Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 00:03, 01 sie 2014

Ivvvona napisał(a)
Asiu, dziękuję za odwiedziny u mnie. U Ciebie jak zwykle pięknie, ostatnie ujęcia ogrodu zachwycające. Masz prawdziwy festiwal hortensji. Pozdrawiam serdecznie.

Dziękuję
Hortensje???? codzienne podlewanie juz mnie dobija. Wracam z pracy a one zemdlone, sparzone
Ale się nie poddaję. Deszcz nas omija - wczoraj padało 3 krople na metr kwadratowy - ha ha ha - susza niemiłosierna. Będąc w pracy liczyłam na deszcz ale moją wieś ominął niestety, dobrze, że choć u niektórych padało
Widok z okna pracy - widziałam deszcz i mogłam go sfotografować to już coś - przynajmniej wiem jak wygląda - widok, o którym mogę tylko pomarzyć
00:05, 01 sie 2014
Asiu a ja myślałam ,że to coś niebezpiecznego się zaczyna,tak złowieszczo wygląda...
asiach 00:10, 01 sie 2014

Aniulka napisał(a)

Zaraz dzwonię do mamy jaka pogoda u nas,wczoraj wiem,że było podlewanie u mnie wszelakich donic.
A Tadek to jeszcze nie wie,że następne doniczki doszły do kolekcji Trzeba go przygotować,że będzie zwozić "szkółkę" do domu
Czekam na te namiary odnośnie ławeczki.Jak uda mi się przywieźć tę drewnianą to byłyby dwie,musowo miejsce znaleźć dla obydwóch

Aniu, póki co nie kupiłam. Gość sprzedawała na allegro - mogłam licytować w pracy ale tego nie zrobiłam. Kontaktowałam się z nim ale na razie nic z tego nie wyszło. Wczoraj w nocy szukałam - są podobne ale nie takie same. To siedzisko było ładnie wyprofilowane. Teraz dumam i szukam. Nie chciałabym rachitycznej i nie wygodnej. Jeszcze poszukam i poczekam nic na gwałt
Powiadasz dwie , mmmm - fajnie to zawsze lepiej niż jedna
Ivvvona 00:14, 01 sie 2014

U nas dzisiaj trochę popadało, może ten deszczyk dotrze też do Ciebie? Jak się miewa Twoja jodła?
asiach 00:16, 01 sie 2014

Napia napisał(a)
Asiu, przebiegłam przez Twój wątek - zmartwiła mnie chora jodła. Mam nadzieję, że uda się ją Tobie uratować. Trzymam kciuki.
Sąsiadów takich mieć to kara boska i plagi egipskie jednocześnie. Czy jesteś ich jedyną sąsiadką, że nikomu więcej nie przeszkadza palenie śmieci? Myślę,że w parę osób zrobilibyście z tym porządek. To naprawdę nie może tak być, że ktoś pali śmieci, zatruwa innych i ma wszystko w nosie.
Zdjęcia jak zwykle przecudne, ścieżki i alejki - również. Hortensje pięknie się komponują na zielonym tle iglaków.
Pozdrawiam serdecznie

Agnieszko, witaj po przerwie i przed następną czyli w przerwie
Jodła???? Codziennie zaglądam i patrzę i porównuję czy choroba postępuję i myślę, że ... ach lepiej nie pisać
Sąsiedzi - drugi kiepsski temat - też dam spokój i będę liczyć, że coś się zmieni I tego się trzymam - będzie lepiej
Hortensje, niektóre ładne
Pozdrawiam serdecznie
Z daleka wygladają nawet ...
00:17, 01 sie 2014
Jutro wybieram się po kosmos czekoladowy i lobelię okazałą.Mam nadzieję,że będą i spokojnie sobie kupię I tak oto bagaże moje powiększają się...
Asiu ja już się gubię komu życzyć słońca a komu deszczu,ta pogoda taka niestabilna,inni maja go za dużo u Ciebie susza...

edit:literówka
asiach 00:17, 01 sie 2014

Viola napisał(a)
Zmiany widoczne i korzystne, a szyszki świetnie wyglądają - tak naturalnie, jakby właśnie spadły

Violu, dziękuję
Pozdrawiam serdecznie
asiach 00:23, 01 sie 2014

Jag_58 napisał(a)
Asiu miłego dnia
Wczoraj pewnie podlewałaś ogród ,u nas tez taka susza ,że strach
Dzisiaj się lekko ochłodziło ,ale deszczu brak ja się dzisiaj biore za porządki bo dzisiaj nie zaprawiam raptem do jutra
Pozdrawiam cieplutko ,buziaki

Jagódka, dziękuję
U nas susza ogromna. Ziemia jak kamień - twarda
Wczoraj zaczęłam podlewanie ale jak zaczęło kropić to wyłączyłam i to był błąd. Ale dzisiaj po pracy koszenie i podlewanie. Nie miałam juz nadziei na jaki kolwiek opad
Wróciłam późno - bo pracy masę. Jak to się dzieje, że jest susza a chwasty rosną i nie padają diabły - brrrr
Trawnik skoszony

Wąż rozłożony

Woda poszła w ruch
asiach 00:28, 01 sie 2014

Donia72 napisał(a)

U mnie wczoraj w domu popadalo dosyc mocno, jakies pol godziny

A u nas wczoraj 3krople/m2
Za to dzisiaj wąż wziął się do pracy i podlewał ogród a słońce świeciło na niebie

Jakiś pan latał na motolotni

I noc zastała mnie w ogrodzie
asiach 00:40, 01 sie 2014

bdan napisał(a)

Chciałabym, żeby u mnie kiedyś tak było

Będzie na pewno jeszcze lepiej - tego Ci życzę z całego serca
Jesteś na forum a tu jest spora liczba osób służących pomocą
A tak dla przypomnienia i porównania - teraz łatwiej uwierzyć

Mniej więcej to samo ujęcie tylko 14 lat później

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies