Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

agata19762 09:45, 14 sie 2014

Aniu u mnie też była straszna burza
najbardziej przerażające są te ogromne lipy u sąsiadki,
jest taki ogromny hałas przy dużym wietrze, że az strach
leon60 10:04, 14 sie 2014

Dobrze, że na tym się skończyło bo mogło być znacznie gorzej... co nie zmienia faktu, że szkoda pięknego drzewa... walczcie o nie
Tuliskam
Mala_Mi 10:55, 14 sie 2014

Drzewo połatane.... nawet jak przezyje to juz nie bedzie to..... nigdy... teraz jest taku drapak.
Szukamy pozytywów:
Roza i lawenda dostały swiatlo (konary je połamały)
Odsłoniły się świerki
Pod katalpa można kosic juz na stojąco
Ilość lampek znów jest wystarczajaca
Jak mam piłę to wyciepie akacje... dosc mam szybko rosnącego kolczaka i śmieciucha.. i poki nie wymaga zezwolenia na cięcie. ..
Patrze i mowie sobie ze sie przyzwyczaje do widoku. .. i juz nie ma czego mi zazdrościć

Uciekam do akacji....
Tusiala 10:57, 14 sie 2014

Też mi jej żal!
monteverde 11:02, 14 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Drzewo połatane.... nawet jak przezyje to juz nie bedzie to..... nigdy... teraz jest taku drapak.
Szukamy pozytywów:
Roza i lawenda dostały swiatlo (konary je połamały)
Odsłoniły się świerki
Pod katalpa można kosic juz na stojąco
Ilość lampek znów jest wystarczajaca
Jak mam piłę to wyciepie akacje... dosc mam szybko rosnącego kolczaka i śmieciucha.. i poki nie wymaga zezwolenia na cięcie. ..
Patrze i mowie sobie ze sie przyzwyczaje do widoku. .. i juz nie ma czego mi zazdrościć

Uciekam do akacji....

Aniu Twoje szukanie pozytywów w tym nieszczęściu jest wspaniałe wszystko naprawicie i będzie ok u mnie do tej pory padało, przez noc też ale bez takich zawirowań jak u Ciebie, a katalpę uratujesz
ane3ka 11:17, 14 sie 2014

Aniu, jak mamy nie płakać nad rozlanym mlekiem, to w takim razie, może za to nakręcicie jeszcze jeden odcinek Mai pod tytułem: "Jak Małą Mi uratowała katalpę po nawałnicy".
A tak poważnie, to dobrze, że dom cały i Wy też!
agam 12:09, 14 sie 2014

Aniu kocham Cię za ten Twój optymizm. Mogłabyś połowę forum nim obdzielić .
Muminek śliczniusi, jak zacznie ganiać to kałużę mus wysokim płotem ogrodzić.
U mnie tylko błyskało i waliło, wiatr wiał silny ale szkód nie wyrządził. eM dzwonił że w okolicach Łańcuta masakra .
MagdalenaK8 12:32, 14 sie 2014

Zaglądam,nadrabiam, podziwiam ogród, Muminka i piękną zabawkę...
Pozdrawiam serdecznie
Milka 13:10, 14 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
W nocy była masakra.... brak pradu burza ulewa i wiatr. Wydzieralam po ciemku co sie da z gniazdek elektrycznych. Wiem juz dlaczego ta burza byla taka okropna. W poblizu przeszla traba powietrzna. Na szczęście mnie oszczędziło..... tylko ....katalpa poszla na pół. ... ale piekna w tv sie zaprezentowala. Odetniemy najwieksze gałęzie. ..i sprobujemy ja skleic.... ciekawe czy z polowy pnia ma szanse przezyc. Lepsza oskubana niz zadna.

O rany....ta burza musiała być big...w tv rano słuchałam, o tych trąbach powietrznych...pamiątki katalpy w całości masz, pozytywy znalazłaś, ale jestem pewna, że jak posklejacie, posmarujecie specjalną maścią, odżyje, to nie do zdarcia drzewa...i tak, co rok mocno ją tniesz, więc może tym razem skróć wcześniej gałęzie, łatwiej będzie się regenerować...ale żal bardzo, dobrze, że wszystko inne np dach..nie ucierpiało
niesamowite extremum mamy z pogodą, chyba zamiast domu, trzeba bunkry budować...
Milka 13:20, 14 sie 2014

Irenka - aż sie boje co ta teoria będzie wyczyniać jak samodzielnie będzie sie poruszać... pójdzie w babcię i wieku 15 miesięcy wlezie po drabinie na dach.. i siadzie radośnie w rynnie machając nogami... rodzicom też niczego nie brakowało za młodości... wiec albo teoria Darwina, albo geny... Co by nie było.... jestem przerażona

Po kucharzeniu poszłam pogapić się na oświetlony ogród... i próbowałam cykać fotki..... to nei to samo co real..ale namiastka... jest idealnie bezwietrznie.. za statyw robiło krzesełko.. pięknie wszytko odbija się w wodzie.. wrzucam dwie foty, bo nie wiem która lepsza..

eee tam ja takie dzieci lubię, nasze też takie, 8 miesięcy ganiały, wymyślają cuda, ale z takimi dziećmi ciekawie bardzo jest no ja też jako dziecko numer byłam, więc i geny i teoria

wyjątkowo piękne foty, nie mogę się napatrzeć, wiem, jak trudno ten widok pokazać, a tobie się udało
doczytałam, ze znowu goście, widzę w tym plusy, zaczynasz być świetną kucharką, a ja w temacie tym zeszłam na psy