Luki
15:45, 03 sie 2014

Doniu moja roślinka to dokładnie Rdest japoński 'Rosea' od zwykłego redstu japońskiego różni się wzrostem, dorasta do 40cm(kwaitostany) i nie jest ekspansywny. Fakt szybko się rozrasta, ale łatwo go ograniczać i nie mam z nim najmniejszych problemów od 4 lat, kilka razy dzielony, przesadzany i nadal rośnie. Wiosną trzeba się pozbyć suchych liści. Dla mnie same zalety, a najważniejsza to baaardzo długie kwitnienie. Czasem na liściach pojawią się jakieś kropki, ale nic z tym nie robie, a wepchnięty gdzieś na rabate jest ozdobny z tych ładnych kłosów 
Gosiu dziękuje bardzo
Na słoneczku to ja lubie się wylegiwać i troszkę przywędzić na brązowo, a jeszcze jak się chłodzi co chwile wodą
Oczywiście ze zdrowym rozsądkiem, bardzo uważam na nadmiar słońca i godzinka opalania to całkowite maksimum 
Marzenko to mi teraz strzeliłaś komplementa, aż mi w pięty poszło, ale z tym CHFSh to już przesada, nie mniej ogromnie miło.
Kopniak do dalszych prac i nowej rabaty bardzo solidny... muszę się postarać

Gosiu dziękuje bardzo

Marzenko to mi teraz strzeliłaś komplementa, aż mi w pięty poszło, ale z tym CHFSh to już przesada, nie mniej ogromnie miło.
Kopniak do dalszych prac i nowej rabaty bardzo solidny... muszę się postarać