Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Makowo na Kociewiu 21:39, 05 cze 2014

Do góry
za mną bardzo ciężki dzień
Ranek był całkiem przyjemny ale do 8- smej. O tej godzinie zjawiła się ekipa z gazowni zmienić podłączenie i mój przedogródek zmienili w kopalnie odkrywkową 10 chłopa kopali, deptali, palili, i wszystko powoli rośliny ( różaneczniki, róża, żurawki, trzmielna, tuje daniki 15 letnie i wiele innych więdło w oczach a oni jak muchy w smole, kompletnie nieprzygotowani dałam swoje worki, maty folie, sama wykopywałam rośliny i zostawili mnie z całym tym bajzlem z 4 tonami ziemi zostawionym na trawniku z udeptanym roślinami....a szkoda gadać, nie zrobiłam zdjęc po posadzeniu i uprzątnięciu jako, tako bo się pobeczałam, serce mi się kraje. Mam nadzieję, że jutro kiedy siły wrócą będę bardziej optymistyczna
[img
sama wycięłam trawnik i co z tego póżniej te kwadraciki zasypali ziemią ...często zaglądałam ale oni nic nie robili a jak zaczęli to już było za póżno
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:39, 05 cze 2014

Do góry
Troche obrazków bo zapomne jak co wygląda...

Aphrodite jakas podwójna

a ile jeszcze paków...

Wilcza Góra 21:36, 05 cze 2014

Do góry
22-ga już za chwilę, to czymś Was rozśmieszę
było już trochę za ciemno na dobrą ostrość zdjęć, ale tu nie ostrość się rozchodzi

ogród i jego świat potrafi zaskoczyć, prawda ?
Dwa ogrody 21:35, 05 cze 2014

Do góry
Do południa świci słońce, po południu pada...

i piwonia przesadzana wiosną na rabatę z różami White Cover; jako jedyna nie chorowała
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:32, 05 cze 2014

Do góry

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:30, 05 cze 2014

Do góry
Róza czerwona rosnie jak wariatka, to dlatego że usunełam jej zasłaniajacą ją pęcherznice.

Tak było w 2012 kiedy pecherznica ja pochłonęła:- widać tylko pnacą czerwona w tle, strasznie marną,

druga się schowała (2012)

W zeszłym roku była taka mała, (żółta w tyle też)

No a w tym pokazała co potrafi

Ogród cichy i przytulny 21:29, 05 cze 2014

Do góry
Pomidorki też chyba będą
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:28, 05 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Czas piwonii... teraz w ogrodzie zapach piwonii i róz króluje.. to najbardziej pachnący czas w ogrodzie.

Po prostu PIĘKNIE !
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:28, 05 cze 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

Aniu, cud miód
Piękna ta piwonia, jeszcze mi nie przeszło i biały to mój ulubiony kolor
Pozdrawiam serdecznie.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:27, 05 cze 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:25, 05 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Zatkło mnię A jeszcze jak przeczytałam co z nią robisz a raczej czego nie robisz to zatkło mnię powtórnie Chyba sobię taką sprawię
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:23, 05 cze 2014

Do góry
Hogata napisał(a)

Ten mi się bardzo podobywuje , masz jego nazwę??

Agadka w rzeczywistości jest jeszcze piękniejszy,płatki ma jakby z aksamitu,kupiłam go na wiosnę i jak zobaczyłam pierwszy kwiat to byłam zachwycona,moje kiepskiej jakości zdjęcia nie oddają całej urody tego kwiatu.
Jest to Fujimusume

Dzięki za miłe odwiedzinki
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:22, 05 cze 2014

Do góry
Wszystkim odwiedzającym dziękuje za dobre słowo i zapraszam
Niestety mam gonione ze względu na koniec roku w szkole, zieloną szkołą u jednej i przedszkole u drugiej, zebrania itp... nie wyrabiam i dlatego mało tu zaglądam.
Poza tym nadeszła pora przepielenia ogrodu wiec czas mam okrojony do min na inne zajęcia niz ogrodowe

Dziś poszedł front z aleja różana bo strasznie przerosła a róze brzydko sie pokładały. Ręce mam strasznie poranione, wycieńczona jestem też okrutnie ale udało się
Róze odżyły kiedy przyciełam zacieniającego je klona i tuje oraz wykopałam gigantyczną pęcherznice:

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:22, 05 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Bodziszek posadzony.. od razu weselej na rabacie, bo białe bodziszki są ładne, ale smutne.. i bodziszek sie uzupełni kolorem z irysami syberyjskimi.. chyba tego bodziszka jeszcze dokupię.

Masz rację, bardzo tu pasuje

Mala_Mi napisał(a)

Ostrogowca chiałam wyciepać, bo na obrazkach sie podobał a u mnie nie podobał..
W tym roku zmieniam zdanie, kwitnie długooooo, jest ładny.... musiał sie rozrosnąć by robić efekt..
Mam w dwóch miejscach i w dwóch mi się podoba Posiany z nasion... wiec tym bardziej zrobiłam sie dumna z niego..
Na bylinówce

Z sadzonki hoduję i dopiero w tym roku pokazał co potrafi

Mala_Mi napisał(a)

Czas piwonii... teraz w ogrodzie zapach piwonii i róz króluje.. to najbardziej pachnący czas w ogrodzie.

Miejsce niebywale urokliwe Fotka również!

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:18, 05 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Bardzo podoba mi się ten obrazek, jeden z moich ulubionych zestawów kolorystycznych. Jak fajnie przypomnieć sobie twoją działeczkę. Szpaler piwoniowy oczywiście podziwiałam.
Krzaczków piwonii mam kilka, ale małe są. Jeden z nich pokazał dwa pączki ale wygląda na to że się nie rozwiną. Trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Co z tym ogródeczkiem począć 21:17, 05 cze 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Taka hortkę sobie zakupiłam ,teraz problem gdzie ja wcisnąć

A zurawki zaczynają szwankować Trzy sztuki na tym kawałku
Wyszły z ziemi bez problemu ,ale przeszukałam i korzenie(które były jakby zgniłe ) i ziemię i nic nie znalazłam.
Wymyłam zurawkę ,zmieniłam ziemię w dołku i zobaczymy

Jak ma na imię ta nowa hortka?

Ewa, a dokładnie przejrzalaś korzenie? Bo opuchlaki jak już zjedzą wszystkie włośnikowe (te cieniutkie) korzenie, to często jeszcze siedzą w głównym korzeniu, takie wgryzione są.

I może zajrzyj w korzenie tych zdrowych? I dokładnie przeszukaj ziemię wokół roślin.
Dwa ogrody 21:15, 05 cze 2014

Do góry
renatamama3
Dziękuję, lubię ten busz, a pielenia w tych miejscach nie ma za dużo
A dla Ciebie przetaczniki

Poziomko, starych elementów u mnie w ogrodzie nie brakuje, bo i on swoje lata już ma

agniecha973 roślin przybywa raz więcej, raz mniej, niektóre wypadają, inne się przestają podobać, a nowe chciejstwa testuję najpierw w starym
Czosnek błękitny zachwyca lazurem

Chaber bławatek - kiedyś rósł na każdej miedzy, zbierało się kwiatki, do słoika, woda + cukier i na słońce. Miksturę szumnie nazywano winkiem
Na herbatkę bierzesz dobrej jakości czarną herbatę liściastą, dodajesz suszone płatki róży RdR i suszone płatki bławatka (2/1/1). Wyczuwalny jest smak i aromat zarówno róży jak i chabru.

Ogród cichy i przytulny 21:14, 05 cze 2014

Do góry
Praca ostatnich kilku dni
Cięcie, cięcie, cięcie ...
Modrzew europejski

Cis

Jałowiec
W cieniu - zacieniona 21:12, 05 cze 2014

Do góry
Hortensja drzewiasta Spirit Invincibelle
Ogród w cieniu brzozy 21:11, 05 cze 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Kondzio, Alinko i Reniu i ja Wam serdecznie dziękuję za te chwile spędzone wśród ogrodowo zakręconych osób, wielka szkoda, że czas tak szybko ucieka, ale myślę, że następne spotkania przede mną.
Kondzio zażartowałeś sobie z mojej japońszczyzny, ale co ja poradzę na to, że róże ją zarosły i pozostała tylko w planach.
Alinko trawka czeka ale już wiem gdzie znajdzie miejsce.
Renato, mam ten powojnik na kratce, obok Jasminy, nie wiem o jakim miejscu piszesz?

Zaległości fotkowe muszę nadrobić, lilak Palibin, teraz już u mnie przekwitł i czeka na przycięcie.

Zdjecie z widokiem lilaka i horyzontu ...przepiękny obraz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies