Miło mi Anitko !Tak i mi jakoś nie wygląda..faktycznie...wpadnę dzięki.No kiedyś to nikt nie przywiązywał wagi do nazw jak coś się zdobyło to był wyczyn.Moda na róże przyszła z czasem.Peace zidentyfikowałam ..już dawniej.
I zeby nie było tak pięknie... Na każdej gałązce trzmieliny mam takie Chiny...
Czy to wg Was mszyce? Bo mrówki sie tu kręcą rownież i nie wiem czym przyłożyć?
Dzisiaj zaprezentuję hortensje Z anabelki została połowa ,niestety burze oraz ulewy połamały wiele gałęzi.Już się podniosła ,ale prawie cała leżała na ziemi ,pomimo tego z się pokłada bardzo ją lubię.
Ta strona to limki i phantom oprócz jednej która sie rózni kolorem lisci , nie wiem co to za hortensja ma bardzo ciemne liście i jest piękna .Kwiaty jeszcze nie w pełni rozwinięte ,mnie osobiście zachwyca
Widać też dalszy kawałek trawnika który powstał w tym roku .Póki co stoję z pracami
Hehehe Dziewczyny dzięki że jesteście moja mama boi się Gryzeldy panicznie ale to przez ogon a Wam się nie spodobała a nie widziałyście jej w całości
Gryzia ma swoją wyspę zdjęcie z zeszłego roku
Trzeba je podeprzeć, ale jakie te Vanilla Fraise sa śliczne, śmiem twierdzić, ze ładniejsze od ikon tego portalu - limek.
Vanilla
Anabelle (po przejściach ze mną)
I Limelight
Zurawki podwoiły swoje byty i kwitna, wrzosowisko rownież i begonie. Pokaże Wam, jak odchwaszcze, zeby nie straszyć
Zakwitła w końcu leniwa pelargonia
Jest boskooooo! Ja, typowy mieszczuch w końcu mam swój kawałek podłogi! )
Jak ja lubię te twoje klimaty!
Ta róża co myślisz, ze to old port, to nie jest old port. Old port zobacz u mnie na ostatnich stronach jest.(391). Chyba, ze,w późniejszej fazie, później wyglada tak jak u mnie....
A ta to Peace chyba
Mam taką i u mnie tak właśnie wyglada peace
Hortensje ogrodowe masz cudne
Aniu, widzisz, trafiłaś w dziesiątkę z różą. Pod powojnikiem rośnie malutka Rosarium Uetersen, która ma być prowadzona na kolumne wraz z tym powojnikiem. Może kiedyś będzie większa i wdrapie się do góry
Nie wiem, czy wybór tej rózy jest OK, ale chciałam zdrową, ale i taką bardziej żywotną, a RU ponoć do 3,5-5 m może dorosnąć. Do tego ma dość intensywny kolor, więc bedzie widoczna na blabym tynku, póki co jej w ogóle nie widać. W ubiegłym roku na jesieni zastanawiałam się, co na tę kolumne dac. Też doradzałaś (chyba nawet jakiś wiciokrzew).