Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilcza Góra 10:16, 19 cze 2014

Do góry
po zmroku...

Wilcza Góra 10:09, 19 cze 2014

Do góry
na lewo patrz, na prawo patrz

Wilcza Góra 10:09, 19 cze 2014

Do góry
jeszcze przed całkowitym zmrokiem...

i serduszko ... dla Wszyskich, którzy lubią Wilczą

Ogród Eli 10:03, 19 cze 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

moja raczej metra nie ma, może jakieś 70 cm na szybko znalazłam fotkę z jesieni

Witaj! Uwiwlbiam rozplenice. Wlasnie zamowilam ze sklepu internetowego kilkanascie sztuk w idmianie hammeln do rozchodnika okazalego, ale na razie wyglada jak zwylke trawsko ile lat ma Twoj piekny okaz? Bo nie wiem czy dozyje takich u siebie?
Doświadczenia brak:( 10:00, 19 cze 2014

Do góry
A tak wygląda mój rh teraz dzięki dobrym radom Bogdzi, a wyglądał jak na zdjęciach na 3 stronie mojego wątku.
Bogdziu serdecznie dziękuję!!!!

Wilcza Góra 09:50, 19 cze 2014

Do góry
wczoraj wieczorkiem "skradłam" z ogrodu kilka widoczków ogólnych
nie biegałam od kwiatka do kwiatka, co zwykle robię, żeby schwytać trochę optymistycznych kolorów bo wszyscy wiemy, że czerwiec to róże, lilie, cudne szałwie i masa wszystkich bylinowych cudowności, wokół których bedę się kręciła w ten weekend (mam zamiar pozaglądać co poniektórym "do środeczków")
a teraz spokojne, wieczorne klimaty ...

Nadzieja na piękny ogród 09:48, 19 cze 2014

Do góry
A teraz coś z cyklu "Było....jest"
Tak mnie coś wzięło na wspominki

2013r

2014r

2013r

2014r
Doświadczenia brak:( 09:48, 19 cze 2014

Do góry
A tak wygląda ogród z tyłu domu. Nasadzenia 3-letnie, ogólnie chaos, miszmasz bez ładu i składu. Ale to było zanim trafiłam na ogrodowisko Teraz mam problem, jak doprowadzić to porządku, ale tą częścią zajmę się w przyszłym roku, a będę planowała zimą. A zima u mnie dłuuuga

Doświadczenia brak:( 09:40, 19 cze 2014

Do góry
Dzisiaj rano poszłam w piżamie do ogrodu, usiadłam przed domem na schodach i pijąc kawkę myślałam co dalej posadzić.

I wymyśliłam coś takiego. Żywopłcik z cisa, a przed nim Umbry. Oczywiście perukowiec do eksmisji i chyba przesadzę też tą kulkową tuję.

Oczywiście u dołu posadzę coś niskiego, np. obwódkę z bukszpanu, a w środku coś kwitnącego na biało lub fioletowo.

Pomyślałam, że będzie to jakiś porządek, bo z drugiej strony, też chcę posadzić żywopłot z cisa, a 2 metry przed nim Umbry.

Co o tym myślicie?? Pomóżcie please
Nadzieja na piękny ogród 09:36, 19 cze 2014

Do góry
Krwawniki zaczynają kwitnąć

Ostróżki

Lawenda

I coś tam pojawia się na hortensjach mam nadzieję że będą z tego kwiaty
Nadzieja na piękny ogród 09:30, 19 cze 2014

Do góry

Nadzieja na piękny ogród 09:26, 19 cze 2014

Do góry
Poranny obchód po ogrodzie.
Wczoraj rabatki przed domem wysypałam grysem i chyba koniec z frontem chyba że macie jakieś propozycje, zastanawiam się czy dobrze zrobiłam że tak symetrycznie posadziłam wierzby hakuro może mogłam wsadzić coś innego?
Jak to wygląda według was?

Rododendronowy ogród II. 09:17, 19 cze 2014

Do góry
Ten obrazek mnie urzekł. Uwielbiam takie połączenie kolorów

Do dyskusji okologrodowej się nei włączam bo mam ortodoksyjne poglądy
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:11, 19 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Bardzo ładnie i elegancko, żywopłotki świetnie podkreślają rabaty.
Pozdrawiam i miłego dnia
Dwa ogrody 08:23, 19 cze 2014

Do góry
ewsyg dziękuję za nazwę liliowca, a ten już rozwinął się całkowicie i chyba zostanie w tym miejscu, bo kolor odpowiedni, przybrudzony róż z domieszką bordo, jest dokładnie taki, jak na zdjęciu

i następny podobny do pokazywanego wcześniej, ale jednak nieco inny

i maleństwo z zadziwiającą ilością kwiatów

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:20, 19 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
W ubiegłym roku Leida powiedziała że poprzez uszczykiwanie końców werbeny powoduje się to że ta się rozkrzewia i tym samym ma więcej wiech kwiatowych, tak też zrobiłam w tamtym roku, w tym roku również, chociaż przegapiłam moment gdy łodygi były niższe, mimo to widać nowe odnogi.

należy uszczknąć czubek tuż nad listkami, wówczas w tym miejscu wytworzą się nowe łodygi. mam nadzieję że w miarę widoczne

Wielkie DZIĘKI za instruktaż
Rododendronowy ogród II. 08:12, 19 cze 2014

Do góry
Bogdziu miłego świętowania dziś życzę
Pięknie wszystko u Ciebie (jak zwykle) kwitnie
U mnie zakwitły lilie od Ciebie, a perukowiec wygląda chyba lepiej
Dwa ogrody 08:06, 19 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Róż sporo u Ciebie znalazłam, kocham te kwiaty I dopiero Ewie z piaskowego ogrodu zachwalałam Chippendale, bo jakoś się jej nie widziała. U Ciebie też piękna.
Jest tu co oglądać, podobają mi się skomponowane rabaty i ta lipa cudowna...do przetaczników przymierzam się drugi rok, chciałam Christę, te grzebyczki mi się podobają, ale takie jak u Ciebie też ładne. Trzeba jakiś wypad do szkółki zrobić I czosnki Szuberta musowo jesienią kupić

Pozdrawiam serdecznie i za odwiedziny dziękuję

Kindziu wiele wątków podczytuję, ale z braku czasu wpisy zostawiam sporadycznie
Chippendale jest niska jeszcze, ale zachwyca ilością kwiatów i ich zmiennością. Nad rabatami pracuję i nie jest powiedziane, że to ich ostateczny kształt i zawartość bo i nowe róże czekają do posadzenia i byliny rozrastają się zbyt mocno. Przetacznik Christa dopiero formuje grzebyczki, też duży

Lawenda przy różance z przodu niższa, z tyłu ogromna, dobrze, że nie odwrotnie i tu widać, że różane nasadzenia młodziutkie w nowym, w starym mam dwie pnące i kilka wielkokwiatowych róż

Pysznogłówka, pierwsza z trzech kolorów które mam, różowe jeszcze nie zawiązały pączków, bo siane wczesną wiosną i nie wiem, czy zdołają zakwitnąć w tym roku.

/original.JPG[/img]
Cały rok w ogrodzie 08:06, 19 cze 2014

Do góry
Joku napisał(a)
Łucjo, tak zapadła mi w pamięć twoja dalia z avatarka, że kupiłam kilka roślinek. Znasz jej nazwę? Wiesz jak wysoko rośnie? Nie wiem czy posadzić ją z przodu czy w głębi rabaty.

Witaj Jolu, dalia nazywa sie Gioconda, dorasta do niecałego 1 metra, czyli jest raczej srednia.

Pszczelarnia 07:58, 19 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Przejście do warzywnika:

I z drugiej strony:

Bajecznie Ewuś u Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies