Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe wariacje 11:35, 27 wrz 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Aspirin Rose kwitnie obficie tym razem w odcieniach różu

Przepiękna ta róża... Coś mi niebezpiecznie "dryga" w czeluściach świadomości .
Ogrodowe wariacje 11:34, 27 wrz 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Będą takie zestawy wraz z tymi, które dostałam. Druknęłam fotki abym wiedziała co mam

A ten czarny z czerwonym co to za cudo?

A i pamietaj ,że Queen of Night zakwita nieco później niż Negrita
Ogrodowe wariacje 11:34, 27 wrz 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Miskanty Kleine Silberspinne szaleją

Moje wyglądają podobnie . Wcale nie takie kleine, prawda?
Ogrodowe wariacje 11:32, 27 wrz 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)

To raczej jest Silberspinne. Kleine jest niski, ma wąskie sztywne źdźbła.
Piękne okazy
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 09:51, 27 wrz 2022

Do góry
Nowy zakup
Zieleń, drewno i antracyt 09:18, 27 wrz 2022

Do góry
lilarose napisał(a)
ja suchych bukietów pewnie niby nie polubię- za dużo alergików na metr kwadratowy
ale Twój ogród, ma tyle do zaoferowania
dalie, cynie, kosmosy- to mnie zachwyca teraz najbardziej

Suchulce u mnie też głównie na rabatach, tam lubię je najbardziej. Chociaż czasami się łamię i coś do ulubionego "wazonu" po miodzie pitnym wcisnę
Tajemniczy Ogród 07:56, 27 wrz 2022

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Biorę na klatę A masz już Alden Biesen? Bo jeśli nie, to z piżmowych ona u mnie jest na pierwszym miejscu Uwielbiam ją i już trzy sztuki u mnie rosną Nie umiem jej zrobić zdjęcia, ale kolor ma po prostu obłędny. Te fotki z zeszłego roku, bo teraz dopiero się rozzkręca ale jak widzę tą liczbę pączków....ach Ona nie jest wcale biała jak na tych fotkach - mieszanina starego różu, zieleni i bieli. No cudo.

Agata, co rośnie obok róży na pierwszym zdjęciu? Bez?
I jeszcze pytanie o różę - jaka wysoka i szeroka rośnie u Ciebie i czy bardzo choruje, w sensie plamistość itd.? No i czy pachnie z daleka? Szukam róży pachnącej i kwitnącej cały sezon a jednocześnie zdrowej
Sałatka pokrzywowa 00:28, 27 wrz 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)

żabka

Roślinki w ogrodzie - rzecz jasna piękne, ale to zdjęcie z żabką cudne, widać napięcie powierzchniowe wody przy żabce i rzęsie, a ta wygląda fraktalowo
Ogrodowe wariacje 22:59, 26 wrz 2022

Do góry
Aspirin Rose kwitnie obficie tym razem w odcieniach różu

Ogrodowe wariacje 22:57, 26 wrz 2022

Do góry

Tajemniczy Ogród 22:46, 26 wrz 2022

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Agata witam kupę lat nie byłam

Od Wiolki przyszłam jak zobaczyłam, że ty się udzielasz na forum.
Przepiękny ogród kiedy to wszystko u ciebie urosło.
Kocimiętki też jestem w nich zakochana. Mam Wolkers... od kilku lat i jestem bardzo zadowolonato prawda że się pokłada ale jak jej się pozwoli. Ja w tym roku w maju ja przycielam o połowę i wyrosły nowe pędy też ładnie kwitła, ale była niższa.
W tym roku kupiła 2 rodzaje niższej kocim. cat's Pajamas i Pursian Blue. Małe kępki chociaż ta druga po przycięciu się zagęściła i ładnie kwitła.

Widzę, że u ciebie to więcej cienia jest i ładny kolorek ma kocimiętka czym je karmisz? Moja pursians posadzona w słońcu przynajmniej do godziny 13.oo czy to dobre miejsce.

Jeszcze te bodziszki takie ładne i kwitnące. Boże kiedy u mnie tak będą kwitły.
Idę dalej oglądać.
Małymi krokami-Ogród Wioli 22:17, 26 wrz 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
W kolejnym miejscu w kępę seslerii wrosła jakas paskudna trawa jak perz i nie dało się tego wyrwać więc całą kępa poszła do wywalenia . Wykopałam więc kolejną kępę z rabaty

Jak by tu rosła

Ja to bym zrobiła "operacje" na korzeniu a nie wywalala. U ciebie te sesliery jakieś żółte. No nie wiem może moje mają za dużo azotu z kompostu.
Może też zacznę jeszcze przesadzać i piachu im podsypie.
Jak z niczego stworzyć przytulny zakątek 22:07, 26 wrz 2022

Do góry
Witajcie, zaczął się wrzesień - zaczęły się choroby. Do tego paskudna pogoda ciągle pada.
Naprawa trawnika przesunięta na wiosnę, nie ma szans że zdążymy w tym roku.

Za to plan jest wytyczyć rabaty.

Tu jedna z nich koło altanki :

Myślałam żeby tu posadzić rośliny które nadadzą lekkości altance, strzeliste trawy? Bambusy? Z delikatnymi bylinami? Tak sobie głośno myślę
Małymi krokami-Ogród Wioli 22:03, 26 wrz 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Wykopane kępy wsadziłam w przechowalniku, przyciełam także.
Wiosną je podzielę i dosadzę na rabatę dereniowo - brzozową

O kurcze duża. Jak długo rosła aby uzyskać taką wielkość. Wiola mam jeszcze 5 doniczek hakomek i zastanawiam się czy je posadzić do gleby czy zostawić w donicy, może zadołować.

I jeszcze jedno kieby przycinasz bodziszki Rosanne jesienią czy wiosna. Bo u mnie kwita jeszcze ładnie. Rzeczywiście to strzał w dziesiątkę z tymi bodziszkami.
Ogród w Klein Kottorz 21:32, 26 wrz 2022

Do góry
daszum napisał(a)

Danusiu oszalały te rozplenice piękne są tyle kotków. To te mniejsze czy są one duże. Oczko jaka czysciutka woda a liliami się zachwycam to te moje tak się rozrosły czy dokupilas coś. Piękne też są molinie. U mnie cholewcia nie ma oge je uchwycić za wysokie rośliny obok na ich rosną. Muszę porozsadzac wiosna.

Danusiu popatrz zrobiłam fotkę mojej trawie i twoje 2 szt zakwitły wychodzą popatrz ale tylko jeden sfocilam.

Piesio ładny czy już się czuje pełnym domownikiem. Teraz na spacerze przyglądam się takim większym chodzą z takimi.
Ptasi gaj 21:20, 26 wrz 2022

Do góry
Bardzo lubię to miejsce trzeba będzie co nie co przesądzi wiosna aby był większy luz

Na koniec porównanie miskanta Danusi i mojej czy się różnią.

Mój wanilka skay. Na pierwszej focie po lewej pierwszy kłos w oddali widać też Danusi jeden kwiatistan

Danusi NN, ale chyba też wanilka...

Sałatka pokrzywowa 21:14, 26 wrz 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Łikend minął pod znakiem grzybków i zwierzaków - rydze wróciły (w liczbie 1 sztuk, ale zawsze), a w oczku żaby siedzą już chyba na stałe.
Wykluł się nam gołąbek grzywacz, w gnieździe, które widzę z okna w kuchni - na jednej z naszych sosen. Tyle że w niedzielę rodzina go opuściła - nie wiem, jak to rozumieć. Rano widziałam gołębicę siedzącą z maluchem w gnieździe, ale w pewnym momencie odleciała i nie wróciła do końca dnia. Wróci?

rydz

grzyby z lasu

Tego zazdroszczę bardzo, bardzo.

Ciekawa sprawa z gołębiem. Może matka uznała, że nie ma już szans na wykarmienie młodego i opuściła gniazdo, albo ją coś zjadło? Mam nadzieję, jednak wróciła.
Ptasi gaj 21:08, 26 wrz 2022

Do góry
Oczko przed liśćmi zabezpieczone i tak do początku listopada aż liście brzozy opadną.

Kwitną pod siatką jeszcze lilie. Bardzo ładne kwiat piękny pudrowany róż

Ptasi gaj 21:00, 26 wrz 2022

Do góry
Jesień w zeszłym roku kilka lat wstecz bym miała wszystko wygrabione teraz nie chce mi się zresztą i pogoda nie była specjalna.
EM mówi jak siły nabierzesz to wygrabisz i wydmuchasz liście

Tulipanowiec kiedy zakwitnie to nikt tego nie wie jest u mnie prawie 10 lat

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:57, 26 wrz 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Rdest Blackfield - uwielbiam
Sadzone rok temu wiosną, urosły pięknie i kwitną ciągle obficie od czerwca ,gdy inne byliny już zbrzydły czy przekwitły...

Uwielbiam
Wiosną dosadzę więcej hakone macra przy dereniach,niech będzie buszzz

Wiolu, przepięknie w Twoim ogrodzie, podziwiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies