moja przy kwiatku ma blade...widać zabarwienie bordowawe, ale blade bardzo.
Tu ją masz, z tyłu vanilka z bardzo bordowymi pędami

Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 22:04, 23 cze 2014

Do góry
Wrzucam po kolei.. bo kurki już śpią i pora na mnie..

Poważne rozmowy..

To mi wygląda na oswajanie się z sobą..

Tu widzę mój synuś się oswaja z bracią ogrodowiskową

Rozmowy w podgrupach..

Ogród z tatarakiem w tle 22:03, 23 cze 2014

Do góry
katarzynkak napisał(a)
A tutaj moja 2-letnia Rosarium koło tarasu na podwyższonej rabacie
Uwielbiam na nią patrzeć!

Kasiu, śliczna ta róża. Napisz proszę, który odcień , na pierwszym czy na drugim zdjęciu, bardziej przypomina ten prawdziwy? Dziękuję
Pozdrawiam
Mazury i mój kawałek ziemi 22:02, 23 cze 2014

Do góry
Narazie ustawione tak ale pewnie nie na długo hehe
Dzień

O 22 zrobiona fotka
Moja bajka 22:01, 23 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu róża za różą zawsze się ukryje ale to nie leży w naturze róż
Kasiu wyglądasz ślicznie, ja też już tęsknię i pamiętaj że możesz przyjechać zawsze jak tylko będziesz miała ochotęDo mnie tylko 100 km dalej niż do Kasi Buziaczki
Na pamiątkę

Kasiu piękne zdjęcia ,wyglądacie bardzo ładnie razema Twój odmienny stan dodaje Ci jeszcze więcej uroku Kasiu ogród faktycznie tajemniczy i jak z bajki Buziolki
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:01, 23 cze 2014

Do góry
Hortensja Pinki Winky

W krainie gliny i jaskrów 21:56, 23 cze 2014

Do góry
Tak, w 2009 roku, wiosną, i u mnie w ogrodzie pojawiło się trochę koloru dzięki wielu wiosennym kwiatom.
Jako pierwszy zakwitł oczar - ale jego zdjęcia nie mam. Tuż po nim zakwitły ciemierniki.

krokusy

po nich pojawiły się kolejno różne pierwiosnki

sasanki

po raz pierwszy zakwitły posadzone w ubiegłym roku dwie magnolie. Dopiero teraz okazało się, że choć kwiaty miały mieć zupełnie różne. to w rzeczywistości są bardzo do siebie podobne

i zaczęły pokazywać się kolejne cebulowe

a o kolejnych w następnym poście
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 21:51, 23 cze 2014

Do góry
Żeby nie było, że bez pisma obrazkowego to wklejam prace ekhm ,,brukarskie" w moim wykonaniu Jeszcze nie skończone, bo do dyspozycji miałam tylko zwykły młotek. Zakupiłam dziś natomiast taki gumowy z prawdziwego zdarzenia, oraz poziomicę i teraz będę ubijać, poziomować i szaleć!

Sznurki wyznaczają poziom "0", choć i tak zawsze lepiej sprawdzać poziomicą na wszystkie boki czy jest równo.

A tu już powoli powstaje ścieżka. Płyty granitowe 30x30 i 2cm grubości (trochę mało, ale na niezbyt często eksploatowaną ścieżkę starczy). Podsypka piaskowa ok. 4-5 cm (nie dawałam cementu, a co jak mi się koncepcja zmieni? ) oraz wygładzenie przy pomocy deseczki, kładzenie płytki gładką stroną do dołu (by nie było ślisko) i ubijanie i poziomowanie by piasek się zagęścił, a płytki nie ,,klawiszowały".
Ogród w otulinie Biebrzy 21:51, 23 cze 2014

Do góry
A ten dla odmiany jest prawdziwy brudasowa rodzinka ale lubię ich klekot
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:50, 23 cze 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Ta zurawka chyba nie da rady, niestety degradacja postepuje

kulkowa kapiel sloneczna

Super są te drzewka na pniu.. jak się nazywają bo nie znam. I jak z pielęgnacją ich?
Ogród wśród pól i wiatrów 21:50, 23 cze 2014

Do góry
jolka napisał(a)
Na ogrodnika pułapki czyhają na każdym kroku ...
Taki na przykład relaksacyjny spacerek po ryneczku, bez żadnych zakupowych zamiarów (teoretycznie). A praktycznie!! Wróciłam w towarzystwie trzech naparstnic

zgadzam się z Twoim stwierdzeniem akurat w czwartek wybieram się na ryneczek po begonie, ciekawe czy wrócę z nimi czy czymś innym naparstnicę bardzo lubię, mam taką różową, ale biała/kremowa też jest piękna
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:49, 23 cze 2014

Do góry

21.30 - dobry czas na fajrant jutro już będzie widać efekt
nie było czasu na fotki to może ubiegłoroczny Błękitny Anioł w większej masie bo ten na górze to jakiś taki nie anielski

Rododendronowy ogród II. 21:46, 23 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bożenko kochana dobrze że dojechałaś Czytam że źle się czujesz ale mam nadzieję że to tylko skutek długiej podróży i jutro wszystko wróci do normyChwile spędzone na rozmowie z Tobą i Jolą będę wspominać już zawsze i zawsze będę się wtedy uśmiechać Jesteś cudowna, całuję mocno i Krzyś też

Małgoś czy Ty nie widzisz że ja Ci eMsia uwodzę??? Uwazaj !!!!!
Ogród przy domu szeregowym 21:45, 23 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Też mam sporo trójkątów w swoim ogrodzie

Danusiu jak nazywa się to drzewko na pniu pomiędzy bukszpanami i hortensjami ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies