RYSIU --- zawsze potrzebna jest cierpliwość .już niejedną roślinę u mnie tylko ona uratowała . toż one tak samo jak ludzie raz mają gorszy raz lepszy rok . nie zawsze spełniają nasze oczekiwania już tu i teraz , ale cierpliwość popłaca w ogrodzie ..wiem co mówię
GOSIA ----już siem poprawiam kochana ..fotki dzisiaj bardziej poglądowe na plan rabat w ogrodzie ...
Tylko kory zbrakło.. No i jeszcze trzeba kilka iglakowych dokupić. Z przodu dam danicę, i jeszcze vanilki. No i jakaś obwódka.. Z czego? Podpowiedzcie!!
Moja malutka, nowo ukorzeniona hortka ogrodowa (błękitna. Nie wiem jaka odmiana bo to szabrowana gałązka ) wylądowała obok tej niebieskiej od Kasi .
a tu powstało hostowe przedszkole. Wiem, wiem, to jeszcze maluszki, ale albo wóz, albo przewóz. Albo dadzą rady, albo nie. Sukcesu na parapecie w zimie i tak im nie wróżyłam.
Zdjecie nr 1. Nie mozesz jakos zlagodzic tych luczkow, bo po lewej stronie masz ni to luczek ni to zab... Kanciki zyleta No i po prawej tez taki masz cycek wyostrzony... Czyba, ze taki jest zamysl...
Na drugim i trzecim tez bym sie pokusila o delikatne zlagodzenie i wiekszym lukiem tu gdzie masz kulki bo garb jest... No i na czwartym masz taki zabek
Ja osobiscie bym nie kombinowala tylko porobila wszedzie luki, masz rabaty wpisane w kolo i wtedy Ci to wszystko zagra...
Tak mi sie wydaje Ale przeciez nie musze miec racji, a ogrod jest Twoj
Patrzcie co mi wyrosło za Larisskami wysypywałam tam kompost i musiało się ziarenko zawieruszyć. Zostawiłam, niech rośnie widać już nawet degustacja była
Gardney, widzę że nie dasz się namówić na drzewa Tawuły i pęcherznice tracą liście! Stożki i kulki na pniu to cisy?
Lubię tawuły żółtolistne, mam little princess (nie patrzymy na bałagan na rabatach, tylko na obwódkę):
To wdzięczna roślinka, ale 3x w sezonie ją trzeba ciąć żeby nie wyrosła na mega krzaczor. A wybieranie gałązek ze żwirku.. hmm...