Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród hortensjowo różanecznikowy 20:26, 06 lut 2023

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Tak w lesie cudownie też byłam dzisiaj. Zima na całego oby jak najdłużej. Na szczęście śnieg nie jest mokry tylko suchy więc nie będzie złamanych drzew.
Monika przepiękne te ciemierniki zolto-pomaranczowe. Nie widziałam twoich. Znasz może nazwę może bym gdzieś kupiła.
Moje też przysypane śniegiem.
Elu ten żółto brzoskwiniowy z lekkim beżem na górnym płatku ciemiernik to jest odmiana Cinammon Snow od Zymona
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:34, 06 lut 2023

Do góry
Dziś było piękne błękitne niebo
A to prognozuje mróz ... Już jest -7 ,brr

A jak u Was? Mrozi już?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:30, 06 lut 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Od dwóch dni mam w ogrodzie oznaki działania gołoledzi. Niby deszcz nie pada, ale skóra wyczuwa niezwykle subtelną mżawkę. Wszystko pokrywa delikatna powłoka lodu. Jak to dobrze, że nie trzeba nigdzie jechać samochodem. Gołoledź na drodze była /jest moim sennym koszmarem.

A taka jest piękna.

Na trawie

i na innych roślinach.

klon Ginnala

pięciornik

kosodrzewina Wintergold

Berberys Bagatelle

Jak zalane w szkle, piękne, ale drogi groźne
Ogród z plażą 18:25, 06 lut 2023

Do góry
Dziś namówiłam męża do obcięcia traw przy tarasie: trzcinnika, sesleri jesiennej i śmiałka darniowego. Moze jutro uda się przyciąć trzcinnik na końcu działki, dziś nie starczyło nam kabla, tniemy nożycami do żywoplotu

Grzebiuszka ziemna 18:01, 06 lut 2023

Do góry
I tak tęsknię za tą porą:

Grzebiuszka ziemna 16:33, 06 lut 2023

Do góry
Sylwio być może, co do płci to cienki Bolek jestem

Agnieszko dziękuję za uznanie prac odgapiaj do woli, fajnie jest czerpać z tego, czym dzielą się inni ludzie dlatego lubię Pinterest. Podnosi mnie na duchu pomysłowość i twórczość ludzi

Wreszcie i u mnie od kilku dni fajna zimka, wolę taką niż szaro-burość:

pergola szamana w zimowej szacie

strażnik sadzawki trwa wiernie na swoim stanowisku, niezłomny

Ogród prawie wymarzony … 16:26, 06 lut 2023

Do góry
Nie wiem jak u Was ale u mnie od kilku dni śnieżyca...
W tygodniu zabrałam się za obcinanie hortek bo była piekna pogoda. Poszło wszystko pod sekator oprócz tych przy tarasie- Jak kto chętny na patyki Silver Dollari Vanila Fraise-jeszcze zostały do wycięcia dwie- piszta reszta już wycięta.

Teraz wszystko pod śniegiem-mam nadzieję, że ich nie zabiłam

Zabrałam się za platany-poprzycinam kilka cm dalej w odniesieniu do zeszłorocznego cięcia.
pogoda zmusiła mnie do zaprzestania cięcia bo zgrabiały mi ręce

I zastanawiam się czy nie zabiłam klona palmowego Atropurpureum. Co prawda przesadziłam go późnym latem ale wydaje mi się ,że się nie przyjął. drugi egzemplarz ten przy pissardi ma pąki a ten wyglada tak

Jedynym nienudzącym się jest Pan Kret Od wczoraj zrobił pięć kopców w tym trzy przy samym brzegu rabaty pod grabami..

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 15:07, 06 lut 2023

Do góry
Judith napisał(a)
I ze spaceru

Jakie cudne tereny do biegania na nartach.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 14:00, 06 lut 2023

Do góry
Gałązka migdałka z wyraźnymi pąkami - w lodzie .
Krzew znajduje się pod miejscem, w którym - jak się okazuje - kapie z rynny. I tak nakapało .
Ogródek z futrzakami i kamieniami 13:22, 06 lut 2023

Do góry
Ewik napisał(a)

U nas zanosi sie na to, że snieg sie utrzyma, zaczyna mrozić ,choć zdecydowanie bardziej cieszył mnie widok sprzed kilku dni, gdzie przyglądałam sie wychodzącym noskom cebulowych .

Na Alden-ke warto miejsce znależć, nawet kosztem innej róży
( po lewej ta rozowa chmurka )

Zaczęłam się właśnie zastanawiać, gdzie mogę ją posadzić

Przepiękne ujęcie ❤️, bardzo niebezpieczne, jak pisze April
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 13:20, 06 lut 2023

Do góry
Żal nie jechać

Ale to chyba były ostatnie tańsze bilety, twraz Turkish za to samo woła 2600 zł/osobę a wypłaty na bilety nie wydam. Zwlaszcza na wyjazd na tydzien. Tezeba jechać na 3-4 tygodnie wtedy ma to sens, jakoś się rozkłada, bo utrzymanie tu tańsze no i jest się na wakacjach...

Mango

Knajpka po sąsiedzku w której się stołujemy, szwedzki stół z łódki

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 12:55, 06 lut 2023

Do góry
Rzeczywiście udało się Wam z tymi biletami. 1700 zł to baaardzo dobra okazja . Wręcz rewelacja.

Pocztówkowe ujęcie ❤️

daredevil napisał(a)

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 11:26, 06 lut 2023

Do góry

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 10:46, 06 lut 2023

Do góry
Zima, śnieg za oknem. Prace fizyczne wstrzymane. Za to jest czas na książki oraz zakupy przez internet. Zamówiłam sąsiadce dalie, a żeby była darmowa przesyłka to domówiłam kilka rzeczy dla siebie: szczypce do słoików z przetworami, drylownice do wiśni, lejki szerokie, a także pokusiłam się o jeszcze kilka nasion. W tym roku po raz pierwszy będę mieć patisony. Dorzuciłam też jeszcze inne odmiany marchewki, ogórków, cukinie (w tym jedną włoską odmianę).
W ogródku Martki 09:35, 06 lut 2023

Do góry
Asiu, możesz mieć rację, że mogą być niedoantracytowane, dobrze problem ujęłaś. Muszę przyjrzeć się na żywo. Tymczasem u mnie przebiśniegi już rozkwitają! Zdjęcie sprzed opadów śniegu.

Bo teraz jest tak

Sikorki powróciły łaskawie a już ich nie było
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:11, 06 lut 2023

Do góry

To trzeba mieć nie żle pod sufitem żeby dla mayesty kupować lampę do ogrzewania roślin ha ha ,ale tak jest .Przy okazji zaraz posieję jeszcze coś.
Grzebiuszka ziemna 00:39, 06 lut 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
Z serii opowieści ptaśkowych

pod wpływem przygody Sylwii z krogulcem
Oto krogulec właśnie (cechy charakterystyczne - wielkość, sylwetka, portret) średniej wielkości drapieżnik:

To też samiczka chyba
Pszczelarnia 22:59, 05 lut 2023

Do góry
Ja swoje też źle prowadziłam i teraz już nie wyprostuję błędów. Winogrona w szklarni (w gruncie jest inaczej) powinny mieć jeden pień - łodygę prowadzoną do góry, do dachu szklarni, coś jak sznur skośny (20 cm dystansu od szkła) i boczne pędy ułożone naprzemiennie, co da nam rozstaw 60 cm między bocznymi pędami. Po latach tnie się maks. na 2 oczka a w zasadzie na jedno. Ja przycięłam na 3 ale może jeszcze poprawię, bo widzę, że trzeba. Jak jest za dużo pędów, to niedobrze, nie ma przewiewu. Tak mówią książki.

Ja już nie naprawię ale tnę z jakimś skutkiem, bo owoców mam dużo. W czerwcu usuwam nadmiar liści a w sierpniu tnę wszystkie wąsy, żeby już się nie wysilały.

Grzebiuszka ziemna 21:52, 05 lut 2023

Do góry
Z serii opowieści ptaśkowych

pod wpływem przygody Sylwii z krogulcem
Oto krogulec właśnie (cechy charakterystyczne - wielkość, sylwetka, portret) średniej wielkości drapieżnik:

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 20:33, 05 lut 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Aaaa!!! Mam pierwsze wykiełkowane nasionko papryki. Szok!
Widzicie dzyndzla?

Sprawa druga. Chłop nalega na domek narzędziowy. Ja się kłócić nie będę Ale tak szperam sobie i jakoś szczególnie dużo nie widzę planów zagospodarowania takiego miejsca. Może Wy coś w swoich zbiorach inspiracji macie?
Jak myślicie jaką powierzchnię powinien taki domek mieć, żeby pomieścić w nim:
Kosiarkę
Narzędzia
Stół z blatem roboczym
Miejsce na nawozy, mączki, itp.
Szpargały wszelakie ogrodnicze
Myślę, że donice, doniczusie mogą buc w części zadaszonej, niekoniecznie zamkniętej.

Udało się nie przypalić gratuluję pierwszego kiełka a.czy to jest jakaś różnica jak się je podkiełkuje i dopiero wsadzi do ziemi??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies