Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Tusiala 08:26, 01 sie 2014

Każdą rabatkę chcesz przerabiać czy tylko upiększać?
Ania74 08:53, 01 sie 2014

Upiększać czy przerabiać, jak zwał tak zwał, byleby było lepiej niż jest
Zresztą w każdym ogrodzie zawsze się coś dzieje...no nie?!

Ja mam jeszcze sporo dziewiczego miejsca, gdzie jest nic nie tknięte, albo tknięte ale z okresu niemowlęctwa ogrodowego... czyli byle jak i byle co... Więc mam pole do działania

I to jest najfajniejsze!!!
Ewa_w_ogrodzie 13:01, 01 sie 2014

Ania74 napisał(a)
Upiększać czy przerabiać, jak zwał tak zwał, byleby było lepiej niż jest
Zresztą w każdym ogrodzie zawsze się coś dzieje...no nie?!

Ja mam jeszcze sporo dziewiczego miejsca, gdzie jest nic nie tknięte, albo tknięte ale z okresu niemowlęctwa ogrodowego... czyli byle jak i byle co... Więc mam pole do działania

I to jest najfajniejsze!!!

Skąd Ty bierzesz siłę i tą radość, ja jestem na etapie kompletna załamka, dopiero zaczełam sobie uświadamiać masę błędów i to mnie trochę dobiło.
Ania74 13:29, 01 sie 2014

Dobiło?... Nie no kobieto, jesteś na początku drogi, głowa do góry. Humor Ci się poprawi jak Twoja praca zacznie przynosić efekty, a już przyszły rok jest w realnym zasięgu. Ja lubię rewolucje przeprowadzać w końcu lata właśnie. Sadzę sierpień/wrzesien, rośliny się ukorzeniają, a wiosną ruszają z przytupem.

Wiadomo, że nie jesteśmy projektantami. Danusia spojrzy i już wie, co i jak powinno być, a my trochę eksperymentujemy . Ale na pociechę trzeba sobie uświadomić, że Szefowa nie siedzi w tym biznesie rok czy dwa jak my, tylko dużo dużo więcej i też na początku pewnie nie była nieomylna ...
Sorry Danusiu
Kasial 13:41, 01 sie 2014

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)

Skąd Ty bierzesz siłę i tą radość, ja jestem na etapie kompletna załamka, dopiero zaczełam sobie uświadamiać masę błędów i to mnie trochę dobiło.

Ewo nawet nie wiesz jak ja jestem dobita ogromem pracy i ilością błędów ogrodowych. Ale dziewczyny mnie motywują więc może coś z tego będzie

Aniu! dobrze gadasz!!!
Za kilka lat też może będę komuś doradzała
14:03, 01 sie 2014
Kasial mój ogród ma już kupę lat i w dalszym ciągu popełniam błędy ogrodnicze ale ja lubię chyba je popełniać...przesadzać,dosadzać,latać z doniczkami w tę i z powrotem,lubię jak coś stale dzieje się w moim ogrodzie.Tak więc głowa do góry
Pozdawiam Was dziewczyny i udanego ogrodowego weekendu
tabliczkazna... 14:17, 01 sie 2014

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)

Jakie dobilo?! Dziewczyno! Z synem - za przeproszeniem, przy cycku - odganiajac z oczu komary, wsadzilam 114 wrzosow, z których 35 wypadło i były do wymiany. Anabelle bedą zaraz miały czwarta przeprowadzkę, bo nie docenilam ich wzrostu, dwie limki musiałam ściąć na łyso i dopiero teraz sie przyjęły, chwasty co rusz prowadzą 7:0, ale walczę! Każda roślinka cieszy! Podchodz do tego z humorem i optymizmem, ciężka praca w ogrodzie musi cieszyć, nie dolowac )
Ewa_w_ogrodzie 21:57, 01 sie 2014

Ania74 napisał(a)
Dobiło?... Nie no kobieto, jesteś na początku drogi, głowa do góry. Humor Ci się poprawi jak Twoja praca zacznie przynosić efekty, a już przyszły rok jest w realnym zasięgu. Ja lubię rewolucje przeprowadzać w końcu lata właśnie. Sadzę sierpień/wrzesien, rośliny się ukorzeniają, a wiosną ruszają z przytupem.

Wiadomo, że nie jesteśmy projektantami. Danusia spojrzy i już wie, co i jak powinno być, a my trochę eksperymentujemy . Ale na pociechę trzeba sobie uświadomić, że Szefowa nie siedzi w tym biznesie rok czy dwa jak my, tylko dużo dużo więcej i też na początku pewnie nie była nieomylna ...
Sorry Danusiu

Dzięki za dobre słowo i za Twój projekt jeszcze raz dzieki. Z wdzięcznością zamieszczam kwiatek dla Ciebie
Ania74 22:40, 02 sie 2014

Dzięki wielkie, nie traktuj tego jako projekt, to jest moja propozycja. Tobie może inaczej w duszy gra...
Ewa_w_ogrodzie 16:34, 03 sie 2014

Aniu pomóż rozpoznać ten żółty kwiatek takie żółte szyszeczki. Znajoma od której dostałam mówiła, że to taki kwiat chwast i że rośnie wszędzie, ale nazwy nie znała. Widzę go w wielu ogródkach pod płotem ale na ogrodowisku jeszcze nie spotkałam, więc kombinuję, że może nie warto.