Mira - róże Grace obejrzałam u Ciebie. Jest piękna

Wpadnij do mnie naładować bateryjki... jak już będziesz.. to .... Juki to trudny temat... też uważam, że pięknie wyglądają samotnie i w żwirku..
Jola lojalna - witaj w moim wątku.. a w kwestii Twoich świerków to też może być mszyca świerkowa... poczytaj o tym szkodniku... Ogród sie da ogarnąć jak się pracuje w nim w miarę systematycznie. innej opcji nie ma.... Moja systematyczność ciągle jest zaburzana, wiec i nie zawsze jest jak trzeba, ale kto by sie tym przejmował. Ogród jest dla mnie, a nie dla innych...
A gwiazda telewizyjna była jedna.. i w żadnym momencie nie była jak gwiazda tylko jak super kumpela, miła, inteligentna ... wszytko co powinien mieć ktoś z kim chce sie przebywać..
Madżen - z jukami mam to samo zdanie, dlatego chociaż z żalem sie ich pozbyłam.. I niestety trytomy maja podobny pokrój i też mam z nimi problem... nijak nie mogę ich skomponować, wiec tkwią na skalniaku i denerwują, ale jak zakwitną to cieszą. Listę polecanych róż przepisałam do kapownika... Trytom na rabacie tej nie chcę, bo nie mam dla nich miejsca.. i tu jest ziemia dość wredna, bo słabo urobiona, będą gniły od wilgoci. Juki rosły na wzniesieniu, które zlikwidowałam. Rabata wygląda łyso, bo tu wszytko jeszcze jest małe.. Zyska na urodzie jak urosną serby w tle i dadzą zielona ścianę.. Część rudbekii zastąpię jeżówkami
Grembosia - była już z samego rana schrupać Waszego Muminka na śniadanie..... i nie było go.... za to był bardzo dojrzały ogród... szybciutko Ci wszytko urosło
Weronika - jesteś tak miłą, że aż nie wiem co napisać... zamiast pisać zajrzę potem do twego bajkowego królestwa
Aniu Monte - Supreme Cantalupe nadaje sie na nowa rabatę i na tę co jest.. zamiast nadmiaru rudbekii... piszą, że jest sztywna i sie nei pokłada.. Może mogłaś przywieźć, ale nie miałaś i tka czasu by zajechać.. szkoda.. byłaś tak blisko... aż żal....
Mariola - ze mnie taka królowa.... jak i królestwo którym rządzi..

A czy sie udało, to się okaże
Ta kępa w tym roku o połowę mniejsza

Nie mam pojęcia dlaczego... może sie już postarzała i wymaga przesadzenia..