Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

kosolka 18:47, 02 sie 2014

Z tego co wyczytałam (z tym że jak się dziś przekonałam a`propos ściółkowania rh, nie zawsze to co piszą to jest dobre ) to koniec września, pocz. października. I na koszyki mnie kuszą dziewczyny.. Tylko muszę jeszcze podpytac, jak sadzić w koszykach, kiedy są jeszcze inne nasadzenia?.. I cebulkowe mają być pomiędzy..? Nie mogę sobie tego wyobrazić.
Podoba mi się ta Yvonka Wydaje mi się że taka jasnozielona plama będzie dobrze u mnie wyglądała w tym rogu rabaty..
Bogdzia 21:32, 02 sie 2014

Wróciłam 10stron do tyłu i wiele pieknych zdjec zobaczyłam.Ja w sklepach nie uciekam od cebulek bo po wielu latach sadzenia nie kupuje dużo bo i tak wiem ze częśc mi wymarznie , częsc zjedza nornice i malo co zakwitnie.Pozdrówka zostawiam.
monteverde 22:06, 02 sie 2014

Już kupujecie cebulki? pozdrówka
agatanowa 01:26, 03 sie 2014

katiaxx napisał(a)
Hej, przepraszam za ignorację ale kiedy wtyka się te cebulki w ziemię ? myślę o krokusach i tulipanach tarda na razie i czy sadzicie je w koszyczkach ? u mnie nornice , czy u Was nic nie podżera ?

Krokusy i tulipany sadzimy jesienią, chyba najczęściej podają październik na opakowaniach (czytaj, co tam piszą )

W koszykach sadzenie jest OK, bo nornica nie pozre (ja chyba nie mam dużo lub w ogóle, bo mój kot bardzo jest łowny, wszystko wydusi w okolicy i nawet spod ziemi wyciagnie kreta)

Jesli nie chcesz wydawać kasy na koszyczki, możesz sadzić w doniczkach ogrodniczych (nornica może górą przejść, ale to i tak zawsze jakieś zabezpieczenie). Sadzenie w czymś jest o tyle praktyczne, że łatwiej potem taką cebulę wykopać, gdybyś chciała (ja w tym roku umordowałam się i część straciłam a to łopatką przedziobując, a to rozpadły mi się w rekach)
agatanowa 01:29, 03 sie 2014

kosolka napisał(a)
Z... Tylko muszę jeszcze podpytac, jak sadzić w koszykach, kiedy są jeszcze inne nasadzenia?.. I cebulkowe mają być pomiędzy..? Nie mogę sobie tego wyobrazić.
Podoba mi się ta Yvonka Wydaje mi się że taka jasnozielona plama będzie dobrze u mnie wyglądała w tym rogu rabaty..

Też trudno mi to sobie wyobrazić, ja wtykałam cebule bez koszyków tam, gdzie były nasadzenia

Kurcze, ja Twojej Yvony w zasadzie nie widzę na rabacie, muszę jeszcze raz chyba obejrzeć. Kiedyś też mi się bardzo podobały wszystkie cyprysiki (mam nawet z 5 z tego okresu), ale one markotne, lubią marznąc
agatanowa 01:30, 03 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
Wróciłam 10stron do tyłu i wiele pieknych zdjec zobaczyłam.Ja w sklepach nie uciekam od cebulek bo po wielu latach sadzenia nie kupuje dużo bo i tak wiem ze częśc mi wymarznie , częsc zjedza nornice i malo co zakwitnie.Pozdrówka zostawiam.

dziękuję
monteverde 01:31, 03 sie 2014

agatanowa napisał(a)

Krokusy i tulipany sadzimy jesienią, chyba najczęściej podają październik na opakowaniach (czytaj, co tam piszą )

W koszykach sadzenie jest OK, bo nornica nie pozre (ja chyba nie mam dużo lub w ogóle, bo mój kot bardzo jest łowny, wszystko wydusi w okolicy i nawet spod ziemi wyciagnie kreta)

Jesli nie chcesz wydawać kasy na koszyczki, możesz sadzić w doniczkach ogrodniczych (nornica może górą przejść, ale to i tak zawsze jakieś zabezpieczenie). Sadzenie w czymś jest o tyle praktyczne, że łatwiej potem taką cebulę wykopać, gdybyś chciała (ja w tym roku umordowałam się i część straciłam a to łopatką przedziobując, a to rozpadły mi się w rekach)

Ja chcialam sprostować cebule narcyzów sadzimy najpóźniej w sierpniu a z tulipanami nawet można w listopadzie
agatanowa 01:31, 03 sie 2014

monteverde napisał(a)
Już kupujecie cebulki? pozdrówka

Ania, niektóre jużkupiły! Np. Karolka (popcarol) A mi to pachnie jesienią... która - co tu kryć - coraz bliżej, marcinek niski, biały, zaczął mi kwitnąć
monteverde 01:34, 03 sie 2014

To i ja muszę się rozejrzeć za cebulowymidobranoc padam, bo w nocy nie spalam, a w dzień też nie było kiedy
agatanowa 01:35, 03 sie 2014

To zostawię jeszcze trochę lata i słońca: słonecznik, słoneczniczek, rudbeka, niekrwawy krwawnik i NN-pajaczkiem przeze mnie zwana: