A tak prezentuje się donica z surfiniami - tu surfinie sadzone były dośc późno (małe sadzonki) i wciąż prezentuje sie pięknie, w przeciwieństwie do surfinii, które były sadzone kilka tygodni wcześniej.
Aniu, piękna jesienna kompozycja na cudnej ławeczce, w ogóle bardzo mi się podobają Twoje białe płotki, pergole,
ławeczki, świetnie wyglądają wśród zieleni i kwiatów. Dalia to pewnie Cafe au Lait, gwiazda sezonu, jest rzeczywiście piękna.
No i jest świecznica na tle murku.
Pozdrawiam.
Iwona jak fajnie, że jesteś jaki bujny ogród po przerwie, piękne portreciki.
Niezmiennie uwielbiam u Ciebie zacytowany zakątek, mega przytulny.
Czy to hortensja Great Star po lewej?
Dostałam patyczki, 4 się przyjęły a jeden zakwitł. Radość, to piękna hortensja.
No i judaszowiec... a cóż to za odmiana, ma takie fajne listki na czubku?
Zwiedzamy Portugalię... fantastycznie
U mnie wypad na Algarve to jedno z lepszych wspomnień.
Dzięsiątki zadeptanych miasteczek, Lisbona, cabo Vicente, plaże Arrifana i Bordeira - ocean wymiata. Blisko Sewilla
Przemyć po powrocie wrażenia
Pierwszy rzut oka na to zdjęcie...i myślałam, że to z mojego ogrodu
Też mam świecznice przy murku
Twoje paprocie cudne, zdjęcia świetnie oddają leśny klimacik!
Dziś popadywało co róż.
Pomiędzy udało sie wreszcie opielić bukową ze sryliona mniszka.
Tak wyglądała ziemia między roślinami
Po opieleniu wysypałam drobną korę przy brzegu rabaty. Miałam 3 worki z brico.
Dziś zamówiłam od faceta z olx co wcześniej kupowałam. Zamówiłam drobną. Ma 80 l po 10 zl a marketowa za 15.
Tylko ciekawe czy bedzie faktycznie ładna.
O jak ma dobrze nasza wskoczy tylko na chwilę, nawet na posłaniu tyko chwilę leży, za gorąco jej jest i szuka chłodniejszego miejsca, najlepiej na kaflach
[/quot
Wędlinki wyglądają przepysznie, ładny kolorek w środku też trochę wędzimy, no nie ja, mój eM wędlin prawie wcale nie kupujemy, zupełnie inny smak
Monika to oczywiście nasze Góry Stołowe , jeżeli nie byłaś to żałuj ale spoko jeszcze zdążysz nawet w ten weekend . Jedziesz w piątek, w sobotę Skalne Grzyby i np Błędne Skały, w niedzielę rano Szczeliniec i powrót
Basiek ale świeczki zawsze warto skracać (dopóki dosięgniesz )
Chcę zastąpić hakonechloa żółtą na inną trawę. Przypala ją i ta żółć nie pasuje mi tutaj. Dałabym zieloną, ale one wielkie rosną i musiałyby być najwyżej dwie.
Może stipa, tylko te siewki, hmm.
Tutaj jest słonecznie ale jest też cień przez kilka godzin. Skoro werbena ładnie rośnie to w sumie słońca nie brakuje. Musi być taka roślina aby można było wejść do domku
Tak Wiola jestem zaskoczona pierwszy rok u mnie ta purrsian. Obok rośnie gaura niska.
Jeszcze o korki nie wszystkie są czekam na.deby błotne i resztę traw zmieniających kolory.
Tutaj mam rozchodnika osobiście przeze mnie rozmnozone. Wiosna ukradłam z klombu 3 gałązki włożyłam do wody. Po 2 tygodniach korzenie ok 10 cm później posadziłam do ziemi i oto efekt.
Znowu ukradnę że 3 gałązki najlepiej rosną.
Dereń biały Sibrica i wyżej trzmielina oskrzydlona też zaczyna zmieniać kolorek
Na rabacie przed tarasem dosadziłam bodziszka Max Frei. Bardzo go lubię, szybko rośnie, długo kwitnie i ładnie się przebarwia. Tylko te sadzonki nie za duże
Ale, coś jeszcze chyba będę musiała dosadzić bo są dziury.
Dzięki. Wędzarnię też sam mąż robił. Pomógł znajomy, który wędzi u siebie od lat. Wędzarnia straszy, ale działa Mąż będzie ją ocieplał i obijał deskami lub kamieniem. Niestety ostatnio cały czas pada i nie ma warunków by to zrobić. Ale wędlinki przepyszne i bez chemii
Bardzo ładne te zawilce Co do astrów to u mnie w tym roku kwitną na krzaczku nierównomiernie, niewiem czym to jest spowodowane bo rosną na stanowisku słonecznym.