Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród to życie

Ogród to życie

Agania 22:08, 06 sie 2014

Ja mam dla ciebie krwawnice i firletki jak tylko chcesz
ModraSowa 22:13, 06 sie 2014

Agania napisał(a)
Ja mam dla ciebie krwawnice i firletki jak tylko chcesz

Takie firletki jak Twoje(różowe)mam a krwawnicy nie znam
Iwk4 22:31, 06 sie 2014

ModraSowa napisał(a)
Limki kwitną

Aniu, muszę przyznać, że wyobraźnię masz. Bo efekt twoich nasadzeń jest fajny. A ja, jak czegoś nie zobaczę, to nie wiem, czy będzie dobrze. I ciągle się zastanawiam, po 100 razy, aż mój M przejmuje sprawy w swoje ręce i wtedy jest dobrze.
ModraSowa 22:40, 06 sie 2014

Iwk4 napisał(a)

Aniu, muszę przyznać, że wyobraźnię masz. Bo efekt twoich nasadzeń jest fajny. A ja, jak czegoś nie zobaczę, to nie wiem, czy będzie dobrze. I ciągle się zastanawiam, po 100 razy, aż mój M przejmuje sprawy w swoje ręce i wtedy jest dobrze.

Dzięki Iwonko, ale ja już widzę co trzeba zmienić. Podstawy, trzon jest ok. ale przód jest do wymiany.Chce tam więcej bordowej żurawki i jasne ,małe trawki. Z tyłu posadzony jest miskant "gracek" ale jak widzisz, wcale go nie widać
Rozchodnik wprowadza chaos i zaburza kształt rabaty.
JoannA 22:42, 06 sie 2014

ModraSowa napisał(a)

Joasiu, jestem bardzo zaskoczona. Dziękuje Ci, no... bardzo, bardzo.Przyjmę z wdzięcznością i obdarzę miłością
Pytałaś co w ogrodzie.
Właściwie nie za wiele. Dzisiaj z Mężem troszkę porobiliśmy cięższych prac.
Poprzesadzałam kilka roślinek na rabacie wzdłuż wjazdu.
Mam dwie nowe rabaty przed tarasem, myslę jak je tu zagospodarować.
Pisałaś ,że wanilki dobrze rosną u Ciebie w słońcu,widzę je właśnie na tych rabatkach.

Wanilki mam pierwszy rok i rosną na nasłonecznionej rabacie. Kwitną pięknie, kwiaty ogromne i powoli zaczynają się przebarwiać. W nocy mocno padały i trochę poległy bo młode, a kwiat duży. Dzisiaj dostały gustowne podpórki w postaci rozwidlonego patyka W przyszłym roku będą sztywniejsze łodygi, taką mam nadzieję
Wanilki polecam, ładniejsze od limek. A gdybyś spotkała Silver Dollar to bierz.
JoannA 22:44, 06 sie 2014

ModraSowa napisał(a)

Dzięki Iwonko, ale ja już widzę co trzeba zmienić. Podstawy, trzon jest ok. ale przód jest do wymiany.Chce tam więcej bordowej żurawki i jasne ,małe trawki. Z tyłu posadzony jest miskant "gracek" ale jak widzisz, wcale go nie widać
Rozchodnik wprowadza chaos i zaburza kształt rabaty.

Rozchodnik przesadzisz i będzie git
A gracek urośnie zanim się obejrzysz.
ModraSowa 22:47, 06 sie 2014

JoannA napisał(a)

Wanilki mam pierwszy rok i rosną na nasłonecznionej rabacie. Kwitną pięknie, kwiaty ogromne i powoli zaczynają się przebarwiać. W nocy mocno padały i trochę poległy bo młode, a kwiat duży. Dzisiaj dostały gustowne podpórki w postaci rozwidlonego patyka W przyszłym roku będą sztywniejsze łodygi, taką mam nadzieję
Wanilki polecam, ładniejsze od limek. A gdybyś spotkała Silver Dollar to bierz.

Niedaleko mnie jest sklep ogrodniczy. Marny ale hortek mają bardzo dużo odmian. Tam kupiłam moje Limki. Moze w przyszłym tygodniu się do nich wybiorę, jak już obmyśle te rabaty.
Moje też podparte patykiem,jeden krzak tak się pokłada, dwa pozostałe sztywne.
Silver Dollar brałam pod uwagę na front, ale wygrały Limki.
ModraSowa 22:56, 06 sie 2014

W ogóle to muszę coś napisać. Ostatnio wybyłam z koleżanką na kilka dni, odpocząć. Docieramy na miejsce i co? Za płotem naszej agroturystyki, sklep ogrodniczy ))
Oczywiście wróciłam z pamiątkami.Ale dumna jestem z siebie, bo rozsądnie zakupiłam dwie Marie i trzy trawki Molinia.
A ile ja się naoglądałam, w końcu mogłam być w ogrodniczym tyle ile chciałam Takie wakacje to ja lubię
tabliczkazna... 23:03, 06 sie 2014

ModraSowa napisał(a)
W ogóle to muszę coś napisać. Ostatnio wybyłam z koleżanką na kilka dni, odpocząć. Docieramy na miejsce i co? Za płotem naszej agroturystyki, sklep ogrodniczy ))
Oczywiście wróciłam z pamiątkami.Ale dumna jestem z siebie, bo rozsądnie zakupiłam dwie Marie i trzy trawki Molinia.
A ile ja się naoglądałam, w końcu mogłam być w ogrodniczym tyle ile chciałam Takie wakacje to ja lubię

Odkryłam właśnie niszę! Agroturystyka w CO! Dla zwariowanych ogrodników-miłosników, co chcą odpocząć i przy okazji nie tracić czasu…
ModraSowa 23:07, 06 sie 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

Odkryłam właśnie niszę! Agroturystyka w CO! Dla zwariowanych ogrodników-miłosników, co chcą odpocząć i przy okazji nie tracić czasu…

Ty mnie tu nie świdruj w mózgu, ja to odkryłam