Nie mam foto ciemnej.. bordowej.. jakoś nie zrobiłam Ale pąki są jeszcze zakwitnie... to ta najbardziej na prawo. I lotos powoli kończy pokaz.. ale pąki kwiatowe jeszcze ma
A taką piękna dedykację mam dzięki Tobie... żeś zaproponowała mój ogród dla Mai
Zdjęcie rewelacyjne, wspaniale oddaje, jak dorodne są te trawy.
Uff, ale sie działo! Cudownie, że Twój ogród odwiedziła Maja.
To piękny ogród, a roslinki w nim wyrosłe - w postaciach różnych: nasion, siewek, sadzonek czy innych szczepek i odrostów - upiekszają wiele ogrodów w Polsce. W tym mój, mam od Ciebie cudowne różowe jeżówki.
Czy spomniałaś może Mai o tym? (że upiększają ogrody w całej Polsce, nie że mój)
Byłam przy sesji jeżówkowej. Rany, ile Ty ich masz. Różne, różniste! Co jedna, to piekniejsza.
Muminek zachwycający
edytuję, bo zapomniałam - akcja z lilią mnie powaliła. Na sygnale
Wg.mnie kontrasty są ładne.
Możesz dać inny kolor dużych kamieni albo dać jakiś ciekawy "dinks" ozdobny.
Możesz też wymienić żwirek na bardziej szary skoro cię razi.
Kochani potrzebuję waszej pomocy. Mam trzy rabaty do wykończenia i wielką pustkę w głowie. Brakuje w nich koloru. Wszystko jest zielone takie monotonne. Doradźcie proszę co tam doradzić żeby było miło i przyjemnie. Za wszystkie rady i wskazówki z góry bardzo dziękuję
To pierwsza rabata : zawijasek z bukszpanu klon flamingo w środku a po lewej pęcherznica
Druga rabata to mój nieszczęsny trójkąt bermudzki :jest na niej świerk srebrny trzy jałowce obok miskanty i hortensja ogrodowa a poniżej 4 golden tufet
oraz trzecia rabatka która fajnie wygląda tylko wiosną kiedy kwitną magnolie i azalie a później już tylko zieleń dosadziłam jeszcze obok wiśni dwa żółte berberysy "maria" a na dole myślałam żeby posadzić wrzośce lub wrzosy . Co o tym myślicie?
Maja odkryła u mnie kilka odmian jeżówek .. o których zapomnialam...
Najbardziej podobały się pomarańczowe... i pomarańczowa rabata, chociaż to nei jej kolory ... decyzja o wyrzuceniu juk była słuszna
Chociaż rabata nieskończona i młoda.. to dostałą swoje 5 minut w TV... i mam pomysła co dołożyć do moich "cycków" z tawułami.. by dopasować je do otoczenia bez wyrzucania... pomarańczowe róże.
Specjalistki różane..co polecacie w tym kolorze???
To się spodobało... ale i tak najbardziej chyba podobałą sie kałuża
jeżówka Secret Pride (chyba )
A tu jest ileś odmian... Lelia, Hot Lava, Harvest Moon, Green Jewel, Supreme Cantalupe (nie kwitnie jeszcze), Maui Sunshine
Tu też znalazła sie jeszcze jedna odmiana.... a ja łażąc po ogrodzie kilka zapomnianych i zrośniętych odnalazłam.. pora je wyciągnąć z zapomnienia.
I jeszcze jedna sprawa.
Myślę, że mój żwirek jest zbyt szary. Słupki niby szare, ale jednak wpadające w beż. Spójrzcie, czyż nie razi po oczach? Dopiero w zestawieniu z kostką brukową to zauważyłam. Wszystko wokół jest bardziej beżowe, stonowane. Mogę go jeszcze nadebrać z wierzchu i dać na dno wokół warzywnika który dopiero powstanie. A na wierzch bardziej beżowy żwirek.
Co Wy na to?
i nie wiem jak poukładać kamienie, ale wydaje mi się że wśród sosenek i lawend byłoby im dobrze
tylko znowu ten szary żwirek się odznacza: