Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodniczek - pętliczek ..... 10:26, 20 cze 2014

Do góry
a takie coś mi sie podoba tylko wiem że przez wiosnę kiedy dopiero wszystko sie budzi do życia a trawy są przycięte skarpa byłaby nieatrakcyjna

Ogród u stóp klasztoru 10:17, 20 cze 2014

Do góry
Piękne.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:03, 20 cze 2014

Do góry
Skoro Ascot się podoba, to może jeszcze amant z Wichrowych Wzgórz..., nieco potargany po deszczach - Heathcliff :

Madżen, sorry że się szarogęsię Mogę usunąć zdjęcia, daj znać jakby co.
Ogród w otulinie Biebrzy 09:48, 20 cze 2014

Do góry
Witajcie Jestem z Wami bardzo długo, podglądam, podziwiam i postanowiłam dołączyć do Was. Mam nadzieję, że przyjmiecie do siebie rolniczkę z krowami, belami siana i całą resztą Wśród tego rozgardiaszu, mam kawałeczek mojego raju w otulinie Biebrzańskiego Parku. Okolica piękna, ogródek taki sobie, ale jest i cieszy. Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do mnie
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 09:46, 20 cze 2014

Do góry
Asia tyle słońca wystarczy , może zamiast magicznej siły daj jej zwykłej azofoski, zostaw 3-5 najgrubszych pędów (wytnij , wyprostuj, usuń zbędne rozgałęzienia)
gdzieś tutaj już pisałem jak przycinam swoja limelight

zrobiłem fotki to będzie łatwiej moja limka ma teraz około 1,7m
przez ostatnie 3 lata stopniowo podciągałem ja w górę zostawiając możliwość kwitnienia na pośrednich piętrach
od południa jest osłonięta

kilka pędów szkieletowych daje jej sztywność

po prawej rośnie młodsza Pinky Winky tez tak ja traktuję -maja być krzaczory kwitnace od ziemi w górę
Ogród u stóp klasztoru 09:38, 20 cze 2014

Do góry
alinak napisał(a)

ja nie mogę ...ale wspaniała rabata !!!
Jurajski Ogród 09:32, 20 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na dzień dobry

Też bym posiedziała jak ten kotek na schodkach i popatrzyła na te cudne zestawienia. Dobrego dnia Aga
Siedlisko na Podlasiu 09:26, 20 cze 2014

Do góry
Kochane pomóżcie mi obsadzić to miejsce pod siatką przy borówkach myślałam o azaliach ale nie wiem same czy jeszcze coś ??

Mój ogród w tujach 09:24, 20 cze 2014

Do góry
Witajcie Jestem z Wami bardzo długo, podglądam, podziwiam i postanowiłam dołączyć do Was. Mam nadzieję, że przyjmiecie do siebie rolniczkę z krowami, belami siana i całą resztą Wśród tego rozgardiaszu, mam kawałeczek mojego raju w otulinie Biebrzańskiego Parku. Okolica piękna, ogródek taki sobie, ale jest i cieszy Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do mnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:11, 20 cze 2014

Do góry
Madżen,
Ascot to świetny wybór, bardzo zdrowa i obficie kwitnąca róża, a kwiaty ma ogromne jak peonie!
Goethe z kolei należy do najmocniej pachnących róz Tantau'a, niestety jest podatny na plamistość, więc nie zaszkodzi go potraktować bioseptem w sezonie.
A propos czerwonego Leonarda - kwiat różni się od klasycznego nie tylko kolorem, ale też budową. Jest bardziej upakowany, rozetkowy, a kolor wpada w ciemną malinę.
A zastanawiałaś się nad Piano? Ma bardzo trwały kwiat, choć kolor bardziej karminowy niż purpurowy.

Ascot

Siedlisko na Podlasiu 09:06, 20 cze 2014

Do góry
A ta posadzona na jesieni i już ładnie będzie kwitła widać miejsce jej tu pasuje bo mam taką starszą i nie bardzo kwitnie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:03, 20 cze 2014

Do góry
I będę Was zamęczać James Galeway

I jeszcze raz Alnwick rose w lawendzie. Na zdjeciu widać potwory budleje, które pożerają mi buki...

Szalejąca aspirin rose... jesienią jeden krzaczek do przesadzenia....
Siedlisko na Podlasiu 09:03, 20 cze 2014

Do góry
I moje biedne hortki limonkina wiosnę kupiłam 4 i nic z nich nie ma teraz dokupiłam 2 nawet już w tym roku zakwitną ale posadzziłam jedną tu drugą tam jak cielepa i muszę jeszcze jedną dokupić bo tu az sie prosi o drugą

A to już trzy letnie ale też późno zakwitną bo przymarzły na wiosnę

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:01, 20 cze 2014

Do góry
Róże okrywowe fairy zaczynają tworzyć mgiełkę

Alnwick rose
Ogród Bogusława 09:00, 20 cze 2014

Do góry
Zaglądam co słychać...a tu duże zmiany widzę...Kosteczka brukowa pierwsza klasa (fajny ten wzór przed garażem) i nowe kloniki też są !

boguslaw_r_ napisał(a)
na ten lewy bok nie mam pomysła.

A na tej rabatce po lewej stronie przed żółtymi iglakami posadziłaby niewielkie czerwone berberysy (np Atropurpurea Nana lub Admiration) i jeszcze gdzieś pomiędzy wcisnęłaby jakieś nie za wysokie zielono-żółte trawki. A jeśli ta rabatka raczej w cieniu jest (bo chyba widzę, że sąsiada świerk dość duży cień rzuca) to pomyślałaby o hostach...może kilka odmian ładnie skomponowanych kolorystycznie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:59, 20 cze 2014

Do góry
Przetaczniki wreszcie zakwitły. Na tę rabatę w głębi będą dosadzone diwe duże kule bukszpanowe, jedna ze zdjeć z wczorajszego cięcia

Hortensje sadzone w czasie upałów dały radę, nawet wypuszczają nowe pędy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:57, 20 cze 2014

Do góry
BUkszpany i brzozy po cięciu

i bonica , która oszalała, zeżre mi magnolię....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:55, 20 cze 2014

Do góry
Sesleria poupychana gdzie się da

Montana , któa rośnie w miejcu całkowicie wyżartych przez opuchlaki żurawek. Na drugim planie nowe sadzonki żurawek wykonane wiosną z tych wyjedzonych doszczętnie

Niedobitki ubiegłorocznej lawendy...sadzona rok temu w kwadraty bukszpanowe dopiero się rozrasta
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:52, 20 cze 2014

Do góry
KIlka zdjęć a potem poczytam Was

Równałam sobie takiego potwora. Na razie siedzi w donicy a pójdzie na pierwszy plan pod ambrowce - albo jesienią albo w nastepnym tygodniu..... Trochę jeszcze dziurawy ale w szałwi nie będzie widac tych dziur

a był taki

I niech mi ktoś nie mówi że z szablonem jest łatwiej....
Grubej dyni zmagania z naturą 08:49, 20 cze 2014

Do góry
Witam się serdecznie u Ciebie

Trafiłam dziś do Ciebie od Joasi .

Obejrzałam cały watek i jestem pod wrażeniem prac i ich szybkich postępów.
Mimo że ja sama w innych klimatach tworzę bardzo podoba mi się Wasza realizacja

Będę podglądać .

ps mam takie małe pytanko

Czym ją dokarmiasz?

Ja kupiłam swoją jakieś dwa miesiące temu i nie widzę żadnych zmian .
Ani w te ani wewte

Pozdrawiam
Aga
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies