Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:56, 21 wrz 2015

Do góry
Marzenko ptasie łapki mają u mnie chyba dobre warunki, mocny półcień i dużo wody, rosną jak szalone

Ja musiałem zlikwidować 1/3 rabaty, ale lepsze to niż zniszczone praktycznie całe podwórko bo tak w pierwotnej wersji miało być, ale jest lepiej niż było planowane co nie znaczy, ze jestem z tego zadowolony
Ważne, ze jako jedyny we wsi mam podłączenie do domu i kopać u mnie już nie będą, bo u resztę czeka 3 kopanie na działkach

Komplementu jeszcze nie było, ale bardzo bardzo miły

Sebek bardzo możłiwe bo rosną jak szalone, spokojnie mógłbym mnóstwo sadzonek zrobić i tak chyba wiosną zrobię już nawet wiem gdzie je wykorzystam

Zobacz sobie jaki u mnie jest interesujący profil u mnie na działce warstwa 'urodzajna' ma minimum pół metra, ale okolice i działki innych tak wyglądają.
Taki piaseczek jest do 10 metrów(na tyle były robione odwierty o których wiem) teraz chyba ławteij sobie wyobrazić jak to wygląda po kopaniu

Mateusz bałagan ogarnięty, ale sporo teraz brakuje
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:09, 21 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Uuuu jaki Tricolor w tym roku ładny, widać sporo podrósł i się zagęścił

Oj był ładny wiosną a teraz jakby podsechł. Całą wodę z tej rabaty wypijają graby. Z jednej strony to dobrze na moim podmokłym terenie ale w taki sezonie jak w tym roku to plaga...
Łuki dlaczego ja do Ciebie nie zaglądam a Ty nie krzyczysz????
Ogród Cioci cz. 3 21:07, 21 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No no widzę, że jeżówki i zawilce pięknie zakwitły, cieszy mnie to Reszta ogrodu również świetnie się prezentuje, teraz niestety już trzeba przyznać, że jesień pełną gębą za dwa dni też w kalendarzu

Rośliny z bylinowego dały czadu. Niezawodne i zdroweNiestety jak ogród miał być najpiękniejszy to wysychał.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:05, 21 wrz 2015

Do góry
Marzenko ja myślę, że cały mur się zbierze do obrony To jedno zdjęćie, a jak już pobudza wyobraźnię
Ogród Cioci cz. 3 21:03, 21 wrz 2015

Do góry
No no widzę, że jeżówki i zawilce pięknie zakwitły, cieszy mnie to Reszta ogrodu również świetnie się prezentuje, teraz niestety już trzeba przyznać, że jesień pełną gębą za dwa dni też w kalendarzu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:59, 21 wrz 2015

Do góry
Uuuu jaki Tricolor w tym roku ładny, widać sporo podrósł i się zagęścił
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:53, 21 wrz 2015

Do góry
Dzisiaj była akcja podłączania kanalizacji i wkopywanie ponad dwu metrowej studzienki. Nie miałem ochoty i czasu na zdjęcia... istny armagedon. Straty to brak trawnika na części wjazdowej, beak części chodnika, połowa rabaty rozwalona ucierpiała jedna żurawka i przywrotnik, oberwały się do wykopu... no i przecież po co wyciągnąć i odłożyć na bok jak wykopał i ma ich więcej.
Pomijam, że teraz zamiast w miare dobrej ziemi w tym miejscu mam piaskownice.
Pozostaje mi przecierpieć to do wiosny bo wtedy kolejny armagedon i budowa podjazdu, brukowanie itd, ale to już akurat mnie cieszy.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:47, 21 wrz 2015

Do góry
Magda no może nie skromnie na pewno nabite jak butla z gazem

Polinko na dodatek mocno się rozrastają, te sadzonki gdyby przeliczyć kosztowały mnie w zeszłym roku 2,5zł za sztukę
Murki się prawie skończyły

Zapraszam na mój drugi wątek
Biało różowy ogród za płotem. 20:39, 21 wrz 2015

Do góry
No i tak nikt, nic nie ma do poradzenia szkoda.

to może na zachętę, w końcu udało mi się zrobić zdjęcia z balkonu, swoją drogą idealne miejsce z widokiem na całość

O to rabacisko chodzi w powyższym pytaniu

Kolejne zdjęcia dopiero jak zacznie się coś dziać.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:41, 21 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Na koniec ptasie łapki w bardziej cienistym miejscu

Piękne te ptasie łapki! Naprawdę rozświetlają tą ciemną zieleń bukszpanów.

Łukasz jak tam Twój murek granitowy? Walczysz dalej czy skończyłeś?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:34, 21 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Po drodze do domu skromne kilka strzałów.

Skromne...ha, ha ...dobre!!! Jak to jest skromne???...No weź, przestań!!!!
Ogródek Iwony 23:15, 20 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Mój post zaginał w gratulacjach Jak rzekomy Gracek kwitnie na przełomie sierpnia i we wrześniu to najprawdopodobniej jest to odmiana Graziella, pomyłka u samego producenta lub zmiana nazwy gdzieś po drodze. Sam jestem ofiarą tej pomyłki i mam 10 Grazielli zamiast Gracillimusów, ale w sumie wolę kwitnące

No więc jestem bardzo rozżalona Nie spodziewałam się popełnienia takiej wpadki przez tą szkółkę ... z tego co czytam i to potwierdza się u mnie, wymagają one podpór, co absolutnie nie jest ten fakt pożadanym, kolor kwiatostanów miał również się odróżniać od szarości moich kamieni :/ Dzięki Łukasz za wyczerpującą odpowiedź
Iwonka, sorry że się tak rozpisałam u Ciebie.
Ogródek Iwony 23:07, 20 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Mój post zaginał w gratulacjach Jak rzekomy Gracek kwitnie na przełomie sierpnia i we wrześniu to najprawdopodobniej jest to odmiana Graziella, pomyłka u samego producenta lub zmiana nazwy gdzieś po drodze. Sam jestem ofiarą tej pomyłki i mam 10 Grazielli zamiast Gracillimusów, ale w sumie wolę kwitnące

Łuki, widziałam go, ale zbyt wiele tematów było naraz i się zgubiłam Przepraszam. Już jestem na bieżąco
Ogródek Iwony 23:01, 20 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko bardzo możliwe, że pomyłka w miskantach była tak jak już było napisane u samego producenta (ja mam to potwierdzone ) i w szkółkach dostali je pod nazwą Gracillimusa. Ja wiem, że moje Gracki są miskantem Graziella przy okazji zgadza się to, że kwitnie na przełomie sierpnia i września

To co piszesz i to, co twierdzi Ewa ...
Proszę o fotki dla potrzebujących.
Gracki powinny kwitnąć później. Te co teraz kwitną, pewnie są podobne. Na kilku wątkach znalazłam ten problem
Ogródek Iwony 22:30, 20 wrz 2015

Do góry
Ewo u mnie też już właśnie mocno kwitnie, kupowałem jako Gracillimus i w szkółce też tak sprzedawali, ale jak wcześnie zakwitnął nie spodobało im się to i w tym roku zabrali już większe sadzonki do znawcy i stwierdził, że to Graziella
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:25, 20 wrz 2015

Do góry
Kasiu już Ty sobie ładny obelisk wynajdziesz lu kto wie sama zrobisz

Ewelino sadzonek sporo na drugi ogród potrzebne więc się bawię w małą szkółkę już mam 76 sadzonek różnych roślin, a zdjęcia od siostry już pokazywałem i pokazuje Moje zmiany pokażę w późniejszym czasie bo na razie to początki i nie ma co oglądać

Kasiu szczerze to prac ogrodowo domowych mam serdecznie dość, w ogrodzie pracuję z przyjemnością, ale za dużo tego wszystkiego
Ogródek Iwony 22:19, 20 wrz 2015

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:50, 20 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Troszkę sobie popracowałem dzisiaj. Wypieliłem bylinowa na tyłach... oj niezłe okazy tam wyhodowałem, ale co ważne, że widać nie było
Rozpoczęła się rewolucja jednej rabaty i chyba dobrze sobie kombinuję, bynajmniej mnie moja wizja zaczyna się podobać Przy okazji oberwałem odrosty z 4 Ice Dance i zrobiłem zaledwie 24 duże sadzonki w litrowych doniczkach... za dwa lata będę wywoził jak chwast w taczce Na razie drugi ogród ma darmowe rośliny.

Pracuś z Ciebie. Nie dość, że u siebie to jeszcze u siostry. Fajny taki Brat. Ukłony.

Ja też mam fajnego. Dziś ode mnie wyjechał z bagażnikiem dobra ogrodowego, a ja dostałam świeże dorsze prosto z kutra ( sam łowił)i świeże śledziki wędzone.

Szmaragdowy Zakątek 19:13, 20 wrz 2015

Do góry
07_Rene – Reniu, w tym roku było wyjątkowo dużo wystawców, same byłyśmy pod wrażeniem ich ilości

Luki – Łukasz, nie ma sprawy, przeprowadzaj się do Polski centralnej…będziesz z nami jeździł!!!

jankosia – Monia, zakupów na pewno byłoby jeszcze więcej gdyby tylko gabaryty bagażnika można by powiększyć!
Mimo to, że samochód wyładowany był do granic możliwości…my cały czas kombinowałyśmy, że może zahaczyć by jeszcze o Rogów lub o jakąś inną szkółkę. I już wydawało się, że wygrało zmęczenie i brak miejsca…ale nieeeeee!!! Gdy tylko rozstałyśmy się z Bogdzią (czytaj: zrobiło się troszeczkę wolnego miejsca) natychmiast zatrzymałyśmy się przy ogrodzie zewnętrznym jednego z mijanych supermarketów. Do samochodu dosiadło się jeszcze kilkanaście małych cisów i cebulki cebulowych!

malkul – Gosia, było naprawdę fantastycznie, warto było wybrać się do Skierniewic.

popcorn – Carola, zaraz coś wkleję…
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:02, 20 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Oj ja lubię zmiany oczywiście wyszło o wiele na plus i roślinek przybyło, podoba mi się.
Cieszę się, że plony jednak udane bo pamiętam jak rozmawiałem to wiosną nie wyglądało za ciekawie

Plony są Łukasz bardzo ładne i dziękujemy opatrzności, że nie obrodziło wszystko. Te 50 drzewek jest nie na nasze możliwości.
Mam nadzieję, że w przyszłości natura tez wyselekcjonuje zbiory.

Zmiana wymuszona- roślinki dusiły się, a i wyglądu nie było. To musi się jeszcze lekko rozrosnąć. No i kolorystykę zmieniłam, bo zaróżowiło mi się za mocno.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies