Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

Wieloszka 15:04, 01 kwi 2012

Gosiu, skoro inni udzielają rad, to ja też się wtrącę - najwyżej zignoruj. Ostatnio jak przechodziliśmy jelitówkę - właśnie z takimi objawami jak teraz Twój Kubuś, lekarka kazała nam brać Dicoflor60, ale żadne inne trilaci czy lacidofile, tylko dokładnie to. Powiedziała, żeby wszyscy w domu zażywali, jak tylko u jednego z nas wystąpią jakiekolwiek objawy żołądkowe. Ja i chłopcy szybko wyszliśmy z tej jelitówki, a M. brał to od początku naszej choroby i w ogóle się nie zaraził. Nie zaszkodzi, a może pomóc, choc mam nadzieję, że już kUbuś dobrze się czuje
kaisog1 15:11, 01 kwi 2012

Bożenko ma... tak 37,5 do 38. Skarży mi się, że go głowa boli..... ale po nurofenie po 10 minutach mu przechodzi.

Aga jak jutro wyjdzie, że to jelitówka a nie co innego to zapytam mojej doktorki o ten specyfik Dzięki
anula_wn 15:26, 01 kwi 2012

Gosia, no ale chyba nie możesz mu podawać i podawać tego nurofenu bez końca! drugi dzień to chyba długo.....
monteverde 16:41, 01 kwi 2012

kaisog1 napisał(a)
Bożenko ryż juz jedliśmy A dzisiaj nawet dwie łyżki bardzo chudego rosołku. Kuba nie ma w zasadzie już problemów żołądkowych i nie wiem czy to napewno od brzucha było. Wymiotował tylko raz, wczoraj i to wszystko.

Ania ja własnie taka matka jak z koziej d.... trąba. Nie wiem czy dobrze robię...

dobrze, dobrze, instynkt matki Ci to podpowiada
barbara_kraj... 17:25, 01 kwi 2012

Kasiu, zbijaj gorączkę i jedź z dzieckiem do lekarza. Najpierw diagnoza, potem leczenie!
kaisog1 19:17, 01 kwi 2012

anula_wn napisał(a)
Gosia, no ale chyba nie możesz mu podawać i podawać tego nurofenu bez końca! drugi dzień to chyba długo.....

Anula średnio u nas podawanie leków przeciwgorączkowych trwa 4 dni...... przy każdej chorobie..... Przy zapaleniu ucha nawet 5 dnia jeszcze musiałam podac dwie dawki.
monteverde 19:26, 01 kwi 2012

Gosia Ty wogóle zrezygnuj z tego przedszkola i tak więcej w domu jest bo choruje
Juzia 19:32, 01 kwi 2012

A ile czasu już chodzi do przedszkola? Może nie ma sensu rezygnować, bo później w szkole będzie to samo.
Musi przez to przejść niestety
monteverde 19:33, 01 kwi 2012

Juzia_G napisał(a)
A ile czasu już chodzi do przedszkola? Może nie ma sensu rezygnować, bo później w szkole będzie to samo.
Musi przez to przejść niestety
ale on nie chodzi tylko choruje, nie ma sensu dzieciaka męczyć pójdzie do zerówki
Bogdzia 19:34, 01 kwi 2012

kaisog1 napisał(a)

Anula średnio u nas podawanie leków przeciwgorączkowych trwa 4 dni...... przy każdej chorobie..... Przy zapaleniu ucha nawet 5 dnia jeszcze musiałam podac dwie dawki.

Ale to nie sa tylko leki przeciwgorączkowe ale i przeciwbólowe i dlatego on się czuje lepiej po nich ale dłuższe zazywanie nie jest wskazane a nawet uzależnia , nie mówię że w tym przypadku ale trzeba miec to na uwadze i za długo nie dawac. Jak boli ucho nie ma wyjścia bo to bardzo mocny ból.Obserwuj go dziś , jeszcze zmierz gorączke i jeśli trzeba to jutro idź do lekarza.