Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 00:44, 01 sie 2014

Ania74 napisał(a)

U nas też na szczęście spadł krótki, ale rzęsisty deszcz. Obudziłam się w nocy i odetchnęłam...
Asiu rabata wg Twojego doradztwa prawie posadzona, pewnie już widziałaś - dziękuję za pomoc

Aniu dobrze, że chociaż u niektórych padało lub pada. Tylko szoda, że mnie omija Ale w życiu bywa różnie z tym szczęściem ... ach troszkę się ochłodziło. Wczoraj miałam trochę pracy i nie zaglądałam ale teraz nadrabiam
Wpadnę i do Ciebie
Dobrej nocy życzę
asiach 00:47, 01 sie 2014

iwonaal napisał(a)
U nas dzisiaj wreszcie można złapać oddech.

U nas dzisiaj też było troszeczkę chłodniej. Ale w pracy +28 I nie można wygonić tej temperatury na zewnątrz
Dobranoc a może dzień dobry
asiach 00:49, 01 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Asiu a ja myślałam ,że to coś niebezpiecznego się zaczyna,tak złowieszczo wygląda...

Też tak myślałam. Ale to był tylko deszcz - zdala od nas i mojej pracy
Dzisiaj podlewałam to co najważniejsze. Całego ogrodu nie dam rady poza tym drzewa i krzewy muszą sobie radzić a pomagam tylko słabym i małym
Pozdrawiam
00:57, 01 sie 2014
Asiu bardzo motywujące są zdjęcia porównawcze.Aż nie do uwierzenia,że tak było wcześniej.Wszytko ładnie się rozrosło,przysłoniło ścianę stodoły.
Doczytałam o jodle,nic nie lepiej? Ratuj ją ile się da,żal tak dorosłego drzewa.Jak musieliśmy wyciąć te nasze chore wyschnięte długoletnie cyprysiki i jałowce to nie patrzyłam na to,zrobiłam parę zdjęć i poszłam do domu,żal mi było bo sadziły je dzieci jak były małe...
Człowiek się przyzwyczaja do roślin prawda?
Asiu zmykam,ale dziś posiedziałam a rano trzeba wstać.
Spokojnej nocki Pa
asiach 01:01, 01 sie 2014

Ivvvona napisał(a)
U nas dzisiaj trochę popadało, może ten deszczyk dotrze też do Ciebie? Jak się miewa Twoja jodła?

Ach, ciężko mi - jutro powtórzę zabieg - mszyca jest nadal i dalej to wisi.
Przez chwilę myślałam nad zmywaniem z drzewa ale ... i jak zobaczyłam co wydobywa się spod tej "waty" to się przestraszyłam
Na foli leżały obcięte - porażone gałęzie od jodły. Zmyłam wodą tą "watę" i na folię spłynęło to coś - brrrrr
To sa chyba larwy tej mszycy. To nadal żyje - feeee ...
Jest tego pełno z kilku dolnych mniej zainfekowanych gałęzi. Im wyżej tym było tego więcej

Ja to zmyję i to wszystko przedostanie się do ściółki aż strach pomyśleć
asiach 01:05, 01 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Asiu bardzo motywujące są zdjęcia porównawcze.Aż nie do uwierzenia,że tak było wcześniej.Wszytko ładnie się rozrosło,przysłoniło ścianę stodoły.
Doczytałam o jodle,nic nie lepiej? Ratuj ją ile się da,żal tak dorosłego drzewa.Jak musieliśmy wyciąć te nasze chore wyschnięte długoletnie cyprysiki i jałowce to nie patrzyłam na to,zrobiłam parę zdjęć i poszłam do domu,żal mi było bo sadziły je dzieci jak były małe...
Człowiek się przyzwyczaja do roślin prawda?
Asiu zmykam,ale dziś posiedziałam a rano trzeba wstać.
Spokojnej nocki Pa

Jest żal i jest mi z tego powodu smutno
Jestem bezradna. Jutro 3x zabieg. Póki co walczę i nie poddaję się
Dobranoc - miłych snów
asiach 01:09, 01 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Jutro wybieram się po kosmos czekoladowy i lobelię okazałą.Mam nadzieję,że będą i spokojnie sobie kupię I tak oto bagaże moje powiększają się...
Asiu ja już się gubię komu życzyć słońca a komu deszczu,ta pogoda taka niestabilna,inni maja go za dużo u Ciebie susza...

edit:literówka

Takiej to dobrze. Tyle roślin i donica może jeszcze ławeczka ....
Super zaradna kobieta. A mąż nie bedzie miał wyjścia tylko pakować, pakować i przywieźć do Polski
Mnie możesz życzyć deszczu. Jak mróz nie zniszczył i słońce nie wypaliło to może deszcz i wilgoć też nie załatwi mi ogrodu
Dobrej nocy
asiach 01:12, 01 sie 2014

Wczoraj zbierałam zioła i suszyłam na zimę
asiach 01:18, 01 sie 2014

I tak na dobranoc małe przypomnienie

asiach 01:23, 01 sie 2014

Wszystkim odwiedzającym życzę teraz spokojnej nocy oraz miłego weekendu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies