Gabionowa ścianka-ławka, zamyka placyk. Gabion w trakcie wypełniania.
Jednocześnie chcę w tym miejscu oddzielić część rekreacyjną od użytkowej. Wzdłuż tego gabionu widzę ekran przysłaniający sąsiadkę, trampolinę...
Zastanawiam się tylko z czego? Miskanty czy cisy?
no i jestem po drugim koszeniu - już znacznie niżej - na środkowe ustawianie kosiarki - wygląda to co raz lepiej - ale do ideału mu daleko - kiedy i czym można nawozić taki młodziutki? bo ze spryskaniem na chwasty jeszcze się wstrzymam
Rh rosną na potęgę powiększyły się prawie dwukrotnie
śliwa wiśniowa po przycięciu wreszcie odbija i jest już wiele nowych pędzików
trochę marnieją tuje - nie wiem czy nie za dużo je podlewałem na start - ziemia wilgotna - gruba ściółka - wyschną raczej nie mogły - co z nimi robić ? doradzicie coś?
Witam, przesadzałam ostatnio różanecznika Roseum Elegance i w bryle korzeniowej zobaczyłam jakieś żółte kulki. Proszę o podpowiedx co to może być. Dodam że różanecznik kupiony na początku maja tego roku.
Irenko wielkie dzięki. Byliśmy jeszcze wczoraj na spacerku wózeczkiem, widzieliśmy kaczki nad stawem które robią kwa kwa oraz wiatraki, które się nie kręcą bo nie ma wiatru. Wszystkie te informacje przyjąłem do wiadomości.
Haniu radujemy się bo to dla nas skarb najdroższy.
Rano podlałem zrobioną gnojówką roślinki a smrodek był wzorcowy.
Ta roślina ma sucho! To jest fatalne miejsce i sąsiedztwo (jodła, podmurówka z jednej, a kamienny ogranicznik z drugiej strony) dla korzenia rh. Uschnięte liście to efekt zbyt suchego miejsca i w efekcie przemrożenie liści podczas zimy.
Nie kwitł nie dlatego, że miał złe ph, a dlatego, że w zeszłym roku też miał sucho, zwłaszcza w sierpniu, kiedy to rh zawiązują pąki kwiatowe (kilka stron wcześniej pisałam o tym)
Kulki, a raczej poduchy bukszpanowe pasują chyba wszędzie, tylko może zależy czym je podsadzisz. Ja bym się nie zastanawiała. Miodunka sprawia jakieś problemy? U mnie oprócz przywiędnięcia w upały nic jej nie jest, ale zimą rzeczywiście nie zdobi. Zmiany. Nieunikniona dola ogrodnika. Ważne, zeby za dużo drzewami i krzakami nie rzucać po ogrodzie, bo bylinki nawet dobrze reagują na rozsadzanie.
Kopytnik mówisz trochę potrzebuje na aklimatyzację... To tym bardziej trzeba już go nabyć
Jak zakwitnie łan liliowców, koniecznie pokaż!
Witam
Bardzo proszę o informację czy to białe coś na różanecznikach (Cunningham's White)to mszyca????
Jak z tym walczyć???
Rh były sadzone jakoś w pierwszej połowie kwietnia.
Wczoraj przyjrzałam się uważnie tym rh ale to białe się nie rusza, za to znalazłam 4 szt małych dżdżownic.Czy ktoś już miał taki problem???