Witam mam na imię Janusz mam 19 lat, mam nie wielki ogród wszystko co się w nim znajduje projektowałem robiłem i rzeźbiłem własnoręcznie,,jest on cały czas w trakcie tworzenia ,,jeszcze w tym roku uda mi się w nim stworzyć kilka ciekawych zakątków ..
Zawału można dostać od twoich niespodzianek, różanki imponujące i masę kwiecia już u Ciebie i znowu nowy nabytek... pięknie i dużo pracy.....czy ty dzisiaj wypoczywasz Aniu....strachy na na obrazkach jak z Witkacego artystycznego świata
Pozdrawiam
Kasiu, gdy ja zamawiałam Williama Morrisa otrzymałam z naklejką Austina różę Abraham Darby - pomyślałam, że Willi niewiele różni się od Abrahama, nie mieli co chciałam więc dali co mieli
Niektóre róże różnią się ... nazwami, popatrz niżej na te dwie -jakie podobne:
W moim ogrodzie zagościły 4 nowe donice. Są ciężkie i pięknie się prezentują. Wyglądają zupełnie jak ceramiczne, jednak wykonane są ze specjalnej mieszanki włókien, pyłu, plastiku i innych dodatków.
Końcem maja dojechały do mnie hortensje Silver Dollar które marzyły mi się w moim ogrodzie -po obejrzeniu zdjęć z ogrodu Sebka
ps.Pozdrawiam Sebciu
Jak narazie przesadziłam je do donicy ale w przyszłości podczas dalszej aranżacji ogrodu znajdą swoje miejsce w ogrodzie
(zdjęcie z 29.05.2014R.)
A tutaj zdjęcie z dzisiejszego dnia pokazuje jak ładnie już zawiązują się kwiaty
muszę pomyśleć co włożyć do donicy z Silverkami by wyszła ciekawa kompozycja ... pomożecie podpowiedzieć?
dzisiaj u nas wstrętna pogoda i zdjęcia nie wychodzą zbyt ciekawe
na tarasie na piętrze mam też nie wykończone ale coś tam posadziłam - ciągle szukam donic właściwych i pasujących do mebli i tych białych i myślę iż zamówię drewniane muszę hortensje w większe posadzić
moja lawenda
moje ziółka (część mam też na parapecie w kuchni
zakwitająca you&me togheter
i wiszące milion bellsy
przed domem nie mam płotu a nasadzenia wyglądają tak (jesienią była przeróbka) azalie weolokwiatowe zastąpiłam berberysami i tawułami niestet y jest tutaj mało słońca i berberysy nie są czerwonepodjazd na część prywatną i moje limki posadzone pod świerkami wzdłuż podjazdu naprzemiennie z miskantem (który kiepsko wypuszcza) posadzone jesienią
Witam Wszystkich bardzo serdecznie!
Ja również zrobilam - a raczej zlecilam w tym roku oprysk trawnika ale stwierdziłam, ze to pierwszy i ostatni raz. Wydaje mi sie, że szkoda pieniedzy na taki zabieg jeśli w okolicy same pola i niezagospodarowane działki z wysokimi trawami.
Lepiej chyba kosić często i podsypywać nasiona a tak wygląda mój trawnik obecnie.
wsadziłam je na przedpłociu firmy M, po obu stronach bramy miałam tylko hosty a teraz po lewej doszły drzewa, po prawej nie będę sadzić dużych drzew bo za płotem w szczycie domu stoi stary ogromny orzech