Właśnie przeglądam ten sklep w necie, a wybór trudny. Nie wiem jakie wybrać. Tulipany z insekta ładnie mi kwitły, ale marzą mi się jakieś nowości. Cos tam już wybrałam ale się jeszcze waham.
Czyli już myślisz o jesieni- ja jeszcze się bronię
Na razie chciałabym zrobić chociaż jedną rabatę. Trzeba wykarczować płożącego iglaka i posadzić nowe rośliny. Zniechęca mnie to, że niewiele mogę u siebie kupić. Nawet jak gdzieś pojadę (niedawno byłam w Lublinie), to nie ma materiału, który zaplanowałam i biorę to co mniej więcej pasuje. Poza tym mam zawsze mało czasu, bo nie jestem sama, a moje plany ogrodowe nie interesują innych domowników
Zazdroszczę, że Twój mąż podziela Twoje zainteresowanie ogrodem...
Ale to taka dygresja, jest jak jest. Dobrze, że moi panowie chociaż trawnik skoszą
Kasiu,
ja lubię mieć wszystko wcześniej przygotowane. A zakupy cebulowe lepiej wcześniej robić bo później to wszystko już przedbrane.
Mąż owszem podziela moje zainteresowania ogrodowe, ale jak wydam za dużo kasy to już mniej mu się to podoba
Wydaje się Kasiu, że w CO zaopatrzenie dobre, roślin wybór wszelki, ale jak chcesz cos konkretnego kupić to trzeba się nieźle najeździc, naszukać, a w końcu kupujemy nie to co zaplanowane.
Napewno poradzisz sobie z tą rabatą i nasadzenia będą takie jak sobie wymarzyłaś. Wiem że chciałabyś już, ale czasami inaczej wychodzi.
Joasiu oglądałam właśnie kolejny raz Twoje trawki - pieknie rosną i tak ładnie skomponowane, masz w ogrodzie taki ogólny ład - bardzo takie ogrody lubię no ale do tego trzeba mieć taki specjalny zmysł Pozdrawiam światecznie!
A ile ja się Wiuniu z doniczkami po ogrodzie nabiegam. Czasami roslinki stoją parę dni nie wsadzone zanim podejmę decyzję że to jej właściwe miejsce. Nie lubię później jeszcze raz przesadzać
pozdrówka
Znam to uczucie jak człowieka w żołądku ściska, bo nie może się zdecydować gdzie i jak? też nie lubię przesadzać i wolę jak roślinka ma od razu docelowe lokum tylko czy zawsze mi się udaje...
Obserwuję Twoje ogrodowe poczynania prawie od początku. U Ciebie każdy zakup dokładnie przemyślany, zaplanowany. Radzisz sobie naprawdę świetnie. Już widzę Twój cudny ogród.
Zupełnie inaczej będzie to wszystko wyglądało jak zrobicie ogrodzenie. Od razu przytulniej się zrobi.
Joasiu aż sobie westchnęłam jak przeczytałam Twoje słowa dopiero miesiąc temu zrobiliśmy elewację więc ogrodzenie jeszcze odrobinkę musi poczekać ale kto wie może niedługo....
Dziękuję za miłe słówko