Agata, co rośnie obok róży na pierwszym zdjęciu? Bez?
I jeszcze pytanie o różę - jaka wysoka i szeroka rośnie u Ciebie i czy bardzo choruje, w sensie plamistość itd.? No i czy pachnie z daleka? Szukam róży pachnącej i kwitnącej cały sezon a jednocześnie zdrowej
Roślinki w ogrodzie - rzecz jasna piękne, ale to zdjęcie z żabką cudne, widać napięcie powierzchniowe wody przy żabce i rzęsie, a ta wygląda fraktalowo
Od Wiolki przyszłam jak zobaczyłam, że ty się udzielasz na forum.
Przepiękny ogród kiedy to wszystko u ciebie urosło.
Kocimiętki też jestem w nich zakochana. Mam Wolkers... od kilku lat i jestem bardzo zadowolonato prawda że się pokłada ale jak jej się pozwoli. Ja w tym roku w maju ja przycielam o połowę i wyrosły nowe pędy też ładnie kwitła, ale była niższa.
W tym roku kupiła 2 rodzaje niższej kocim. cat's Pajamas i Pursian Blue. Małe kępki chociaż ta druga po przycięciu się zagęściła i ładnie kwitła.
Widzę, że u ciebie to więcej cienia jest i ładny kolorek ma kocimiętka czym je karmisz? Moja pursians posadzona w słońcu przynajmniej do godziny 13.oo czy to dobre miejsce.
Jeszcze te bodziszki takie ładne i kwitnące. Boże kiedy u mnie tak będą kwitły.
Idę dalej oglądać.
Ja to bym zrobiła "operacje" na korzeniu a nie wywalala. U ciebie te sesliery jakieś żółte. No nie wiem może moje mają za dużo azotu z kompostu.
Może też zacznę jeszcze przesadzać i piachu im podsypie.
Witajcie, zaczął się wrzesień - zaczęły się choroby. Do tego paskudna pogoda ciągle pada.
Naprawa trawnika przesunięta na wiosnę, nie ma szans że zdążymy w tym roku.
Za to plan jest wytyczyć rabaty.
Tu jedna z nich koło altanki :
Myślałam żeby tu posadzić rośliny które nadadzą lekkości altance, strzeliste trawy? Bambusy? Z delikatnymi bylinami? Tak sobie głośno myślę
O kurcze duża. Jak długo rosła aby uzyskać taką wielkość. Wiola mam jeszcze 5 doniczek hakomek i zastanawiam się czy je posadzić do gleby czy zostawić w donicy, może zadołować.
I jeszcze jedno kieby przycinasz bodziszki Rosanne jesienią czy wiosna. Bo u mnie kwita jeszcze ładnie. Rzeczywiście to strzał w dziesiątkę z tymi bodziszkami.
Danusiu oszalały te rozplenice piękne są tyle kotków. To te mniejsze czy są one duże. Oczko jaka czysciutka woda a liliami się zachwycam to te moje tak się rozrosły czy dokupilas coś. Piękne też są molinie. U mnie cholewcia nie ma oge je uchwycić za wysokie rośliny obok na ich rosną. Muszę porozsadzac wiosna.
Danusiu popatrz zrobiłam fotkę mojej trawie i twoje 2 szt zakwitły wychodzą popatrz ale tylko jeden sfocilam.
Piesio ładny czy już się czuje pełnym domownikiem. Teraz na spacerze przyglądam się takim większym chodzą z takimi.
Ciekawa sprawa z gołębiem. Może matka uznała, że nie ma już szans na wykarmienie młodego i opuściła gniazdo, albo ją coś zjadło? Mam nadzieję, jednak wróciła.
Jesień w zeszłym roku kilka lat wstecz bym miała wszystko wygrabione teraz nie chce mi się zresztą i pogoda nie była specjalna.
EM mówi jak siły nabierzesz to wygrabisz i wydmuchasz liście
Tulipanowiec kiedy zakwitnie to nikt tego nie wie jest u mnie prawie 10 lat