Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Anda 07:32, 22 maj 2023

Piękne tulipany U mnie już dawno po.
Niezapominajki tez lubię
Pięknie masz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Roocika 08:52, 22 maj 2023

Tulipanki śliczne i widoki w ogóle i szczególe również
anabuko1 17:06, 22 maj 2023

Ewa777 napisał(a)
Kilka widoków ogólnych. W sobotę posadziłam begonie na obrzeżach rabat i zrobiłam z mężem kanciki w trawniku.

Uwielbiam te twoje begoniowe obwódki
Widoczki ogólne piękne.
Wszędzie idealny porządekczek
Ewa777 18:45, 22 maj 2023

Kordina napisał(a)
Śliczne tulipki szczególnie te strzępiaste na brzegach mnie zauroczyły, różana azalia ma przepiękny kolorek delikatny róż
Górka japońska - ciekawy zakątek Twojego ogrodu, a begonie na obrzeża to widzę, że Twoja tradycja Kupujesz co roku nowe, czy jakoś udaje Ci się przechować i rozmnożyć ?

Ja!

Zachwyca mnie różnorodność tulipanów w kształtach i barwach. Begonie na obrzeżach sa moją tradycją. Dobrze się sprawdzają - ładnie się rozrastają, nie cierpią przy braku wody, nie mają chorób i szkodników, same plusy.
Sadzonki kupuję co roku - 72 sztuki
Ewa777 18:49, 22 maj 2023

Makao napisał(a)
Widoki cudne.
Długo kwitną ci tulipany. U mnie jeszcze tylko Virichic tłoczą pięknie. Reszta już dawno ścięta
Muszę powąchać swoją kalinę.
Nie przypominam sobie żeby pachniała.

Tulipany długo kwitną, bo później zaczęły niż na południu Polski, taki z tego plus
Kaliny wszystkie chyba sa pachnące. Ja po prostu wsadzam nos w kwiaty, żeby to spradzić. Lubię takie zapachy
Ewa777 18:54, 22 maj 2023

anpi napisał(a)
Japoński zakątek jak zwykle o tej porze czaruje!
Niezapominajki bardzo lubię, ale trochę ograniczam bo potem pokładają mi się na byliny. I robią taki tłok w moim buszu, że nie dają się niektórym rozwinąć, albo kamuflują żerowanie ślimaków. W tym tygodniu już chyba większość powyrywam , bo po tych deszczach zrobiły się brzydkie, mączniak, czy czy coś tam...

Niestety ze dwie azalie z górki nie dały znaku życia i będe musiała je wymienić. Może przechodzi tamtedy jakiś zimny prąd, bo tylko z jednej strony górki to się powtarza. Trochę to dziwne, bo to od strony domku, więc wydawałoby się, ze jest tam cieplej. Chyba, ze jest to zupełnie inna przyczyna.
U mnie niezapominajki wyglądają slicznie tylko na początku kwitnienia, potem dopada je maczniak. Gdy to zauważe, od razu je wyrywam.
Ewa777 19:00, 22 maj 2023

Anda napisał(a)
Piękne tulipany U mnie już dawno po.
Niezapominajki tez lubię
Pięknie masz.

Dziękuję za pochwały
Tulipany dłużej kwitną, bo zaczęły później niż u Ciebie

zbigniew_gazda 19:15, 22 maj 2023

Ale rabatka piękna z kancikami i begoniami. U mnie 2 azalie japońskie też nie zakwitły. Chimeryczne te rośliny są. Jakie masz stanowisko dla nich?
Ewa777 20:16, 22 maj 2023

Roocika napisał(a)
Tulipanki śliczne i widoki w ogóle i szczególe również

Dziękuję Mamy maj. Najpiekniejszy miesiąc wiosny

Ewa777 20:20, 22 maj 2023

anabuko1 napisał(a)

Uwielbiam te twoje begoniowe obwódki
Widoczki ogólne piękne.
Wszędzie idealny porządekczek

Lubię ten etap w ogrodzie, gdy już kanciki sa zrobione, begonie posadzone, trawnik się zieleni