Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Życie w wiejskim ogrodzie 05:59, 31 maj 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Efekt porannej wizyty na giełdzie kwiatowej w Krakowie

Myślałam, że sprzedajesz rośliny.... warzywa.... a tu czytam, że KUPUJESZ... ilości hurtowe..... t

Tak sobie tylko zajrzałam do Ciebie z ciekawości. ......... bo czasami warto zajrzeć i gdzie indziej niż do siebie .. milo było mi się pogościć ..... i uciekam
Dwa ogrody 01:38, 31 maj 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)

Papu z borowiny ? a co to jest ?

Pozostałości po okładach z borowiny
Czosnki Krzysztofa jeszcze kwitną, Gladiatory już po, skróciłam brzydkie końcówki liści, teraz ich nie widać zza lawendy

czosnek Ostrowskiego

i zaczyna śliczny błękitny

Dwa ogrody 01:22, 31 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mariola, fizys masz bardzo jak należy
Rabaty chociaz nowe, wyglądają na dojrzałe.. a kocimiętka zajedzie ci na 2 kostki... teraz obcięta do trnasportu, ale ta ma szerokość zacna
Z szałwia poczekaj aż przekwitnie trochę, przytniesz i przesadzisz.
Mam też sporo nie tak wzrostem posadzone i chodzę i dumam.... ale ogród nie z gumy Żebyś słuszałą jak mi sie westchnęło teraz

I białego orlika nie mam.... i nie widziałam.. ogród nie z gumy.... nie będę mieć

Aniu, z ust Królowej Bylinowej miło słyszeć pochwałę rabat
Poprawki będą, to rzecz nieunikniona, wiem Orlik biały jak przekwita, na początku jest bardziej limonkowy, mam nadzieję, że się wysieje, bo on jako jedyny w ubiegłym roku przetrwał z całej paczki wysianych nasion.
Moja piwonia w ubiegłym roku miała bordowe maźnięcie, czyżby coś jej się pomyliło
Dwa ogrody 01:15, 31 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Dawno nie byłam, ale u Bogdzi widziałam cię wspaniałe hosty, te mysie lubię bardzo i pachnący słodki goździk, dziękuję chyba też mam, ale ten mój biały go zdominował, fajne roslinki
...co za nowy plan z żurawkami?
to niby skromne, bardzo klimatyczne i zachwyca pozdrawiam Mariola

Różowe i białe goździki, chyba nikomu nie sprawiają zawodu, wystarczy im pozwolić się rozsiewać
Plan z żuraweczką do przemyślenia
Ogród średniowieczny i nie tylko 01:11, 31 maj 2014

Do góry

Winchester cathedral

Queen of Sweden

Cardinal Richelieu

wszystkie te 3 róże mam na oku a zwłaszcza ta pierwsza już kilka razy ją miałam w ręce, piękny kolor i zapach
a Cardinal Richelieu jest ulubiona przez anglików

jak długo masz te róże i która z nich jest naj poza tym że wszystkie
Dwa ogrody 01:11, 31 maj 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Jaki busz hostowy! Cudnie W ogóle szaleją Ci te rośliny! Drugi rok ogrodu nowego, prawda? Nieźle

pozdrawiam!!

Hosty mam w starym, w nowym nie mam jeszcze cienia.
Karolina, to podzielę się z Tobą tym buszem wypieliłam dziś wszystkie siewki, w tym roku nie pozwolę się jej rozsiać, bo mam jej już wystarczającą ilość.

za chwilę zakwitną przetaczniki po prawej, a na razie cieszy szałwia

mam wrażenie, że różowa jest bardziej kompaktowa

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 01:02, 31 maj 2014

Do góry
Agania napisał(a)

ciąć czy nie ciąć te wilczki

ale fajne co to nie znam chyba

a Grace była w ofercie Rosarium, zadzwoń i zapytaj czy jest jeszcze w sprzedaży a jak nie to jesienią czy będzie wtedy może jeszcze inne Ci się zachce mieć

pozdrawiam

Dwa ogrody 00:58, 31 maj 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ależ ładnie u ciebie, ostrózki nigdy nie miłam w ogrodzie, a to wdzięczna roslina jest i buduje wyższe pietro w bylinach..........cóz sie dziwic mój tzw " ogród'.....mam dopiero tak naprawd drugi sezon, z tym że w ubiegłym roku dopiero tworzyły sie rabaty...
Przywrotnik ci sie rozszalał, mój tez ładnie przyrósł a pomyslec ze aby miec efekt w ub roku wsadziłam 2 kepki obok siebie bo mi sie wydawało że pojedyncza kepa to zginie w morzu kory na prawie pustej wtedy rabacie.....
Pozdrawiam!

Małgoś, na tym samym wózku jedziemy, nowy też ma drugi rok, a róże są w nim m.in. i dzięki Wam, zaraziłyście mnie skutecznie w ubiegłym roku na Święcie Róży Jak sobie przypomnę ten błysk w Waszych oczach przy stoiskach
W tej fazie też jest cudna
Dwa ogrody 00:52, 31 maj 2014

Do góry
viva napisał(a)
Mariolu, zapach bardzo trafiony, mój ulubiony. Miły tam klimacik Muszę u siebie odnowić goździki, bo gdzieś zaprzepaściłam je.
Z siewami mam różnie, czasem się coś zaweźmie i ani rusz do góry nie chce iść. Z fizys to tak ja

Zapomniałam zapytać czy pokazała kwiatki kupiona wiosną Laguna. Ciekawa jestem czy prawdziwa

Niestety, z Laguną porażka. W ogóle nie wystartowała. Dziś ją wyjęłam z donicy, korzenie czarne, gałązki w środku też. Zastanawiam się, czy to może być wina tego smarowidła, którym były oklejone całe gałązki, a nie tylko końcówki. Z tego samego źródła pozostałe ładnie rosną, jedna w gruncie, dwie w donicach. Tymczasem
Mój 4 arowy azyl... 00:38, 31 maj 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Piwonie

Ale piwonii czekam na dzwonek skupiony ale biały mam wsadzony
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:22, 31 maj 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Wysiewałam nasiona, dobrze, że tylko jedną torebkę zamaskuję w ten sposób późnym latem i jesienią miejsce, gdzie brak kwitnących będzie w starym. Ale może za gęsto je posadziłam, hm... chyba wyjmę co drugą

Takie nie za ladne zdjęcie z października znalazłam i widać w tle dół gaury . zobacz jak się rozrasta, w tym miejscu rosły tylko 3, widać wyraźnie gdzie się kończy jeden a zaczyna 2 krzak patrz po lewej
Miało być inaczej 00:21, 31 maj 2014

Do góry
Miło mi, że zaglądacie Nie zgubiłam się, zaglądam do Was kiedy tylko mogę. Wasze ogrody oglądam i podziwiam. Mam teraz trochę mniej czasu, bo zmieniłam pracę i początki w nowej zajmują mi sporo czasu. Pozdrawiam Wszystkich bardzo gorąco i na pewno wrócę

Dwa ogrody 00:11, 31 maj 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

W nowym busz w piętrze średnim i niskim na wysokie piętro jeszcze muszę trochę poczekać. Nie mogę też planować nasadzeń blisko budynku, bo budowa trwa... Ale pocieszam sie myślą, że jak posadzę wszystko teraz, to co potem? ogród z gumy nie jest
Z kompozycjami różnie bywa
Tobie miałaby się stipa nie udać?!! A te łany własnoręcznie wysiewanych bylin, które oglądam u Ciebie?
Nie przepadam za swoim fizys na forum, ale to była wyjątkowa sprawa w wyjątkowym ogrodzie
Słodkie goździki dla Ciebie

cd host

Sporo host w jakiej ilości? u mnie też troszkę, muszę w końcu policzyć wpadnę zobaczyć gaury jak rosną pozdrówka
Co się stało kwiatom ... 00:09, 31 maj 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
drobnostka taki mój prywatny Paragraf 22 ,
i nie zawsze chodzę spać z kurami ...

Gdzie można zobaczyć taką piękną scenę?
Życzę miłego weekendu
Ogródek Agam 23:47, 30 maj 2014

Do góry
I takie tam... żeby zwizualizować, co mi po głowie chodzi...

Ogródek Agam 23:43, 30 maj 2014

Do góry
Czy może jednak delikatnym łukiem dojść do narożnika i wtedy przy samym tarasie dać symetrycznie rośliny po obu stronach wejścia?

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 23:40, 30 maj 2014

Do góry
andziulka napisał(a)

Zdjęcie rewelacyjne
Ania i róże i cała reszta :) 23:39, 30 maj 2014

Do góry
Aniu ale sporo masz nowych róż piękne, a jak zmieściłaś Ghite przy samym murze? a mojej Rosa de Rescht coś jest pąki takie króciutkie i jakby nie mogły się otworzyć czy to z zimna?
Ogródek Agam 23:39, 30 maj 2014

Do góry
Myślisz o czymś takim?
Mój 4 arowy azyl... 23:38, 30 maj 2014

Do góry

za siatką

trzykrotka rozrosła się, znajduję sporo siewek i sadzę w jedno miejsca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies