Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogród pod Białymstokiem 08:51, 11 cze 2014

Do góry
no i jestem po drugim koszeniu - już znacznie niżej - na środkowe ustawianie kosiarki - wygląda to co raz lepiej - ale do ideału mu daleko - kiedy i czym można nawozić taki młodziutki? bo ze spryskaniem na chwasty jeszcze się wstrzymam

Rh rosną na potęgę powiększyły się prawie dwukrotnie

śliwa wiśniowa po przycięciu wreszcie odbija i jest już wiele nowych pędzików

trochę marnieją tuje - nie wiem czy nie za dużo je podlewałem na start - ziemia wilgotna - gruba ściółka - wyschną raczej nie mogły - co z nimi robić ? doradzicie coś?

Ogród i nie tylko... 08:49, 11 cze 2014

Do góry
Ten sam czyli jaki zawód? Ja już w pracy ale na miły początek dnia...

Pozdrawiam i buziak
Żywopłot strzyżony liściasty 08:46, 11 cze 2014

Do góry
Ogród, który ciągle zmieniam 08:40, 11 cze 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
A teraz mała niespodzianka mój M skończył fontannę z zegarem sferycznym

Zdolna bestia z Twego M piękne cacko
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 08:39, 11 cze 2014

Do góry
no i jestem po drugim koszeniu - już niżej - na środkowe ustawienie kosiarki - biedy nie ma - ale jeszcze sporo pracy

te czarne plamy to rzecz jasna moja walka z chwastami

kiedy nawozić pierwszy raz?
bo z chemią na chwasty mimo zapewnień ogrodnika sąsiada o słuszności spryskania tego wstrzymuje się zapewne do wiosny

O....! 08:33, 11 cze 2014

Do góry
marzena napisał(a)
cd

Witam się u Ciebie.
Super ten słup wygląda A czy obcinacie to zielstwo żeby na kabel nie wchdziło? nikt z sąsiadów czy elektrowni się nie pulta.

Widok i na pierwszym i na drugim planie bardzo fajny, zaraz pozwiedzam więcej
Metamorfozy ogrodowe 08:31, 11 cze 2014

Do góry
Do tej pory tylko czytałem, uczyłem się i podziwiałem, bo nie było czym się pochwalić. Teraz pozwolę sobie pokazać jak zmieniła się moja działka ROD.

Listopad 2013 zostaliśmy właścicielami takiej działki

Teraz wyglada tak jeszcze sporo pracy przed nami, ale juz mamy miejsce do odpoczynku

Różaneczniki - choroby i szkodniki 08:28, 11 cze 2014

Do góry
Witam, przesadzałam ostatnio różanecznika Roseum Elegance i w bryle korzeniowej zobaczyłam jakieś żółte kulki. Proszę o podpowiedx co to może być. Dodam że różanecznik kupiony na początku maja tego roku.
Nasz przydomowy ogródek 08:23, 11 cze 2014

Do góry
Irenko wielkie dzięki. Byliśmy jeszcze wczoraj na spacerku wózeczkiem, widzieliśmy kaczki nad stawem które robią kwa kwa oraz wiatraki, które się nie kręcą bo nie ma wiatru. Wszystkie te informacje przyjąłem do wiadomości.

Haniu radujemy się bo to dla nas skarb najdroższy.

Rano podlałem zrobioną gnojówką roślinki a smrodek był wzorcowy.

Kilka fotek z dzisiaj.

Różanka dopiero w pąkach.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 08:21, 11 cze 2014

Do góry
bendzi4 napisał(a)

Ta roślina ma sucho! To jest fatalne miejsce i sąsiedztwo (jodła, podmurówka z jednej, a kamienny ogranicznik z drugiej strony) dla korzenia rh. Uschnięte liście to efekt zbyt suchego miejsca i w efekcie przemrożenie liści podczas zimy.
Nie kwitł nie dlatego, że miał złe ph, a dlatego, że w zeszłym roku też miał sucho, zwłaszcza w sierpniu, kiedy to rh zawiązują pąki kwiatowe (kilka stron wcześniej pisałam o tym)
Siedlisko na Podlasiu 08:05, 11 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Grażynko, piękne hosty.....sadź krzewy kwitnące,ich ślimaki nie spożytkują, bo za duże.......ja wejścia do żadnego lasu nie mam , ach coś za coś, Grażynko, czy ty na grzyby hasasz

Agatko na grzyby nie hasam bo nie ma u nas teraz nawet psiaka nie znalazłam ale beda na pewno we wrześniu

Kolega idzie do mnie

Siedlisko na Podlasiu 07:59, 11 cze 2014

Do góry
Iwonko pewnie że ogarniemy ogród nie ucieknie najwyzej zarośnie

Postępy zrobbione ale brak czasu na wypoczynek az szkoda bo tak tu sielsko

trzeba troszke odpuścić tylko jak pojechalismy wczoraj na targ tylko

zobaczyć a o to nasze zakupy

już część posadzona przesadzona a z reztą latam po ogrodzie gdzie posadzić

to jeszcze wrzuce fotke z pocietego jałowca

było tak

a teraz tak

Biały domek pod lasem 07:52, 11 cze 2014

Do góry
Dasia napisał(a)

Teresek mam pięć, mają drobne kwiatki.
Kopytnik ma trzeci rok. Mam nadzieję, że zacznie się ładnie rozrastać, bo przez pierwszy rok był marny, potem trochę ruszył, dopiero teraz urody nabiera. Zimą był niepozorny. Dopiero potem jakby odbił.
Parzydło i kopytnik to fragmenty tej samej rabaty cienistej.

Tu jest dużo do zmiany, np gożdziki, które miały być na chwilę, żurawek jest za dużo i źle rozmieszczone, a przede wszystkim miodunka, która jest na pierwszym planie. Zimą okopna, latem łapie grzyba, tylko wiosną zdobi, a to za mało jak na wejście do domu. Nad kulkami bukszpanowymi zastanawiam w to miejsce, tylko nie wiem, czy to pasuje do mojego wiejsko-sielskiego ogródka.

Kulki, a raczej poduchy bukszpanowe pasują chyba wszędzie, tylko może zależy czym je podsadzisz. Ja bym się nie zastanawiała. Miodunka sprawia jakieś problemy? U mnie oprócz przywiędnięcia w upały nic jej nie jest, ale zimą rzeczywiście nie zdobi. Zmiany. Nieunikniona dola ogrodnika. Ważne, zeby za dużo drzewami i krzakami nie rzucać po ogrodzie, bo bylinki nawet dobrze reagują na rozsadzanie.
Kopytnik mówisz trochę potrzebuje na aklimatyzację... To tym bardziej trzeba już go nabyć
Jak zakwitnie łan liliowców, koniecznie pokaż!
Różaneczniki - choroby i szkodniki 07:40, 11 cze 2014

Do góry
Witam
Bardzo proszę o informację czy to białe coś na różanecznikach (Cunningham's White)to mszyca????
Jak z tym walczyć???
Rh były sadzone jakoś w pierwszej połowie kwietnia.

Wczoraj przyjrzałam się uważnie tym rh ale to białe się nie rusza, za to znalazłam 4 szt małych dżdżownic.Czy ktoś już miał taki problem???

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 07:01, 11 cze 2014

Do góry

Co to jest za roslina pomiędzy różami? mam ją również od Soni ,ale nie wiem co to jest i tak ładnie roSnie

Witaj Dajnko, bodziszek rzeczywiście śliczny,pięknie Ci się jeszcze rozrośnie. A pomiędzy różami mogą to być wysokie floksy. Ale pewności nie mam

Podziwiam zapał i energię. Serdecznie pozdrawiam

Co się stało kwiatom ... 06:50, 11 cze 2014

Do góry
Abraham Darby

Acropolis

Eden przechodzi samego siebie

Przyjemnych chwil dla wszystkich
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:21, 11 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Różanka

Graham Thomas

Kocham te róże
Fotorelacje - pielęgnacja roślin 06:20, 11 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I cięcie kulek bez szablonu, czyli na oko

najpierw po obwodzie

potem od dołu

poczeochrać, wyrównac i jest gotowy

Tnę radykalnie bo i tak rosna u mnie jak szalone.

Na Twoich zdjęciach Marzenko wygląda dziecinnie prosto, ale rzeczywistość mnie przerasta
Zakątek z fioletową ławeczką 06:14, 11 cze 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)

Piękne fotki cudownego ogrodu.
I Donia mam pytanie co do fotek: jak robię w słońcu, to nie mogę wydobyć właściwego koloru zieleni. Czy ty swoje fotki przepuszczasz przez jakiś program?

Kupiłam w sobotę hortensje, ale potem padł mi net i dopiero wczoraj wieczorem mi panowie naprawili. Dzis u siebie wrzucę zdjęcia wieczorem. Pozdrawiam.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 05:11, 11 cze 2014

Do góry
Cudnie z tymi różami u Ciebie a bylinowa już rozrośnięta- mus poszerzać, dosadzać-sama radość.
A niebawem minie 400 więc dla Ciebie Aniu coś specjalnego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies