Niektóre dziewczyny mają hortensje w doniczkach a na zimę wrzucają do garażu lub do piwnicy i tak aż do wiosny. Nie przemarzają i kwitną co rok. Ja swoje poprzesadzałam z miejsc cienistych do bardziej nasłonecznionych a kilka do sześciu donic. I schowam je na zimę
A to moje w donciach jedna na tarasie
To z pewnością miłe odczucie. Pozdrawiam Bartka, mamę i małą Lenkę.
Mam nie tylko róże, ale w różach też jestem zakochana, pomimo kolców, mszyc...
FIRLETKA
JABŁONKA RAJSKA ma już takie jabłuszka.
PRZETACZNIK
OSTRÓZKA
NAPARSTNICA
Madżen,
Ona mi wygląda na Marię Theresia (Tantau). Okrywowa nie będzie, ale niska rabatowa.
Jeśli zdecydujesz się na Queen of Sweden to koniecznie podsadź ją czymś niższym - ma wyprostowany pokrój, kwitnie tylko "na wysokościach"..jak na jej Wysokość Królową przystało…
W ogrodzie Positively Stoke-on-Trent na ChFS była posadzona między purpurami, świetny efekt. Sharifa Asma ma bardzo nietrwały kwiat…i bałaganiarski pokrój. Szybko się osypuje, zwiesza główki, ale pachnie obłędnie…
A ja skorzystałam z rady Pani Danusi i taras obsadziłam tradycyjnie pelargoniami z dodatkiem trawy ozdobnej Vertigo. Dodałam też gdzieniegdzie kocankę.
Mój ogród z perspektywy, którą rzadko pokazuję Dodam, że ta część na dole, którą tak dobrze znacie ma tylko połowę wielkości mojej działki, czyli jakieś 600 m 2
Powyżej po prawej moje bukszpanowe przedszkole po reanimacji, o której ostatnio pisałam
Trochę już ciemno było, jak robiłam te fotki, więc jakość niezbyt dobra.
Ale chciałam Wam pokazać co zrobiliśmy na froncie. To dopiero początek. Za radą Syli podzieliłam swoje runianki i zaczęłam sadzić, dywanik za 2 latka będzie jak marzenie
Cała ta rabata z umbrami będzie bukszpanowo-runiankowo-lawendowa. Na razie zdążyliśmy zrobić 1 część na próbę.