Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród - Azyl Amatora 18:32, 05 cze 2014

Do góry
I obiecany warzywnik (poziomki, cebula, kalarepa, por, seler, truskawki, sałata i ...chwasty):

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:25, 05 cze 2014

Do góry
Idzie burza

a to żylistek, który kupiłam w ubiegłym roku, nie popisał się, słabo kwitł, przemarzły mu czubki pędów

ale za to stara odmiana nie zawiodła

zaczyna kwitnienie goździk brodaty

a to chaber, który miał być błękitny a okazał się ...

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 18:16, 05 cze 2014

Do góry
Witaj wielbicielko róż.U mnie też zaczynają kwitnąć chociaż padające deszcze im szkodzą.Nie wyglądają tak jak powinny.Pokażę ci różę pnącą która dwa lata była w donicy a ponieważ nie chciało mi się przenosić tak ciężkiej donicy wsadziłem wiosną do ziemi.I chyba tam jej miejsce.Nazywa się ANTIKE 89.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 18:13, 05 cze 2014

Do góry
i jeszcze zdjęcia z dzisiejszej wycieczki do gospodarstwa ogrodniczego - tutaj część części przeznaczonej dla detalicznych klientów

a terenu obsadzonego i z roślinami w donicach tyle, że nie byłam wstanie ogarnąć... szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia w miejscu gdzie stał ambrowiec i tysiące innych drzewek...
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 18:07, 05 cze 2014

Do góry
mam go

ambrowiec gumball upolowany!

i jeszcze bukszpany przy okazji nabyłam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:58, 05 cze 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Irenko mam pytanie czy ten buczek tri kolor jest bardzo wrażliwy na grzyby bo chciałam kupić ale był tak zagrzybiony że się wystraszyłam bo kosztuje 50 zł i się zastanawiam ???Buziole

Powiem, że od samego poczatku nie miałam z nimi żadnych problemó, tyle tylko, że późno ruszają i w tym roku z 2 pąki im zmroziło i to wszystko, tak idealnie się sprawują; jak był chory w szkółce, to bym nie kupiła raczej..
pojedyncza kępa lawendy, bardzo stara rusza już, czyli dość wcześnie
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:58, 05 cze 2014

Do góry
Gdzie dwie łopaty ... będzie cisek ale zostawiłam sobie przejście aby przenościć żwirek ... ale to jutro
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:56, 05 cze 2014

Do góry
Bez żwirkowy finisz

Ogród Sylwii od początku cz.II 17:54, 05 cze 2014

Do góry
Żar tropików i dzisiejsze prace ... Był mus przesunąć żywopłot i wyrzucić donice poza taras na żwirek .... żwirku jeszcze niet , ale jutro będzie ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:49, 05 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I widoczek sprzed chwili

Widoczki miodzio
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:49, 05 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
A ja się różami Twoimi zachwycam
Zresztą u Ciebie zawsze jest co oglądać

Ściskam Irciu

Kasiu, fajnie, ze zaglądasz, bo ja ostanio miałam dyżury wnusiowe i nie dało się oka z nich spuścić..zwłaszcza z Damiankado tego uparciuch, musi być na jego i basta!a potem ciut zaległosci i padałam!

w końcu ta moja rozplenica vertigo ciemnieje, ale muszę hostom oberwać liście, bo mi je zrasta, a nie chcę już 3 raz przesadzać!
róża Angela i Cardinal

Ogród cioci czyli ciociogród :) 17:47, 05 cze 2014

Do góry
Nowy wątek, wielkie gratki Gosiu
w prezencie całą ściana kwiecia, byłam zaproszona na przedpremierę w naszym ZOO, tu robią oceanarium i afrykanarium, szał na całego, na pewno pzryjedziesz to zobaczyć
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:39, 05 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Fajne te ,,kaczki"

Kaczki dziwaczki... gonię do ogrodu.... a wieczorkiem u Was pozagladam tu i tam..

Bo my pracowite pszczółki som..

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:38, 05 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ta róża Emshom mnie urzekła do tego stopnia,że ją kupię na jesieni.

Haniu, to potfffór rośnie .. jak zima nie przymrozi pędów, niby można ciąć.. ale wtedy nie jest taka ładna.. i nie pachnie.. Ale nie wszytko musi pachnieć..
Jest cudna, raz tylko mi złapała mączniaka.. raz od 2008 roku. Nie kopcuję na zimę, wiec kiedyś jakiś krzew mi wymarzł lub myślałam że wymarzła... nie wiedziałam, że róże odbijają od korzenia i wyciepałam.. Ale mieliśmy -30 i zero śneigu przez sporo dni.. wiec nie ma czemu sie dziwić..
To 1 krzew nieprzesadzany i został sie za szklarnią.. by sąsiadce nie szpecić do końca widoków.. szerokość 3 metry, wysokość ponad 2...
Ale ja jej wogle nie tnę , tylko to co przeszkadza lub zmarznie.. a kwitnie od samych mrozów... kwiaty są w śniegu Na przerwę latem jak inne róże..

Moja ulubiona róża bez dwóch zdań

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:37, 05 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Irenko, jeśli zależy Ci na nazwach host, to Wojtek - ekspert nasz ogrodowiskowy - mógłby Ci pomóc
Wyśmienite miejsce rowerowego eksponatu, róże piękne a host nie zliczę
U Ciebie nawet na kamieniu rośliny rosną - vide czosnek

Basiu, zalinkuj proszę, to dopytam
ruszyły na dobre jaśminowce

kostrzewa jarzy
Ogród cioci 17:32, 05 cze 2014

Do góry
Ciociu Gosiu .. Buziaki i gratulacje na tego tałzena

Noo i kffiatuch oczywiście , bo ja taką okazję bez kffiatucha to być nie może

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:30, 05 cze 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
Irenko, dawno mnie nie byłoa...ale sobie pooglądałam, powzdychałam do Twych cudnych trawek...zwłaszcza carexa złotego-cudo!!!!!!!i idę zaraz spać

cudnie!!!

O jej....Bogda, nowy wątek masz, właśnie myślałam, gdzie przepadłaś, choć ostatnio sama przepadam..
traw mam sporo, ale jak idę na ogród, zawsze coś innego mnie wkręci
tu np sa stipy, 6 sztuk, a pomiędzy nimi liriope, w końcu rusza, ale powoli, jak slimak, chociaż moje slimaki, to błyskawice!!!

tutaj też pełno, naprzeciwko, pełno itd

konwalniki mi zakwitną, wszystkie mają pąki kwiatowe
ubiegłoroczne hakone, dużo urosły, wtedy chyba ponad 30 sadziłam

turzyca bronzita w wielu miejscach, widziałam już pąki, zaraz zakwitnie
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:29, 05 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)
I po co ja wlazłam w małej przerwie do Ciebie ? głupota coby poczytać o zakupach i bodziszkach np. no po co? zwłaszcza, że jutro mam być w Rzeszowie i może może się uda i w drodze powrotnej zachaczę o bylinowego
tak sobie myślę że wnet całe ogrodowisko będzie mialo od Ciebie jakąś roślinkę
dziękuję za otwarte drzwi zapewne kiedyś zajadę, a Ty pamiętaj, że mój ogród na zachód masz blisko trasy - choć u mnie to malizna ale nie szkodzi zawsze popaplać można

Mira, bo chodzi o paplanie, i najlepiej w okolicznościach przyrody

Byłaś u mnie 2 lata temu jak kwitły piwonie .. może pora znów w tym czasie... na kawusię w porcelanowych filiżankach .. z róży oczywiście..

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:27, 05 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Anek, jak Twój ogród się zmienił, normalnie Anglia jak nic

Agnieszka... ogród jako tako to się nie zmienił.. tylko wsiowa przemeblowana, ale tam doszły tylko nowe piwonie w miejsce tego czego było za dużo.. a reszta to to co było, tylko poukładana część inaczej...

I druga różanka.... dziś muszę zajrzeć czy twoje róże kwitną Ją poszerzyłam.. i wcale nie widać że szersza, bo znów tam ciasno.... niewychowane te moje rośłinki, bo albo zdychają, albo rosna jak gupie. I katalpa w tle... ten kolor.. bosko

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:23, 05 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Pieknie u ciebie.. w tych kolorach...........i busz taki, że dech zapiera

Busz się dopiero robi.. bo byliny teraz zaczynają nabierać masy... już sie boję...

I różanka z Elmshorn.. będą ją wstawiać do znudzenia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies