Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród w Holandii 07:58, 02 kwi 2012

Do góry
Koniecznie!!! Ale Agatko, taką zrób fotorelację, żebyśmy żałowali, że nie widzimy tego na żywo
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 06:09, 02 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Marzenko, a propos spokojniejszej dziś pogody, ja za oknem mam tak (zdjęcie zamazane, bo tak sypie śnieg):

Agnieszka przepiękny zakątek, taki spod igły. AH!
A jak szpaler cisowy nabierze dojrzałości to jak cię znam będzie cięty w kancik i będzie jak brzytwa
Przyłączam się do opinii Kasi, wydaje się, że ogród skończony a Ty ciagle coś robisz
Zdradź jakie rośliny rosną na pierwszym planie?

Marzenko, jeśli o ten pierwszy najpierwszy plan chodzi, to moje pożal się Boże wrzosowisko - taka próba buntu przeciwko nasadzeniom pod linijkę, ale już mi się nie podoba. Za rok cały ten klomb do zmiany - tylko M. jeszcze o tym nie wie, i w tym roku nie podzielę się z Nim tą informacją hihihi
A drzewka przed cisami to katalpy nana - piękne, ale szkoda, że dopiero od czerwca. Teraz już bym ich nie posadziła w takim eksponowanym miejscu...

Agnieszko to wrzosowisko świetnie wygląda. Ogrod nie musi być cały jak od linijkę
A o katalpach czytałam opinie Danisi, zawsze mi sie te drzewa podobaly, ale właściwie to widzę tylko młode drzewka.
Ogród w Holandii 22:39, 01 kwi 2012

Do góry
Dzięki Wieloszka! Twórcze niszczenie! Dobre! A wyjdzie na dobre na pewno. Już rosliny pod płotem dostają więcej światła, z czego na pewno się cieszą. Tak, tulipany to symbol Holandii, a to zobowiązuje. Już nie mogę się doczekać wycieczki do Keukenhof. Na pewno zrobię foto-relację
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:23, 01 kwi 2012

Do góry
Wieloszka ślicznie wyszedł ekran z cisa , lubię ten ich ciemnozielony kolor ... w takich ciężkich warunkach pogodowych pracowali , szacun ...mam nadzieję , że to załamanie pogody już za nami ... byłam dzisiaj u rodziców, wyciągnęłam ich na spacer i mam całą siatę gałązek z brzozy , spróbuję zrobić wianek
Ogród w Holandii 22:16, 01 kwi 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Udało się! Stara rudera legła w gruzach! Nawet poszło szybciej niż myślałam. Ale fundament na razie jednak zostanie. Nie dalibyśmy rady. Zostanie usunięty w przyszłym roku, gdy będziemy robili nowy taras. A na razie posłuży jako placyk na donice oraz parking dla dmuchanego basenu mojego dziecka. I żeby nie być gołosłownym:

tak wyglądała w trakcie demolki

a tak tuż po

a tak po uporządkowaniu pobojowiska. W poniedziałek wszystko jedzie na wysypisko.

Nigdy bym nie wpadła na to, że niszczenie może być takie twórcze ! Kawał dobrej roboty! A ogrodowi na pewno wyjdzie to na dobre, bo na takiej powierzchni jak u Was szkoda marnować miejsce.
Mam nadzieję, że bukszpan-gigant szybko się zabuduje, a ta trawka pod spodem bardzo dodaje uroku, nawet bez liści derenia . Tulipanki cudne, no ale jakie miałyby być w Holandii !
Ogród w Alei Lipowej... 22:02, 01 kwi 2012

Do góry
justi napisał(a)
Aniu, dziewczyny rozbierajcie się, poopalamy się, bo niedługo czar pryśnie

Ależ kusząca propozycja
Wianki, dekoracje na Wielkanoc i obsadzanie skrzyneczek 21:53, 01 kwi 2012

Do góry
Świetne pomysły, po prostu kopalnia pomysłów, nic tylko wić wianki !!!
Ale wianki wiankami - co to było za spotkanie!!! Nie ja jedna zazdraszczam...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 16:03, 01 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Agnieszko, ale się dzieje u Ciebie w tym sezonie, mnie zawsze poruszają te Twoje przestrzenie, zawsze jak jestem u Ciebie to wydaje mi się że Ty masz już wszystko skończone, a potem okazuje się, że nadal coś sadzisz
Pięknie będzie jak zakwitną wisienki, a najfajniej jak już im się korony zagęszczą.
Miły spacer po Twoim ogrodzie w niedzielny słoneczny u nas poranek.

Kasiu, na zdjęciach nie widać, ile jeszcze jest przestrzeni do obsadzenia, a jeszcze więcej do przesadzenia . Marzę, żeby znaleźć się już w takim momencie ogrodowej historii, w jakim Ty jesteś teraz - ogród skończony, a drobne, kosmetyczne zmiany tylko po to, żeby nie umrzeć z nudów . Ale mnie też to czeka, jeszcze parę lat !

Aga rozumiem Cię doskonale, innym wydaje się że skończony, a my wiemy swoje Zresztą Twoja powierzchnia mówi sama za siebie- duuużoo do obsadzenia...
Podobnie jest z moim ogrodem, wiele rzeczy mi się nie podoba i jest do zmiany, ale są też miejsca nieskończone wierz mi, jeszcze tam chwasty rosną to są te miejsca z boku domu których nigdy nie pokazuję na zdjęciach bo nie ma czego, ale i na te miejsca przyjdzie czas.
Zresztą ogrodnik zawsze będzie miał coś w swoim ogrodzie do zmiany taki już nas los... lubię ten los... sama radość.
Mój mały raj na ziemi :) 15:42, 01 kwi 2012

Do góry
Anula, gartuluję 300 stron wątku o tak pięknym ogrodzie
Ogród Leny. 15:30, 01 kwi 2012

Do góry
Lenko, ja też jestem za wykorzystaniem betonowej płyty, jako miejsca pod ławeczkę. Dookoła niej wyżwirowałabym placyk, otoczyła obwódką bukszpanową lub wyższą cisową . A wiąz zamieniłabym albo na drugą morwę, albo na jakies drzewo o zupełnie innym wyglądzie i pokroju, np. śliwę Pissardi, Nigra, czerwonolistnego buka. Ale to tylko moje zdanie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 15:18, 01 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ile razy już pisałem, że nie znoszę zimy? To dopiszę jeszcze raz

Sebek, to taki baaardzo nieprzyjemny psikus - w końcu dziś Prima Aprilis...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:15, 01 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A ja nie obejrzałam Mai, bo mi dzieci telewizor okupują . Ale za to nadrabiam zaległości w wątkach. Dolnoślązaczki twarde są, żadna pogoda im nie straszna, Ty też wczoraj się napracowałaś, tym swoim ADHD mogłabyś obdzielić parę osób, nie dziwię się, że M. nie może za Tobą nadążyć .

Agnieszka wiesz, ze wszystkie odcinki moźesz w necie obejrzeć?

Wiem, wiem - potem nadrabiam zaległości .
Bambusy REWELACYJNE!!! pasują do Twojego stylu. Ja co roku walczę z bardzo ubogą, ale nie mniej ekspansywną krewną bambusów - trzciną. Chodzę i pędzelkiem z roundupem maluję listki, bo wyrywanie nic nie daje... I niedługo znów się zacznie ta nierówna walka. Perz już u mnie wyłazi ze wszystkich dziur...
Kubusiowo 15:04, 01 kwi 2012

Do góry
Gosiu, skoro inni udzielają rad, to ja też się wtrącę - najwyżej zignoruj. Ostatnio jak przechodziliśmy jelitówkę - właśnie z takimi objawami jak teraz Twój Kubuś, lekarka kazała nam brać Dicoflor60, ale żadne inne trilaci czy lacidofile, tylko dokładnie to. Powiedziała, żeby wszyscy w domu zażywali, jak tylko u jednego z nas wystąpią jakiekolwiek objawy żołądkowe. Ja i chłopcy szybko wyszliśmy z tej jelitówki, a M. brał to od początku naszej choroby i w ogóle się nie zaraził. Nie zaszkodzi, a może pomóc, choc mam nadzieję, że już kUbuś dobrze się czuje
Ogród Sylwii od początku :) 14:57, 01 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aura zadbała o to abyśmy cokolwiek zrobiły przed świętami w domu.... Gdyby było tak fajnie jak w poprzedni weekend to bym tylko w ogródku siedziala a w domu ugór.

Obrabiając trochę ten domowy ugór pomyłam tydzień temu okna na dole domu - i tak już nie widać efektów mojej pracy... A roślinki jak posadzone, to przynajmniej widać .
Syla u nas też dzisiaj wszystkie pory roku...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:50, 01 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A ja nie obejrzałam Mai, bo mi dzieci telewizor okupują . Ale za to nadrabiam zaległości w wątkach. Dolnoślązaczki twarde są, żadna pogoda im nie straszna, Ty też wczoraj się napracowałaś, tym swoim ADHD mogłabyś obdzielić parę osób, nie dziwię się, że M. nie może za Tobą nadążyć .

a ją nagralam na dekoder właśnie bączki zaczęły a ją sobie poogladam w ciszy i spokoju
Pozdrawiam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:43, 01 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:02, 01 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenko, a propos spokojniejszej dziś pogody, ja za oknem mam tak (zdjęcie zamazane, bo tak sypie śnieg):

Agnieszka przepiękny zakątek, taki spod igły. AH!
A jak szpaler cisowy nabierze dojrzałości to jak cię znam będzie cięty w kancik i będzie jak brzytwa
Przyłączam się do opinii Kasi, wydaje się, że ogród skończony a Ty ciagle coś robisz
Zdradź jakie rośliny rosną na pierwszym planie?

Marzenko, jeśli o ten pierwszy najpierwszy plan chodzi, to moje pożal się Boże wrzosowisko - taka próba buntu przeciwko nasadzeniom pod linijkę, ale już mi się nie podoba. Za rok cały ten klomb do zmiany - tylko M. jeszcze o tym nie wie, i w tym roku nie podzielę się z Nim tą informacją hihihi
A drzewka przed cisami to katalpy nana - piękne, ale szkoda, że dopiero od czerwca. Teraz już bym ich nie posadziła w takim eksponowanym miejscu...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:58, 01 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zacytuję Wieloszkę, u Kulasa powiedzieli zwykle tacsus baccata

Syla potwierdzam - "zwykłe" taxus baccata, a dla mnie spełnienie takiego małego marzenia, bo od początku widziałam w tym miejscu cisowy szpaler. Niektóre sztuki były wymarzone do formowania w stożki, ale M.zabronił - rozsądnie zresztą, bo dziury w szpalerze by się porobiły .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:55, 01 kwi 2012

Do góry
Aga_pe, Krysiu - dzięki. Ten widok u mnie zmienia się co parę minut, mam dziś 4 pory roku w pigułce .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:53, 01 kwi 2012

Do góry
Kaisia napisał(a)
Agnieszko, ale się dzieje u Ciebie w tym sezonie, mnie zawsze poruszają te Twoje przestrzenie, zawsze jak jestem u Ciebie to wydaje mi się że Ty masz już wszystko skończone, a potem okazuje się, że nadal coś sadzisz
Pięknie będzie jak zakwitną wisienki, a najfajniej jak już im się korony zagęszczą.
Miły spacer po Twoim ogrodzie w niedzielny słoneczny u nas poranek.

Kasiu, na zdjęciach nie widać, ile jeszcze jest przestrzeni do obsadzenia, a jeszcze więcej do przesadzenia . Marzę, żeby znaleźć się już w takim momencie ogrodowej historii, w jakim Ty jesteś teraz - ogród skończony, a drobne, kosmetyczne zmiany tylko po to, żeby nie umrzeć z nudów . Ale mnie też to czeka, jeszcze parę lat !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies