Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kubusiowo II 21:01, 04 cze 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A ja dzisiaj poszalałam na zakupach....

do Kubusiowa to wieziesz? a od kiedy tam na wakacje zjeżdżasz? faktycznie poszalałaś
Makowo na Kociewiu 20:55, 04 cze 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Kto by pomyślał że ze zwykłych palet budowlanych można takie cuda wyczarować Gratuluję pomysłowości

Pozdrawiam
Kolorowy Ogród Geni 20:52, 04 cze 2014

Do góry
Mnie trudno by było wybrać tego jednego irysa.

hokus pokus
Ambrowiec amerykański - Liquidambar 20:50, 04 cze 2014

Do góry
agam napisał(a)
Czy to klon palmowy czy ambrowiec. Do sklepu przyjechał jako ambrowiec, ale mam wątpliwości.

To zdecydowanie klon. Ambrowiec ma brązowe łodyżki, ten ma czerwone, obstawiam klon palmowy, nieodmianowy.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:45, 04 cze 2014

Do góry
Jak weszłam na forum myślałam że kilka dni poczekam aż ktoś się odezwie.
Doznałam szoku na natychmiastowy odzew Pierwsza była Kindzia którą również jako pierwszą poznałam w realuKasiu to przeznaczenie było

Następna Ola z którą jakoś kontakt się urwał a następny Luki który nie tylko że mnie odwiedził ale natychmiast po programie rozszyfrował że to był mój ogród Łukasz wiesz że jesteś wspaniały Później było coraz fajniej Spotkania Przyjaźnie i upiększanie ogrodu.

Zaraz będzie dalej
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:45, 04 cze 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ania Ty się wyznajesz na różach...... znasz albo czy w ogóle są odmiany o takich nazwach: Paul, Jacob i Margaret?

Aaaaa i zobacz, katalpa odbiła

Cieszę sie z katalpy a Ty jej nie okrywalaś na zimę?
a co do róży to jest climber Paul's Scarlet, czerwona rośnie do3-5m, jest jeszcze Paul's Himalayan Musk ramblerka lekki róż coś jak New Dawn kwitnie jeden miesiąc, potem Crown Princess Margareta® kwitnie od czerwca do września kwiaty morelowopomarańczowe do wys.1,2 cm, 'Margaret Merril biała do 1,2 cm od VI-VIII i to chyba wszystko
Rozpoznawanie bylin 20:42, 04 cze 2014

Do góry
Ewik napisał(a)
Moze ktoś rozpozna te "kuleczki " - to ostatnia roslinka z zestawu nasionek wysianych zeszłego roku

Liście podobne do marzanki wonnej ,szukaj w tę stronę
Piaskownia na zakręcie 20:40, 04 cze 2014

Do góry
Powstaje pierwsza rabata zwana "leśną"

Są tu dwie brzozy, dwa świerki i wierzba szczepiona hakuro. Będą jeszcze inne roślinki. Ależ to wszystko małe, ledwo to widać.

Rozpoznawanie bylin 20:38, 04 cze 2014

Do góry
Kinga33 napisał(a)
Witam, proszę o rozpoznanie dwóch bylin, bylina na drugim zdjęciu nie zakwita(mam ją od 4 lat). Pozdrawiam.

1.Gęsiowka
2.Gożdzik poduszkowy /jakiś alpejski/...zapomniałam ,kierunek masz-szukaj
Piaskownia na zakręcie 20:31, 04 cze 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
czekam na więcej zdjęć

Wedle życzenia Iwonko.

Trochę zdjęć z nowej działki

Mam tu ogromny jaśmin, który zabójczo pachnie

I taką ogromną różę, chyba dzika

Szmaragdowy Zakątek 20:31, 04 cze 2014

Do góry
Pojechałam dziś do „szmaragdowego”, bo mnie sąsiad betonowym płotem uraczył…stawia to brzydactwo i był mus skontrolować czy szkód nie narobił. Ostatnio błysną inteligencją i mi się zapytał czy może koparką przez mój ogródek przejechać….???? Moja mina…bezcenna…pozostawiam bez komentarza….
Na razie strat nie ma…idzie mu jak przysłowiowa „krew z nosa”.
Jak już byłam w „szmaragdowym” to zrobiłam co nie co….troszkę wypieliłam, przycięłam „ścianę bluszczową” bo sąsiadowi okna całkiem zasłoniła, kolejny rododendron wyglądał nie teges, więc się za niego wzięłam…

po 20 minutach był już ok.

„nielegalne” maczki nadal piękne…

w domku dla owadów mieszkają już lokatorzy

pobawiłam się chwilkę z futrzakiem…

…dopóki mi aparatu nie zżarł !!!!

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:26, 04 cze 2014

Do góry

Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:25, 04 cze 2014

Do góry
WITAM W CIOCIOGRODZIE

Mniej niż rok jestem na forum a tu już 1000 stron Aby zachować tradycję zakładam nowy wątek Zaczęło się tak.
Oglądałam Maję w ogrodzie od dłuższego czasu i co jakiś czas słyszałam pozdrowienia dla Danusi i Ogrodowiska. Później wygrałam konkurs na ogród przyjazny pszczołom i sama trafiłam do programu

Postanowiłam więc sprawdzić co to za Ogrodowisko i dlaczego wszyscy je pozdrawiają Tak tu trafiłam i jak weszłam to już przepadłam
Pokochałam to forum jak Wy wszyscy i teraz już nie potrafię tutaj nie być
KOCHANA SZEFOWO, WRÓŻKO OGRODUSZKO DANUSIU, WIELKIE DZIĘKI ZA TO MIEJSCE GDZIE MOŻNA WSPÓLNIE ŚMIAĆ SIĘ, WZRUSZAĆ, POZNAWAĆ NOWYCH CUDOWNYCH LUDZI
I GDZIE ZAWSZE ZNAJDZIE SIĘ RADĘ I DOBRE SŁOWO.NA ZAWSZE ZOSTANĘ CI WDZIĘCZNA
Rozpoznawanie bylin 20:24, 04 cze 2014

Do góry
Lacki80 napisał(a)

Chyba mam ja tez u mnie. Dostalam ja od mamy.Na dzien dzisiejszy wyglada tak
Ale nie man pojecia jak sie nazywa.

dziwaczek lub wiesiołek
Ogród to moje hobby 20:18, 04 cze 2014

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
Daję zdjęcie tej kaliny w całości .To prawda zdjęcie nie odda tego co można zobaczyć .Obecnie to jej czwarty sezon i ma 2,5 m na szerokość i prawie dwa na wysokość.

Piękna ,szkoda jej ciąć trzeba jej więcej miejsca przeznaczyć.Ciekawe czy by tak w półcieniu kwitła?
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:18, 04 cze 2014

Do góry

Ogród to moje hobby 20:14, 04 cze 2014

Do góry
FrancoPolo napisał(a)

Ale widok ...tylko fototapetę zrobić i pocieszać oko zimą.
Kolcowój Chiński (jagody goji) 20:13, 04 cze 2014

Do góry

Takie tam .. roślinki

Pozdrawiam
Brysiak
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:13, 04 cze 2014

Do góry

Bez linijki 20:11, 04 cze 2014

Do góry
W ogrodzie tyle się dzieje, że trudno zdecydować co pokazać. Tym bardziej, że wszystko zmienia z dnia na dzień. Teraz zdjęcia sprzed kilku dni. Kwiatowo:
Piwonia zaprzyjaźniła się z różą schneewittchen. Mam nadzieję, że zdążą pokazać się razem.

Szybkie metamorfozy:
przed
i po
a w środku ukryte morning lighty i red barony - chyba nie było im za fajnie Muszę przemyśleć tę miejscówkę, bo coś ciasnawo się zrobiło. Nie tylko zresztą tutaj. A niedawno wszystko było ledwo widać.

Zaraz chwycę aparat i pójdę spojrzeć co się dzieje dalej. Tym bardziej, że udało mi się dziś trochę popielić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies