Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

Toszka 21:44, 29 lip 2014

Nie sadź pumilo, rozczarowana nią jestem bardzo - wcale ani niska, ani zwarta nie jest. Jak chcesz coś sosnowego i na bank zgrabnego, eleganckiego i trzymającego swój wzrost to sadź varelki, ew. jakąś pinus mugo szczepioną na pniu.
anka_ 21:52, 29 lip 2014

Wiesz Toszko widać te kosówki rosną jak chcą, bo ja jestem swoją pumilo zachwycona- jest niska, zwarta i .... rośnie przy Green carpet. Ale zawsze można wsadzić np. Mopsa lub jakąś kosówkę przebarwiającą się zimą- Winter Gold czy Ophir-ka.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
nicol21 22:17, 29 lip 2014

Witam się u Ciebie! Przebiegłam wątek, fajnie ten ogródek się prezentuje! no i masz dobre pomysły i zapał Fajowo!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Toszka 23:39, 29 lip 2014

anka_ napisał(a)
Wiesz Toszko widać te kosówki rosną jak chcą, bo ja jestem swoją pumilo zachwycona- jest niska, zwarta i .... rośnie przy Green carpet. Ale zawsze można wsadzić np. Mopsa lub jakąś kosówkę przebarwiającą się zimą- Winter Gold czy Ophir-ka.

Nie wiem jak długo masz pumilo... moja po 4 latach poszła do cięcia (nie mylić z wycięciem)... a nie tak miało być w założeniu

Z kolorowych polecam ciekawsze -Cameleon (barwiąca się od wiosny) lub świecąca żółcią aż do późnej wiosny Zundert,

anka_ 23:45, 29 lip 2014

Toszka napisał(a)
... moja po 4 latach poszła do cięcia
To na to wychodzi, że jeszcze wszystko przede mną.
O Zundert zapomniałam, a Cameleona musiałam wygooglować- piękna jest.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Toszka 01:06, 30 lip 2014

Widzisz Aniu, nie chodzi mi o zniechęcenie... jak ktoś ma więcej miejsca dla pumillo - proszę, ale jak miejsce jest ściśle określone to niespodzianki odbiegające od reklamowych haseł są bolesne i rozczarowujące. I tylko o to mi chodzi...dodam, ze jestem na tym punkcie przewrażliwiona (i boleśnie doświadczona nie raz , nie dwa...), bo w moim ogrodzie priorytetem jest gabaryt
anka_ 01:13, 30 lip 2014

Toszko ależ absolutnie nie podejrzewam cię o próby zniechęcania kogokolwiek.
Wiesz-w moim ogrodzie też priorytetem jest gabaryt- im większy tym lepiej- zwłaszcza jeżeli chodzi o iglaki. Tylko czasami o tym zapominam.
katiaxx 08:12, 31 lip 2014

anka_ napisał(a)

Aniu a czy mogłabyś zrobić w wolnej chilce zdjęcie, chętnie zobaczyłabym to zestawienie na żywo, chyba że jest w Twoim wątku ale pominęła m ?
katiaxx 08:44, 31 lip 2014

Witaj nicol21, ciesze się że trafiłaś na mów wątek, wolniutko u mnie idzie wszystko ... ale ważne że do przodu zaglądaj proszę i wrzucaj "swoje 5 gr" każda sugestia mile widziana.
katiaxx 08:46, 31 lip 2014

olaw napisał(a)
Zaznaczam bo fajne rabatki powstają a ja jestem cały czas na etapie podglądania i przesadzania

Kochana Olu Ciebie również witam, z opóźnieniem bo albo siedzę w ogrodzie albo ktoś przyjdzie a potem czekam na swoją kolej do kompa nie jest lekko chętnie za chwilkę zajrzę do Ciebie