Ela tak to dereń,teraz ładne ma listki,a w zimie zdobią go czerwone pędy.
Dzięki za mile słowa,jasmin jest obłędny w zapachu,ale najśliczniej pachnnie teraz wiciokrzew-zapach ma obłędny,marzę o takich perfumach..
Jacques Cartier, pięknie kwitnie w tym roku, uwielbiam takie róże
Podobna do JCartier - Comte de Chambord, przeniosłam ją wiosną, więc kwitnie gorzej.
Rosa Mundi, jedna z trzech moich pasiastych
Zapach prawdziwych róż - Chapeau de Napoleon, albo Cristata, róża mchowa. Ma najpiękniejsze pąki z mchowych, zobaczcie dokładnie jak różni się od wszystkich innych róż.
Ta róża o którą pytasz to Monika. Znana i nie nowa . Wysokośc typowa dla róż sztamowych i wszystko inne równiez.Martagony przez kilka ostatnich lat miałam cudne i wiegasne ale w tym roku są byle jakie , chyba podmarzły wiosna bo listki na dole pomrożone albo jakiś grzyb zaatakował. Mam nadzieje ze to tylko w tym roku i w przyszłym wrócą do dawnej formy.
Co do kupnych to niestety nie tak łatwo je kupowac . Ja kupiłam chyba 27 cebulek z których w tej chwili mam pewnie 13 , częśc jeszcze nie kwitła a częśc kwitła już w tamtym roku i w tym ma też paczki. Nie sa wysokie ale pamietam jak zaczynałam z tymi które juz sa u mnie to też na poczatku nie zachwycały wzrostem ani kwitnieniem a potem były piękne i olbrzymie. Powiem szczerze uzbroiłam sie w cierpliwosc i ciesze sie ze chociaż tyle ich jest. Spokojnie czekam az sie zadomowią i pokażą co potrafia , wiadomo potrzebuja czasu by cebule urosły bo w sprzedaży nie są duże choc cena odwrotnie do cebul . Myslę ze i Ty uzbrój sie w cierpliwośc , na pewno jak cebule sie wzmocnia to jeszcze pokażą urode.Pozdrówka.
Irenko, czy Twój dzwonek się też pokłada? Moj ma jakieś 40-50 cm i leży, czyżby taki jego urok?....przy ty nieźle kwitnie....
...ogród jak zwykle urokliwy