Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Tosi 17:07, 19 cze 2014

Do góry
atena35 napisał(a)
Lubię zdjęcia "z góry" bo chociaż pokazują niedoskonałości trawnika, to nie widać na nich chwastów, które rosną w tempie m2/tydzień.

OJ chyba jednak widać

Nie mogę się napatrzeć, tak pięknie u Ciebie... Pozdrawiam gorąco

Tu odpoczywam 17:07, 19 cze 2014

Do góry
Szukałam dla Kasi (Kindzi) zdjęcie Abrahama, ale jakoś nie mogę na niego trafić ale "wpadły" mi inne :

Jubille Celebration:

Princess Aleksandra Of Kent

James Galway, Claire Austin, Tess of the d'Ubervilles

Roter Korsar

ostróżka różowa (słabo widoczna) na tle trzmieliny

Mój ogród ..Własne kompozycje 17:06, 19 cze 2014

Do góry
Witam mam na imię Janusz mam 19 lat, mam nie wielki ogród wszystko co się w nim znajduje projektowałem robiłem i rzeźbiłem własnoręcznie,,jest on cały czas w trakcie tworzenia ,,jeszcze w tym roku uda mi się w nim stworzyć kilka ciekawych zakątków ..
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:06, 19 cze 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Obchód zrobiłam, nogi nie bolą ale głowa nie wytrzymuje tyle dobrego i pięknego naraz
a ta pastella to warta grzechu?

Zawału można dostać od twoich niespodzianek, różanki imponujące i masę kwiecia już u Ciebie i znowu nowy nabytek... pięknie i dużo pracy.....czy ty dzisiaj wypoczywasz Aniu....strachy na na obrazkach jak z Witkacego artystycznego świata

Pozdrawiam
Mały ogród Julki 17:01, 19 cze 2014

Do góry
Lilie -pierwszy raz u mnie
-też są i białe ale jeszcze nie zakwitły.Obecnie mam je w donicy
Jurajski Ogród 16:58, 19 cze 2014

Do góry
Kolrowo u Ciebie poczuam zapach lawendy, kicię pomyziałam, a cot z czego te po duchy, ciekawie wyglądają

róża boska
Mały ogród Julki 16:58, 19 cze 2014

Do góry
Róża Nostalgiczna (Tantau)

róże angielskie Othello

róża Amadeus

Ogród to życie 16:53, 19 cze 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
New Dawn. Obsypana pączkami

I ma nawet jeden kwiat. Mój Cieszę się bardzo, bardzo

Aniu gratuluję zakupu, tez się cieszę, razem z tobą

Cudowne róże
Tu odpoczywam 16:51, 19 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Poczytałam o tej pięknej Austina, też by mi się nadała Artur Bell też ładny i pewnie pachnie nieziemsko...
Ja ciągle bezskutecznie patrzę za Williamem Morrisem...jak bym ją trafiła, to mam takie dwie, które mnie nie zachwycają, było by na wymianę
Pozdrawiam Grażynko, miłego weekendu

Kasiu, gdy ja zamawiałam Williama Morrisa otrzymałam z naklejką Austina różę Abraham Darby - pomyślałam, że Willi niewiele różni się od Abrahama, nie mieli co chciałam więc dali co mieli

Niektóre róże różnią się ... nazwami, popatrz niżej na te dwie -jakie podobne:

to jest Golden Celebration (austinka)

a to Candlelight (Tantau)

Tea Clipper przekwita

Louiska, którą i Ty masz

Rodzaje donic 16:51, 19 cze 2014

Do góry
W moim ogrodzie zagościły 4 nowe donice. Są ciężkie i pięknie się prezentują. Wyglądają zupełnie jak ceramiczne, jednak wykonane są ze specjalnej mieszanki włókien, pyłu, plastiku i innych dodatków.

Dwa ogrody 16:48, 19 cze 2014

Do góry
Już cieszysz się liliowcami, moje dopiero w pakach, też z niecierpliwościa czekam na ich kwiaty, moje ulubione

Piękna

Pozdrawiam
Miniaturowy ogródek 16:47, 19 cze 2014

Do góry
Wracam, zanim zacznę sezon, ochłodzę długi weekend prawdziwie zimowymi zdjęciami - 25 stycznia:

Mały ogród Julki 16:42, 19 cze 2014

Do góry
Końcem maja dojechały do mnie hortensje Silver Dollar które marzyły mi się w moim ogrodzie -po obejrzeniu zdjęć z ogrodu Sebka
ps.Pozdrawiam Sebciu
Jak narazie przesadziłam je do donicy ale w przyszłości podczas dalszej aranżacji ogrodu znajdą swoje miejsce w ogrodzie
(zdjęcie z 29.05.2014R.)

A tutaj zdjęcie z dzisiejszego dnia pokazuje jak ładnie już zawiązują się kwiaty
muszę pomyśleć co włożyć do donicy z Silverkami by wyszła ciekawa kompozycja ... pomożecie podpowiedzieć?

Raj Ewy 16:42, 19 cze 2014

Do góry
dzisiaj u nas wstrętna pogoda i zdjęcia nie wychodzą zbyt ciekawe

na tarasie na piętrze mam też nie wykończone ale coś tam posadziłam - ciągle szukam donic właściwych i pasujących do mebli i tych białych i myślę iż zamówię drewniane muszę hortensje w większe posadzić
moja lawenda

moje ziółka (część mam też na parapecie w kuchni

zakwitająca you&me togheter

i wiszące milion bellsy
Mój ogród - Janusz 16:41, 19 cze 2014

Do góry
Raj Ewy 16:36, 19 cze 2014

Do góry
przed domem nie mam płotu a nasadzenia wyglądają tak (jesienią była przeróbka) azalie weolokwiatowe zastąpiłam berberysami i tawułami niestet y jest tutaj mało słońca i berberysy nie są czerwone podjazd na część prywatną i moje limki posadzone pod świerkami wzdłuż podjazdu naprzemiennie z miskantem (który kiepsko wypuszcza) posadzone jesienią
Wizytówka - Duży ogród i brak pomysłów 16:29, 19 cze 2014

Do góry
Chwasty w trawniku 16:28, 19 cze 2014

Do góry
Witam Wszystkich bardzo serdecznie!
Ja również zrobilam - a raczej zlecilam w tym roku oprysk trawnika ale stwierdziłam, ze to pierwszy i ostatni raz. Wydaje mi sie, że szkoda pieniedzy na taki zabieg jeśli w okolicy same pola i niezagospodarowane działki z wysokimi trawami.
Lepiej chyba kosić często i podsypywać nasiona a tak wygląda mój trawnik obecnie.

Tu odpoczywam 16:27, 19 cze 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Nie no Grażynko nie przesadzaj! Juz jak byłam u Ciebie to się zachwycałam Twoim pieknym i kolorowym ogrodem. Tak naprawde to zaproponowałam tylko kilka korekt spajających w jedna całość styl ogrodu Cieszę sie strasznie że Ci się te zmiany spodobały, kawał roboty wykonałaś ale efekty są niesamowite!
Bedzie bajeczna impreza w bajecznym ogrodzie

Kasiu

wśród róż zakwita już Penstemon (czosnek wszędobylski musiał wejść mi w kadr )

Przetacznik pomału dojrzewa

A przed nimi w całości Sir John Betjeman

Raj Ewy 16:17, 19 cze 2014

Do góry
moje tulipanowce

wsadziłam je na przedpłociu firmy M, po obu stronach bramy miałam tylko hosty a teraz po lewej doszły drzewa, po prawej nie będę sadzić dużych drzew bo za płotem w szczycie domu stoi stary ogromny orzech
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies