Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród cichy i przytulny 18:55, 21 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
cd

I dzisiejsze
Para gołąbków - czy ten widok nie jest słodki? Codziennie przesiadują na tej brzozie

Na brzozie widok romantyczny... dobrze że nie musimy oglądać tego co pod brzozą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:41, 21 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak w bajce...kolorki obłęd
Leśne Wzgórze 18:26, 21 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Matylda obłędna Chyba się na nią skuszę w realu...
A po trawki jedz do Jucci, będziesz wybierać, przebierać ale w gąszczu a nie w jednym zdzble

przyjedź... ale nie obiecuję że się pojawi, bo czasami nie widzę jej kilka dni

Jucca jest bardzo kusząca, ale ta zakręcona droga do niej, mąż straszy że jak zabłądzę to godzinę dłużej do domu będę wracać a jakby nie było w końcu blondynką jestem więc wszystko możliwe
Prędzej wybiorę się do Dobregopola, tylko czekam jak Jagoda coś więcej napisze.
Leśne Wzgórze 18:23, 21 cze 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Józiu to zależy o których zdjęciach mówisz bo te z rabatami bylinowymi przy szkółce robiłam

ciekawska ruda mysz

Pisałam o Twoich rabatach
Ogród pod trzema dębami 18:21, 21 cze 2014

Do góry
Wykopałam i oczyściłam już prawie wszystkie tulipany, cały czas też pielę i dosypuję kory.

Skrzynie warzywne szaleją, mamy problem żeby przejeść, to co wyrosło. Jedliśmy już pierwsze pomidorki, ale na razie jest ich malutko. Ogórki zasiane do gruntu kiepsko kiełkują i podgniwają, więc na razie owoce zawiązały tylko te hodowane w domu.

Zostawiam dla Was to co lubimy najbardziej .

Leśne Wzgórze 18:21, 21 cze 2014

Do góry
akanta napisał(a)
Ceny w tej szkółce straszą.Twoje roślinki pięknie ci rosną.Ja mam też z tymi szyszkami co wiatr...to wysyp.

żeby te ceny szły na równi z jakością to pół biedy, ale roślinki marne były.
Szyszki zbieram z trawnika i wrzucam na korę na rabatach... czego nie zdążę pozbierać to albo kosiarka przemieli albo wciska się w trawnik niszcząc trawę także z tymi sosnami to wieczna robota igły cały rok a od wiosny do połowy lata pełno szyszek.

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:20, 21 cze 2014

Do góry
chyba trafię w okrągłe 2600 wiec gratki i pozdrowienia dla gości

ogrodek bijou 18:18, 21 cze 2014

Do góry
POkazuj zdjęcia z prac w trakcie, no i oczywiście efekt końcowy.
Życzę szybkiego ukończenia robót i kwietnych widoków z tarasu.
Żeby nie było smutno wstawię Tobie różyczkę ode mnie. Najwyżej skasujesz.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:17, 21 cze 2014

Do góry

To jesst narzędzie do cięcia wysokich krzewów. na dole Kółko też jest
Leśne Wzgórze 18:17, 21 cze 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Gęściej jakoś u Ciebie!!!

Józiu to zależy o których zdjęciach mówisz bo te z rabatami bylinowymi przy szkółce robiłam

ciekawska ruda mysz
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:17, 21 cze 2014

Do góry
po prawej z tyłu wychodzi hibiskus bagienny

ostatnie w tym sezonie
Ogród pod trzema dębami 18:17, 21 cze 2014

Do góry
Makul,Nicol dzięki za odwiedziny.

ewakatowice napisał(a)
Martuś, róże kwitną, lawenda szaleje a Ty nic zdjęć nie pokazujesz...
pozdrawiam i macham na zachęte

No właśnie róże okrywowe cały czas się dopiero zbierają, a nie chcę was zdjęciami co chwilkę zamęczać. Na razie zmiany niewielkie.

Leśne Wzgórze 18:14, 21 cze 2014

Do góry
Tarnina napisał(a)
Ale u ciebie już ładnie...

wreszcie jesteś... zaglądałam do Ciebie często a tam cicho było...
o sklepiku doczytałam, ale mój chłopaczek za duży już na takie gadżety

Tutaj głowę mi ucięło, ale za to widać większy brzuszek

Leśne Wzgórze 18:13, 21 cze 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Matylda - ja nie wiem co Ty byś chciała osiągnąć ale moim zdaniem masz ślicznie i widać, że bardzo dbasz o tej swój kawałek ziemi... więc raczej te 3 godziny dziennie są dobrze wykorzystane... a to że ta praca nigdy sie nie kończy... no cóż... w zimie zatęsknisz do niej : Pięknie rozrosły się hosty. Moje dzieciaki - synowie - też nie kochają ogrodowych prac... Młodszy jak był jeszcze młodszy to owszem coś tam dłubnął a teraz... teraz to trzeba mieć twarde argumenty żeby ich zagonić
Miłego weekendu.

Co chciałabym osiągnąć... chciałabym jakoś ciekawie zagospodarować chwastowisko... bo co prawda wykoszone nie wygląda tragicznie, ale wolałabym tam ścieżkę i bylinki wzdłuż niej... wiem że nie chcę by był to typowy ogród leśny, ale raczej ogród pod sosnami - żeby z tego lasu zostały sosny, grzyby ale też żeby było miejsce na ławeczkę więcej Rh.
Dziś odwiedziła mnie ciocia i stwierdziła że jednak ta kora to chyba rewelacyjna jest bo ani jednego chwaścika na rabatkach nie ma, nie wiedziała że we wtorek i środę całość tak dokładnie wypieliłam - było mi miło, że moja praca została doceniona.

Hostom rzeczywiście się u mnie podoba planuje dokupić kross regal lub podobną... a może ktoś ma i chce się wymienić?

Ja mojemu synowi mówię że potrzebuję pomocy a on jak typowy rycerz chętnie mamie pomaga

Matyldzie z racji jej odmiennego stanu urozmaiciłam trochę menu w stołówce oprócz orzechów dostaje też marchewkę, jabłko, a w w moim lasku może sama poczęstować się malinami i porzeczkami
ogrodek bijou 18:12, 21 cze 2014

Do góry
Nareszcie sie cos nowego dzieje. Od wczoraj mam w ogrodku pobojowisko i grupke kanadyjsko-chinskich ciesli. Mam tez 4 dziury pod pergole. Zdecydowalam sie nieco zmodyfikowac plan i poszerzyc pergole z 4 do 6 stop. Przed chwila podjelismy tez decyzje odnosnie szczebelkow na szczycie pergoli i ekranu na tarasie. Beda ciete po japonsku - tak podobno fachowo nazywa sie ten styl.
Leśne Wzgórze 17:59, 21 cze 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Mój syniu na razie też nie za bardzo ma zacięcie ogrodowe. Czasem trochę "konefkujemy" razem . Ale ubaw mam jak grają z mężem w piłę i słyszę: "Maaaamooooo! Tata kopnął piłkę w kwiatki!!!"

Oczywiście lepiej od razu postawić sprawę jasno niż potem oberwać po uszach za tatę
U mnie w rodzinnym domu praca w ogrodzie warzywnym i sadzie była obowiązkiem... mojemu synowi nigdy nie każę czegoś robić zawsze proszę go o pomoc i mniej lub bardziej chętnie, ale pomaga. Może dzięki temu będzie milej wspominał ten czas gdy pracujemy razem

Leśne Wzgórze 17:53, 21 cze 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Matylda pięknie rozrosły się hosty i żurawki a hortka ma piękny kolor ciesz się że synuś chce Ci pomaga ,nawet jeśli troszkę z pobudek egoistycznych a na pewno bakcyla ogrodniczego załapie wiesz czym skorupka za młodu........Pozdrawiam serdecznie buziole

Jag_58 napisał(a)
Matylda Ty to masz modelkę w swoim ogrodzie i zawsze mile widzianą Ja kupuję byliny w Dobrympolu ,wygooguj sobie w internecie tam pan ma bardzo ładne sadzonki i ceny przystępne ,ale nie mają sprzedaży wysyłkowej
Pozdrawiam serdecznie ,dla modelki garść orzeszków

Synowi z jego zainteresowaniami na razie bliżej do architekta lub historyka niż do ogrodnika , ale czas pokaże co z niego wyrośnie

Chciałam jechać do Dobregopola,ale doczytałam w necie, że tam trzeba po 12 szt. i minimum za 300zł??? i o ile listę roślin mam na pewno powyżej 300zł to chciałam wziąć po około 5-7 szt z rodzaju. Napisz proszę dokładniej jakie masz doświadczenie z tą szkółką.

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 17:46, 21 cze 2014

Do góry
andziulka napisał(a)

Pięknie u Ciebie, róże urokliwe ta ostatnia przypadła mi do gustu
ja w sprawie tej fotki też mam taki róg domu i ciekawa jestem co rośnie pod oknem na rabatce,szukam pomysłu na moje pooknie
Moja bajka 17:42, 21 cze 2014

Do góry
takie tam z dzisiaj
Ogród wśród pól i wiatrów 17:23, 21 cze 2014

Do góry
Lawenda szaleje, a ja z nią Część jeżówek przetrwała w mojej glinie.
Dwie padły, trzy są. W dodatku się rozsiały, tak więc bilans na plus. Da się żyć

Miłego weekendu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies