Te wybarwienia jesienne hortek najbardziej mi się podobają u Vanilek bo jest mocno intensywne Świecznica piękny kwiat podobno ona lubi miejsca cieniste.
. Elu obecnie to ten jeden mi kwitnie i to od początku września, pozostałe ciemierniki o pełnych kwiatach nie mają pąków. Jeden Zymonowy ciemiernik ma jeden pąk
i jeden Niger Christmas Carol.
Nawozu do ciemierników nie stosuje ale skorupki z jaj im podsypuje. Co do hortek to najbardziej podoba mi się wybarwienie Vanilek i Sunday Fraise najbardziej intensywniejszy róż a potem czerwień.
Troszkę poprawiłam wejściową - epimedia wyfrunęły do lasu, na ich miejsce wsadziłam kukliki zwisłe, które ustąpiły miejsca rozchodnikowi. Nic dziwnego, że zdjęć mam niewiele
Chcę tu jeszcze dosadzić coś pionowego oraz jeszcze jednego ciemiernika. Gdyby to kogoś interesowało, Zymon ma właśnie teraz sporą ofertę
Sądząc po kwiotkach, lato trwa w najlepsze Ale prawda jest taka, że żółci się to i owo i nie sposób tego nie zauważyć.
Pięknie Ci kwitnie ta róża. Wygląda mi na Westerland, ale pewności nie mam. U mnie rośnie bardzo słabo, ale była wiele razy przesadzana i chyba jeszcze nie znalazłam jej odpowiedniego miejsca.
Jeśli to ta, to jest to róża parkowa (tak piszą w internecie), ale można ją prowadzić jak pnącą.
Ładna rozplenice, ale taki ładny korzonek i nie kwitła? Czy ma słoneczne miejsce?
Dziel jeszcze nie jest zimno. Przykryj na zimę liśćmi z brzozy.
Albo wysadz całą do cieni gdzie ma rosnąć a wiosna podzielisz. Możesz też do donicy posadzić.
Chodzi mi o trzcinnik Bechatrycze.
Ta brzoza niestety nie jest maleńka ta piękne dorodne drzewo.