Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 09:57, 31 maj 2014

Do góry
Witam ponownie!
dziękuje bardzo za porady. skosiłam "zwachlarzowałam", nawoziłam i nawadniałam i sa efekty!!!!
jeszcze nie przypomina Wembley ale zielony dywanik juz tak
Niech żyje Pani Danuta i .... Azofoska
pozdrawiam i życzę miłej soboty!
Ania
Jurajski Ogród 09:50, 31 maj 2014

Do góry
jeszcze takie poranne fotki

Ogród z widokiem na jezioro 09:28, 31 maj 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Z porannego obchodu

moja ulubiona

Zajrzałam z ciekawości... chociaż już nigdzie nie zaglądam, bo czas mi ucieka na forum za bardzo.. a tu taka piękna niebieska rabata.... piękna jest Cudo malina i niebieska... lubię niebieski...
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:21, 31 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Takie nie za ladne zdjęcie z października znalazłam i widać w tle dół gaury . zobacz jak się rozrasta, w tym miejscu rosły tylko 3, widać wyraźnie gdzie się kończy jeden a zaczyna 2 krzak patrz po lewej

Jak patrzę na ta gaure to nie wiem teraz gdzie ja posadzić
Jakaś taka balaganiarska mi się wydaje i poplatana.
Hmm .. nie wiem do czego psuje
Czy na przód czy na tył ?
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:11, 31 maj 2014

Do góry
Pomęczę Was moim ogródkiem a co! Pogoda ładna więc wyskoczyłam z aparatem do ogródka
Stipki, kupione wcześniej już zaczynają kwitnąć.

Konwalnik marniutki, ale kwiat wypuszcza.
klonik.... i jak takiego nie uwielbiać?

Doniczkowo

I prezes na włościach

Miłego dnia
Co się stało kwiatom ... 09:05, 31 maj 2014

Do góry
Wiadomo Królowa jest tylko jedna mam błękitne niebo

Makowo na Kociewiu 08:58, 31 maj 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Chcę aby znowu było tak ciepło

Nie powiem, ale mi też się chce takie ciepło

Czosnki rosną, bo miałaś pomocnicę do sadzenia A nie koszyki......

Meble będą oryginalne.. i chyba o to chodzi
Ogródek Agam 08:55, 31 maj 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
I takie tam... żeby zwizualizować, co mi po głowie chodzi...

Martuś
dzięki za wizualizacje. Myślę nad tą częścią ogrodu bardzo intensywnie. Kiedyś byłam z niej dumna, bo wydawało mi się że jest przemyślana. Ale co roku jest tu duży bałagan. Płożąca irga i przypadkowe linie które wycinane były jeśli rh zaczynały wchodzić na trawę sprawiają nieład.
Kolory rh też są różne. Od jasno po ciemno różowe.

Ten delikatny łuk wydaje się być najlepszym rozwiązaniem, z tyłu nie mam linii prostych.
Linia prosta spowoduje że rabata będzie zaczynać się od połowy tarasu.

Wiesz że na Danusia i Sebek oglądając mój ogród na początku mojej działalności na Ogrodowisku stwierdzili że na tej rabacie brak jest wyższych punktów, czegoś na pniu .
Ty też proponujesz taki dodatek .

To drzewko to super pomysł. Pomyślałam nawet o trzech takich samych w tym miejscu, bo domownicy wiecznie skracają sobie drogę i chodzą po rabacie.

Pokombinuję dzisiaj, zrobię więcej zdjęć całości tyłu.

Jeszcze raz bardzo dziękuję .
Kondziowy ogrod cz II 08:49, 31 maj 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
dziekuje ale to pomysł Danusi na taki warzywniak ja tylko go zrealizowałem hi hi hi

Pomysł też w sumie nie był mój, ten warzywnik został odwzorowany z angielskiego ogrodu, plan pokazałam Kondziowi i specjalnie został narysowany (nie żebym wklejała cudze zdjęcia czy rysunki przetłumaczony i przekazany.

Mata przeciw chwastom 08:43, 31 maj 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
jeszcze ku przestrodze parę fot jak wygląda ziemia po zdjęciu maty

Toż to normalnie klepisko, aż strach patrzeć, i jak tu ziemia ma być zdrowa? nie wspomnę o roślinach
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 08:38, 31 maj 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
No i pytanie o kolejnego "gada" Taki znany ogólnie ale ja nie wiem co to, wiem tylko że w tym roku to tego tak dużo że nawet w moim łóżku kilka razy chciało toto spać Czy to też żarłoczne jest??? Należy eksterminować???
Wiecie u mnie z tą eksterminacją to jest trochę problemu... Jakoś tak się przyzwyczaiłam i w związku z tym naturalnym biegiem rzeczy przyzwyczaiłam też moje dzieciaki które wcale już takie małe nie są... że ogólnie nie zabijamy niepotrzebnie bez względu na to co nam pod nogi wpadnie... Pająki i robale wynosimy na pole, jedynie do komarów nie mamy litości No i moje młodsze nieletnie podniosło ostatnio protest że robala zabić nie można - a nawet się zaoferowało że będzie je w słoiku wynosić daleko od naszego ogrodu na pola
No to co z tym jegomoście robić??? Bo tak na moje oko to on chyba wpinkala mi różę

Ten jegomość chroni Ci różę... . to omomiłek
Ja zabijam tylko muchy, komary i ślimaki nagoskorupowe...

Ja też najpierw szukam czy to wróg czy przyjaciel... bo skasować przyjaciół łatwo, a odzyskać trudno.. w tym roku plaga robali.. na szczęście pożytecznych też... Przyroda próbuje sie bronić.. ale słabo jej to idzie..
A chrabąszcz majowy jest wielki i niczym nie przypomina omomiłka.. nie ta kategoria wagowa I nie ten kolor i nie ten kształt..
Nieforemny ogród na przodzie 08:34, 31 maj 2014

Do góry
No no Olu ale już pięknie u Ciebie. Wklejam Ci zdjęcie mojego urobku wrotyczowego. To sobie porównaj.

Ogród, który ciągle zmieniam 08:29, 31 maj 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Nacieszyłam oczy widoczkami i mogę iść na zasłużony wypoczynek. Jutro ogród mnie woła
Szczególnie przypadło mi do gustu ujęcie ławeczki z bordowym drzewem - chyba śliwa purpurowa albo leszczyna połduniowa ? Nie wiem z daleka ciężko powiedzieć. Ale co mogę powiedzieć napewno, to, to, że żdjecia wspaniałebo we wspaniałym ogrodzie zrobione
Życzę miłego weekendu

Asiu dzięki za miłe słowa myślę ze wypoczęłaś bo ja nie dotrwałam do tej godziny i poszłam spać bo dzisiaj mam wyjazd do teściów,którzy maja 62 lecie ślubu !!!!!! tak ze nie będzie mnie dzisiaj na O ,pozdrawiam wszystkich odwiedzających i życzę miłego dnia bo i pogoda się poprawia na szczęście
bordowe drzewo to śliwowiśnia
fotka z paprociami i parzydłem leśnym w tle
Jurajski Ogród 08:27, 31 maj 2014

Do góry
Odpowiem później, a teraz fotka poranna na dobry dzień:
Makowo na Kociewiu 08:18, 31 maj 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Paleciak dziś, wczoraj pracowaliśmy do nocy ale ten widok cieszy

meble super bardzo fajny pomysł
Co się stało kwiatom ... 08:17, 31 maj 2014

Do góry
Takie różne.

Makowo na Kociewiu 08:14, 31 maj 2014

Do góry
Paleciak dziś, wczoraj pracowaliśmy do nocy ale ten widok cieszy

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 07:25, 31 maj 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
Czy "PRAWIE" na prawdę robi aż tak ogromną różnicę?

Hhihihihihihi

Oj robi,robi różnicę!
Ja preferuję rybkę numer 2...aczkolwiek jedyneczka ma w tle moje ulubione pasy...
Gabisia ,kapitalny pomysł
Pozdrawiam
Roztoczańskie klimaty 07:05, 31 maj 2014

Do góry
Zeta napisał(a)

Obsadziłam też ścianę wodną

a w tle pod brzózką rabata sie robi

obsadzenie ściany wodnej.. panią bez rąk.... przecie taka nawet dwóch lewych łąpek do roboty nei ma... to chyba tylko dla Żona

a tak na poważnie to fajnie...

Maksiu wymiata.. aż sie micha uśmiecha na widok takiego przystojniaka

Dzień Matki.. to tak teraz fajnie brzmi .. i tak dumnie

I lecę oglądać fotki, bo słowo pisane już jest poza moim zasięgiem czasowym..

Acha o naparstnicach odpowiedziałam u siebie.. należy posadzić białą odmianową, albo posadzić jak leci i wyrwać w innym kolorze by sie nie wysiały a zostawić białe
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:28, 31 maj 2014

Do góry
Wczoraj panowie skończyli prace .
Coś tam jeszcze zostało do zrobienia - ale na to pan T przyśle jednego z chłopaków.
Jak pisałam wyżej dojdzie jeszcze trochę drobnicy z roślin - np bordowe żurawki na zakolu przy domu, czy żółte berberysy na żółtej

Dzisiaj robię imprezkę urodzinowa dla mojego malucha - który rany julek kończy dziś już 6 lat .

Kiedy to zleciało??????/

Także dzień pełen roboty i wrażeń .
Jutro podobnie impreza dla rodziny.....także na spokojne zdjęcia będę miała czas dopiero w poniedziałek.
No chyba że dla relaksu między robieniem 4 sałatek a sprzątaniem wyskoczę na 5 minutek z aparatem .

Panowie jako tako ogarnęli działkę......ale ja musze to zrobić perfekcyjnie.
Także wielka miotła pójdzie w ruch i każdą rabatkę z kota będę własnoręcznie artystycznie ugładzać

Gdyby nie udało mi się zajrzeć życzę wszystkim udanego weekendu

Wyskoczyłam na 30 s z aparatem przed dom

Nie ma to jak słoneczko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies