Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:37, 22 cze 2014

Do góry
Madżenka mam drugi sezon i też nie widziałem zbytniej różnicy - tyle że swoją wydarłem za bardzo przyzwoita cenę . Nie wiem czy w tym roku pokaże coś więcej bo podkusiło mnie i ją rozdzieliłem

piłkowana Forget Me Not (albo inna )

wyprowadziłem na pieniek (1,7m) bukietową (jakaś)

miałem wspólnika do zrywania wiśni, zastanawiałem się jak wydziobuje pestki bo do młodych lata z czystym owocem
teraz widać trzyma za pestkę i trzepie główką a miąższ spada

teraz kierunek gniazdo - dlatego go nie płoszę

Nieforemny ogród na przodzie 13:21, 22 cze 2014

Do góry
Olu bardzo się cieszę, że cię poznałam

Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 12:55, 22 cze 2014

Do góry
Fotoreporterów było wielu.

cdn - piesek czeka i musowy spacerek.
Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 12:47, 22 cze 2014

Do góry
Aniu dziękujemy za spotkanie i umożliwienie porozmawiania na żywo z uczestnikami. Rozmowom nie było końca i to nie tylko na tematy ogrodowe.
Ogród Ani wszyscy znamy ale jego trzeba widzieć na żywo. Tego piękna nie odda żadna fotka.

W drodze do Ani podziwialiśmy piękne krajobrazy Podkarpacia.

A teraz już ze zjazdu.

Ogród w skali mikro cz.II 12:34, 22 cze 2014

Do góry
W środowe popołudnie przyjechała do mnie Ozz z Krakowa.. Bardzo chciała grujecznika heronswood globe i nakryła go w Świerklańcu w ogrodzie śląskim .. I wiecie jak to jest.. Dwóm dzikim Ogrodomaniaczkom dużo nie trzeba i ekspedycja została zorganizowana

Najpierw były przyjemności , czyli spacer po ogrodach pokazowych

Różanka

Przetacznik

To mi się bardzo podobało ... Parthenocissus star showers...

Noo i cypryśnik błotny peve minaret.. Gdyby mnie Ozz nie powstrzymała słowy : to jest naprawdę duuuuże drzewo , to już pewnie by wylądował w moim koszyku

Potem zapakowałyśmy grujecznika do mojego autka i same jakoś się wcisnęłyśmy i o dziwo mój syn wcale nie musiał jechać w bagażniku

Drujecznik chwilowo rośnie na moim tarasie.. Zobaczcie jaki on ma sliczne listeczki .. I podobno jak opadają pachną jak karmel .. Mniam... Już go lubię .. Choć nie mam się co przyzwyczajać , bo dziś grujecznik odbędzie kolejną cześć podróży do swego domku

Wyrósł mi też na tarasie słonecznik ... Ale to słonecznik odmiany " prezent "

I to tak w skrócie co u mnie

Ogródek Iwony 12:24, 22 cze 2014

Do góry
Moja rabatka pod dębem nadal czeka na limki:

Czy tą złotą tuję mogę teraz trochę pociachać? robi się taka wielka...
Moja ukochana szałwia. Musze się jeszcze postarać o różową.
Dwa ogrody 12:22, 22 cze 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Karolino, niebieskie kule to czosnek błękitny, kupowałam w benexie o ile dobrze pamiętam.
Zdjęcia liliowców wstawiam systematycznie, bo muszę pamiętać, które zostawić na tej rabatce tutaj niby podobne, a jednak różne, sucho już było, dobrze, że wieczorem popadało.

Wczorajszy zakup, podobno wyższa nie urośnie, zwróć uwagę na liście, różnią się od innych ostróżek

a róża to edenka, kupowałam ją razem z Wami zdaje się, że ją masz, zachwyciła mnie i dlatego pokazuję ją w kolejnych fazach

i nowy nabytek, dwie nn angielki ciemne, pąsowe, ten kolor słabo mi wychodzi na fotkach, jest w rzeczywistości dużo ciemniejsza

Podobne listki maja ostróżki jednoroczne, tylko one są wysokie.
Róże piękne,muszę nabyć takie ciemne angielki
Ogródek Iwony 12:19, 22 cze 2014

Do góry
Pokaże wam coś fajnego. Prawie nie zauważyłam: zielone na zielonym:
Ogródek Iwony 12:16, 22 cze 2014

Do góry
Jestem zadowolona, że na te przeróbki nie wydaliśmy pieniędzy. 3 lata temu jak przycinałam bukszpany, zrobiłam sadzonki, bo szkoda mi było wyrzucać materiału. Teraz było jak znalazł. Cały zawijasek powstał z własnych sadzonek. W piątek musieliśmy skończyć, bo zaczęło padać (nawet deszczyk podlał nam nasze przesadzone roślinki), a wieczorem szliśmy na bal. Wybawiliśmy się świetnie.
Dziś zrobiłam fotki zawijaska z drugiej strony i trochę nie pasuje mi linia wzdłuż trawnika. Dziwnie to wygląda:

Jak by ktoś chciał mi pokazać prawidłową linię, byłabym wdzięczna. wtedy linię trawnika też można poprawić.
Zakątek z fioletową ławeczką 12:13, 22 cze 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Rabata ciągle w przebudowie Jest trochę wąska, szmaragdy jeszcze małe i dziwnie to wygląda. I za bardzo mi się nie podoba

I z drugiej strony Na kratce róża New Dawn.

Doniu, nie jest źle
Jak roślinki się rozrosną będzie naprawdę fajnie.
Ja tu widzę duże możliwości.
1. Poszerz rabatę i będzie więcej miejsca na rośliny. Ten spłaszczony brzuszek bym zaokrągliła troszkę, poszerzyła ten wąski pasek wzdłuż płotu.
2. Przy ławeczcew zawijasku wyższe drzewko (może pissardi).
3. Bukszpany przesadź tak żeby zawijasek nie skręcał w głąb rabaty. Fajniej by chyba wyglądał pociągnięty wzdłuż obrzeża.
4. Dosadź Doniu róże i szałwie. Może przed tujami jakieś trawy by się zmieściły.
5. Przed kratką dołóż ze 2 róże.
6. Tam gdzie hortensje tak jak radzi Polinka. Hortensje można przesunąć trochę do przodu i zmieszczą się trawy. Przed tujami miskanty ML, a przed horti carexy Ice Dance.
Ja to tak widzę Doniu, ale decyzja należy do Ciebie
pozdrawiam
Ogródek Iwony 12:09, 22 cze 2014

Do góry
Niesamowite, ile można zdziałać w ogrodzie przez jedno przedpołudnie , kiedy ma się wsparcie męskiej ręki. W piątek rano było jeszcze tak:

Mój M przesadził 3 wielkie krzaczki tujek (szmaragd i 2 kulki), zdjął obrzeża z kostki, razem poprzesadzaliśmy kilka cennych dla mnie roślinek, reszta poszła na kompost. Powstał zawijasek i miejsce dla róż. Sasanki zmieniły miejsce i 2 piękne krzaczki tawuły. Trochę zmieniliśmy linię trawnika, ale doszłam do wniosku, że keszcze trzeba nad tym popracować. Na zdjęciach dopiero wychodzą niedoróbki.
Po południu było już tak:
Blaski i cienie nowego życia 11:54, 22 cze 2014

Do góry
To wygląda na przyjaźń jak tak dalej pójdzie to jesienią będę mieć w domu mysie rodziny do kompletu.

Blaski i cienie nowego życia 11:51, 22 cze 2014

Do góry
Dziś mało ogrodowiskowo, ale muszę Wam pokazać jak mój pies wielkolud bawił się małą myszką. Ile delikatności było w jego zabawie, pomoczył jej tylko futro i na koniec tej zabawy puścił ją wolno

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:46, 22 cze 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Od tylu
[img

Ktos podpowie co to za mutant???

Dalia,albo lubczyk Pokaż liścia z góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:35, 22 cze 2014

Do góry
Wszędzie takie piękne ogrody, zadbane, dopieszczone. Mój ogród tak nie wygląda, sadziłam rośliny co jakis czas już prawie od 8 lat, na trawie w zakątakach, trochę przypadkowo, dopiero teraz od 2 lat jak mieszkamy w domu mogę zacząć dopieszczac i zmieniać a napewno jest co. Mam powierzchnię jakies 50 arów. do okoła rosną świerki oprócz strony wjazdowej, dodam pare zdjeć z lewej strony domu może powiecie co dosadzić , zeby orzywić ogród kolorami, bo właśnie w tym okresie koniec czerwca, początek lipca robi sie trochę zielono i jednostajnie, nie potrafię dobrać odległości miedzy sadzonkami i nie chciałabym zrobić haosu. Bardzo proszę o sugestie i propozycję. Wszelkie opinie naprawdę mile widziane, bo na profesjonalny projekt i przebudowę nie koniecznie mam kasę , bo jeszcze w środku budynku troche do wykońcenia, a poza tym fajnie tak samemu z Wami cos stworzyć swojego.
TO zeszło roczne nasadzenie, w którym Danusia zaproponowała wyrzucenie maty czarnej i tak zrobiłam, teraz skubię małe chwaściki.
I własnie te nasadzenia z różnych lat
a tutaj zaczątki wokół domu też nasadzane po trochu.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:33, 22 cze 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

hihi

proszę bardzo

Dzięki, śliczna jest.

Lubię Twoje fotki
U nas pada intensywnie z przerwami na słońce.
Bajkowy ogród Weroniki 11:28, 22 cze 2014

Do góry

jeszcze raz dziękujemy i do miłego zobaczenia
Moja codzienność - ogród Oli 11:23, 22 cze 2014

Do góry
Rench napisał(a)
[img ]

No dobrze ale kto z Olą jest na tym zdjęciu? Foch! Jak Was rozpoznać?
Bajkowy ogród Weroniki 11:22, 22 cze 2014

Do góry
a tu nas totalna niespodzianka czekała, za świerkami jest prywatny las!! tajemnicze miejsce pełne możliwości

zachwyciły mnie maluchy....też się pokuszę o stworzenie takich na pniu

nie można zapomnieć o nim, cudowny psiak
Kajtek

krótki, ale świetny wypad nad Groblę, gdybym nie miała ogrodu, wybrałabym sie tu na wypoczynek
chłopaki
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:20, 22 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kochani,róże przypadkowe. Niektóre kupowałam kiedyś z napisem różowa, czerwona, żółta. Bo były tanie.własnych od
Mam ze trzy tytułowane, i kilka z sadzonek - patyczków z zaprzyjaźnionych ogrodów.
Ale w tym roku i najmizerniejsze dają radę.
Dziękuję.

No właśnie ja też kupiłam róże pnące z napisem czerwona i żółta, tego roku kwitnie czerwona , jest delikatna, ma giętkie cienkie gałązki i mało pachnie, może Haniu rozpoznasz odmianę , albo ktoś inny, tak naprawdę to nie wiem czy ją pielęgnowac pisze sie o różach pnących powtarzających kitnienie i nie, o wielokwiatowych itd, nie mam pojecia jak to rozszyfrowac i czy na zimę powinnam ja okrywać? na razie nie ma problemu , ale za parę lat jak sie rozrośnie to nie wiem czy to możliwe? a obok mam okaz po mojej cioci, który ma wiele lat, i którą przesadziłam , troche odchorowała ale teraz kwtnie i cudownie pachnie, myśle , że jest herbaciana.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies