Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Starorzecze na górce 00:22, 04 cze 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
Poidełko (chyba bardziej owadzie, bo maleńkie) - niestety nie widziałam, żeby cokolwiek stąd piło

Piękny ogród i kanciki, poidełko super.
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 00:19, 04 cze 2014

Do góry
obok rodka miskant addagio w nowym miejscu i hortensje vanille fraise

i miniaturowa obwódka z żurawek - mam nadzieję, że się pięknie rozrośnie

i rabatka przy szopce, o którą Was pytałam na początku - jednak anabelki, miskanty i lawenda.

i dalej moja pierwsza "różanka" w ogrodzie
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 00:14, 04 cze 2014

Do góry
różyczki szykują się do kwitnienia

i pan Rodek - w tym roku zaszalał ))
Starorzecze na górce 00:12, 04 cze 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
a to specjalnie z dedykacją dla bodziszkowej Ani-monteverde - zwiedzanie Krasiczyna:

Przepiękny renesansowy zamek w Krasiczynie:

Zwiedzanie zamku przeze mnie:

Efekty zwiedzania już w domu - tak transportowałam (w czajniku elektrycznym)

To bodziszki żałobne, poznałam je dzięki Ani, bo ma w swoim ogródku i pokazała zdjęcie u siebie w wątku. Gdy zobaczyłam morze siewek w Krasiczynie, to w rezultacie... 3 czy 4 przyjechały ze mną. Mam nadzieję, że się przyjmą i będą cieszyć

przepiękny faktycznie, a bodziszek się przyjmiedzięki, bardzo mila niespodzianka i jedna i druga
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 00:11, 04 cze 2014

Do góry
Małe zmiany w ogrodzie
Rabatka z obwódką marcinkową

przy tarasie - w oddali kwitnący rodek ))

i taras z drugiej strony

i lawenda z bliska, dobrze jej tam

Zakątek z fioletową ławeczką 00:11, 04 cze 2014

Do góry

Donia, piszesz kilka stron wcześniej, że u ciebie jest mało kolorowo. To zdjęcie jest śliczne i temu zaprzecza. Masz cudnie w ogrodzie. Co to za czerwone drzewko?
Starorzecze na górce 00:11, 04 cze 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
zagadka: kto to kopie i gdzie?

O ja nie mogę aleś Marka nakryła
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 00:04, 04 cze 2014

Do góry
elizagaja napisał(a)
Witam wszystkich forumowiczów,
od jakiegoś już czasu śledzę Wasze ogrody i sama próbuję stworzyć własny. Zabrakło mi aktualnie pomysłu czym wypełnić przestrzeń na froncie wzniesienia, pomiędzy cisem a cyprysikiem filiferą. Miejsce jest cały dzień w słońcu. Chciałabym coś zimozielonego.
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

Myślę że żurawka by ładnie wyglądała o czerwonych lub pomarańczowych liściach. Ale dokładnie która odmiana wytrzyma pełne słońce to musisz zapytać w bylinach/żurawka.
Mi podobałby się też kobierzec trawy Hakonechloa o żółtych liściach. ładnie by się zwieszała z murku. Ale nie jest zimozielona.

Działka wkoło Lubczyka :) 00:02, 04 cze 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
I na koniec moje rozwinięte różyczki dla wszystkich komentujących, zaglądających i kibicujących :*

Piękne, mi też już zaczynają kwitnąć, może jutro zrobię zdjęcie
Działka wkoło Lubczyka :) 00:01, 04 cze 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
Ocalałe horti

I tu puszcza ta NN od Ani Małej Mi, ta ze zdjęcia duża

Mi też Kasiu tylko parę ocalało, stoją na tarasie, ale wsadzę je do gruntu, myślę, że będzie im lepiej
Słoneczny ogród słonecznej safikey 00:01, 04 cze 2014

Do góry
mniam, choć owoców nie powinno się jeść na wieczór, bo cukry, to smacznego zyczę -

mniam - pierwsze jabłka - w ubiegłym roku wszytskich było 3 szt a teraz oj widać, że będzie więcej...

dobrej nocki
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:58, 03 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A propos astrów płożących: informuję,że żyją i rozrastają się,chociaż po zimie nie bardzo je widziałam, krokusowe liście je przykryły. Ale teraz liście już uschły asterek się pokazał. A zastanawiałam się co to za cudo tam mi między krokusami się chowa. Ach ta skleroza. Jeżówki szykują się do kwitnienia, ale niestety zimno je wstrzymuje.
Tyle wieści z poligonu.
Pozdrawiam

Hanuś.. to moja skleroza większa.. bo domyślam sie, że Cie uszczęśliwiłam płożącym astrem... ta cholera rośnie jak gooopia.. jeszcze ja przeklniesz jak miejsca brak Wydaję na prawo i lewo z 3 małych sadzonek, a jej coraz więcej .... ale kwitnie w listopadzie... więc go lubię.

Ja rozdaję na prawo i lewo, bo to moje dzieci..szkoda wyrzucać..

To idzie do koleżanki jutro.. i śladu nie ma, że to ode mnie, a jak popatrzę na stertę to głowa pęka.. to jest na kilka metrów kwadratowych do obsadzenia Wszystkiego nie widać.. pakuję to na dostawczaka juto bo do osobówki musiałabym 3 razy obrócić.. ..

Rozdaje nadwyżki.. i naprawdę nie pamiętam co komu daje Cieszę sie, że moje dzieci maja nowy domek ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:53, 03 cze 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Aniu może rozpoznasz werbena czy naparstnica to jest nie opisałam jak siałam .

Werbena na 99,9%, naparstnica ... na 10000% NIE
Starorzecze na górce 23:52, 03 cze 2014

Do góry
a to specjalnie z dedykacją dla bodziszkowej Ani-monteverde - zwiedzanie Krasiczyna:

Przepiękny renesansowy zamek w Krasiczynie:

Zwiedzanie zamku przeze mnie:

Efekty zwiedzania już w domu - tak transportowałam (w czajniku elektrycznym)

To bodziszki żałobne, poznałam je dzięki Ani, bo ma w swoim ogródku i pokazała zdjęcie u siebie w wątku. Gdy zobaczyłam morze siewek w Krasiczynie, to w rezultacie... 3 czy 4 przyjechały ze mną. Mam nadzieję, że się przyjmą i będą cieszyć
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:52, 03 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu i jak my mamy Cię nie rozumieć... w piątek wybieram się na targi i już się boje tego roślinnego lamentu

Łukasz.... ja nic , tylko lament słyszałam... a i tak dzielnie wysszłam.... bo tyle co było i sie chciało to ho, ho, ho....
Ty mnie zrozumiesz....bo byliny to jedno, a liliowce to drugie.. już pąkami kwiatowymi.... Ribon Candy, Wich`s Timble, Entratment, Darla Anita, Siloam Dooblebug, Happy Hooligan, Aleksander Hay (pachnący), Night Ember, Chinese Incantation....

Entratment - może sie skuszę...

I jeszcze inna naparstnica, łososiowa w kropki....

A to do Gierczusi.. figi pan ma na sprzedaż.. i u niego owocują Duży krzak za 35 zł.... ale miejsca bak bo bym posadziła... u Pana bylinowgo rosna w gruncie .. cały szpaler wysoki na 2 metry.. i zbiera kilka wiader fig.. A Gierczusia myślała że kupiłą hortkę, a ma figę I też jej zimuje w gruncie ..

Jurajski Ogród 23:50, 03 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Aga, na pierwszym planie to ukwap dwupienny?

A ten zawciąg to gdzie kupiłaś? Kapitalny!
Zakątek z fioletową ławeczką 23:50, 03 cze 2014

Do góry
Na dobranoc-tawlina
Ogród to życie 23:49, 03 cze 2014

Do góry
Agnieszko,dla Ciebie, zdjęcia moich drzwi.

Starorzecze na górce 23:44, 03 cze 2014

Do góry
zagadka: kto to kopie i gdzie?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:43, 03 cze 2014

Do góry
mischa napisał(a)
Podpowiedzcie co mogę posadzić między tawułką a tują? wiem, że lepiej sadzić rośliny nieparzyście, ale trzecia tawułka może się zlać z jasnożółtą tują (tuja czeka na strzyżenie, nie będzie tak wystawała na rabatę). Trzy jasnozielone żurawki chyba będę musiała przesadzić, podczas kilku upalnych, jakie tydzień temu mieliśmy, zaczęły się przypalać. Czy zastąpić je tymi ciemniejszymi? A może małe trawki? Wszystkie uwagi i propozycje modyfikacji mile widziane

masz już w sąsiedztwie iglaki, nie dawałabym więcej
i zdecydowanie powtórzyła tawułkę
za chwilę się rozrośnie, że będzie ciasno żurawkom i tawułkom razem
to na moje oko
zawsze możesz tawułkę przyciąć
one się połączą i zrobiłabym wtedy z nich kobierzec
za dużo gatunków to się robi bałagan, a tak będzie ładna żółta plama

Po przycięciu tych żywotników możnaby nawet dać kulkę na pniu na końcu rabaty, pomiędzy rzędem tawułek i żurawek (środek), ale i tak dałabym trzecią tawułkę.

A może tak?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies