Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ania74 07:53, 30 lip 2014

Idziemy, idziemy... i zza skarpy wyłania się...
Nówka funkiel nie śmigana... rabata.

I z każdej strony...

Rabatka nie skończona, bo wczoraj przyszła przesyłka...

Ania74 07:58, 30 lip 2014

Rozplenice Hameln

Ostrogowiec

Przetacznik kłosowy

Ania74 08:00, 30 lip 2014

Ponieważ nie byłabym sobą, gdybym nie posadziła na tej rabatce jakichś bylin. Żeby było kolorowo. Nie wiem jak inni, ale ja już widzę oczyma wyobraźni istną dżunglę liści traw i kwiecia rozmaitego...
Ania74 08:04, 30 lip 2014

W środku rabaty rośnie - raczej męczy się - berberys żółty (nie patrzymy), bo nie wiem co z nim zrobić i na razie tam siedzi... Jeszcze krata nie zamontowana. Kory nie ma, ale z tym czekam na finisz. Jak na razie rabata posadzona zgodnie z planem... no prawie. Bo nie mogłam się przemóc, żeby berberysy posadzić w jednej linii. Posadziłam w podłużnej plamie i odetchnęłam z ulgą....
Ania74 08:14, 30 lip 2014

Maluch sprawdza giętkość nowo posadzonych anabelek...
Hogata 09:00, 30 lip 2014

Fajnie rabata ci wyszła.
Aż się czuje jaka jesteś zadowolona no i masz z czego... też lubię to uczucie, jak się nowe roślinki posadzi, a w głowie już się widzi jak to będzie wyglądać
Ania74 09:04, 30 lip 2014

Hogata napisał(a)
Fajnie rabata ci wyszła.
Aż się czuje jaka jesteś zadowolona no i masz z czego... też lubię to uczucie, jak się nowe roślinki posadzi, a w głowie już się widzi jak to będzie wyglądać
To prawda, że jestem zadowolona. To moja pierwsza rabata nie na "łapucapu", że tak powiem... A już się cieszę na następny kawałek widoczny na zdjęciu z domem, tam gdzie rośnie "bezsensujaśminowiec". Jasminowiec idzie za płot, darń do zerwania i zrobimy kolejną rabatę w nawiązaniu do...
09:10, 30 lip 2014
Aniu rabata bardzo fajnie wyszła.Co to za miskanty posadziłaś? Jednak połączenie limek i traw to super połączenie.I pomyśleć,że ja jeszcze nie mam hortensji ale przymierzam się jak najbardziej.
Rozplenice dorodne donice.Moje też gdzieś takie były jak je kupowałam w naszej szkółce a teraz jakie duże.Gdzie je posadzisz? Bo byliny to już wiem,że na tej rabacie co teraz robiłaś.A możesz napisać skąd takie dorodne roślinki zamówiłaś no i bardzo dobrze zabezpieczone
Miłego dnia
elzbieta_g 09:17, 30 lip 2014

nowa rabata już wygląda super a jak ją skończysz to będzie ekstra przesyłka w stanie nienaruszonym widzę bo tyle czytam o zniszczeniach podczas dostawy
synuś słodziak , mój też blondasek
Ania74 09:32, 30 lip 2014

Aniulka napisał(a)
Aniu rabata bardzo fajnie wyszła.Co to za miskanty posadziłaś? Jednak połączenie limek i traw to super połączenie.I pomyśleć,że ja jeszcze nie mam hortensji ale przymierzam się jak najbardziej.
Rozplenice dorodne donice.Moje też gdzieś takie były jak je kupowałam w naszej szkółce a teraz jakie duże.Gdzie je posadzisz? Bo byliny to już wiem,że na tej rabacie co teraz robiłaś.A możesz napisać skąd takie dorodne roślinki zamówiłaś no i bardzo dobrze zabezpieczone
Miłego dnia

Posadziłam dość wysokie miskanty, bo jeden to Goliath, drugi Fontane. Chcę się zasłonić od szosy i trochę od wiatru, a jak to się sprawdzi to zobaczymy. No i liczę na to, że Limki które kupiłam całkiem spore, też sporo urosną W razie czego będziem przesadzać...
Zakupy ze zdjęć to allegro sklep Albamar, wielkość rozplenicy miło mnie zaskoczyła