Irenuś 80 limek potrzebujesz?ja w tym sezonie już tyle ukorzeniłam tz.w ziemi patyki są od wiosny i żyją,wiec i ty wiosną tak zrób natnij lub niech ci ktoś patyki przyśle i po kłopocie linki są.Wieczorkiem dam fotki ile mi się udało sadzonek pozyskać z patyków.Z zeszłego roku mam 19 i ładnie się rozrastają a ty rękę do robienia sadzonek masz
Mam takie hosty, ale nie znam nazw i tu problem, rosną mniejsze, zwarta kępa i kolor taki limonkowy,
może być ta, ładna kępa, tak kaskadowo się układa, ale widzisz, bez nazwy trudno szukać
na słońcu jaśnieje, ale nie przypala jej
Anka - Matylda, to dla Ciebie do rozpoznania. Na pierwszej fotce to moim zdaniem chrabąszcz majowy, na drugiej jakiś inny stwór, ale nie wiem, jaki. Oba wcinają płatki róży...
Witam, w zeszłym tygodniu przeprowadziliśmy wertykulacje trawnika, to był w sumie jedyny zabieg po zimie, brak czasu. Chciałbym kilka porad co zrobić żeby doprowadzić ten kawałek trawy do ładu i składu, jest sporo dzikiej, grubej trawy plozacej po powierzchni, była ona w zeszlym roku, dwa lata temu.. trawnik jak i cały ogródek założony 5 lat temu. Załączam kilka zdjęć, pozdrawiam: )
Czy ktoś może wie, czy wszystkie te tuje na zdjęciu to szmaragdy?
Na pierwszym planie jest tuja ciut większa, ale ma wyraźnie jeden przewodnik. Pozostałe mają wiele przewodników i są gęściejsze i mam wątpliwości czy to szmaragdy (chociaż w szkółce były sprzedawane właśnie jako tuja szmaragd). Może jeden przewodnik się jeszcze nie wykształcił?