Graziella już kwitnie u mnie.Graziella ma zupełnie inny pokrój niż gracek, liście sięgają mi do pasa ( poszłam teraz zmierzyć), a kwiatostany są bardzo wysoko na jakieś 180-190cm.Mam sadzonkę jakieś 5 lat , więc jest już dorosła .
Ewo u mnie też już właśnie mocno kwitnie, kupowałem jako Gracillimus i w szkółce też tak sprzedawali, ale jak wcześnie zakwitnął nie spodobało im się to i w tym roku zabrali już większe sadzonki do znawcy i stwierdził, że to Graziella
Ha, czyli zdażają się pomyłki.
Ewa, możesz jeszcze zrobić fotki jutro grazielli? Zbliżenie na łodyżki i na kwiatostan i po całości. Chyba więcej pomyłek znalazłam na forum
To co piszesz i to, co twierdzi Ewa ...
Proszę o fotki dla potrzebujących.
Gracki powinny kwitnąć później. Te co teraz kwitną, pewnie są podobne. Na kilku wątkach znalazłam ten problem
No więc jestem bardzo rozżalona Nie spodziewałam się popełnienia takiej wpadki przez tą szkółkę ... z tego co czytam i to potwierdza się u mnie, wymagają one podpór, co absolutnie nie jest ten fakt pożadanym, kolor kwiatostanów miał również się odróżniać od szarości moich kamieni :/ Dzięki Łukasz za wyczerpującą odpowiedź
Iwonka, sorry że się tak rozpisałam u Ciebie.