Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

Mirella 13:30, 08 lip 2014

asiach napisał(a)

Niestety Mirella jest jeszcze gorzej. Ma następną górę do palenia
Pewnie ruszy do boju - teraz to kwestia czasu
Dlatego sadzę i sadzę i chce pod dywan zamieść jego działkę - schować tak abym jej nie widziała.
A tu jeszcze przychodzi mi wycinać duże drzewa (będę sie powtarzać) wiąz holenderski, brzozę teraz świerk serbski a wcześniej cały szpaler ogników brrrrrr.... tak jestem zła
Przeciez nie pójdę tam sprzatać - a może powinnam????????

Oj, współczuję sąsiedztwa, kiedy tacy ludzie coś zrozumieją czy to w ogóle jest możliwe ?raczej nie.
Mój sąsiad (oddalony ) zwozi jakieś stare meble, skrzynie po owocach itp.przygotował się już do sezonu grzewczego

asiach 13:43, 08 lip 2014

Dla Gosi - połączenie kosodrzewiny z hortensja i przy okazji (róże itd.)

+ bergenia na innym zdjęciu
asiach 13:45, 08 lip 2014

Mirella napisał(a)

Oj, współczuję sąsiedztwa, kiedy tacy ludzie coś zrozumieją czy to w ogóle jest możliwe ?raczej nie.
Mój sąsiad (oddalony ) zwozi jakieś stare meble, skrzynie po owocach itp.przygotował się już do sezonu grzewczego

Dziękuję za zrozumienie o zimie nawet nie myślę - strach się bać - bo to juz większy temat i szerszy zakres nie tylko najbliższe sąsiedztwo
Gocha 13:48, 08 lip 2014

asiach napisał(a)
Dla Gosi - połączenie kosodrzewiny z hortensja i przy okazji (róże itd.)

Dziękuję Asiu. Będę intensywnie myśleć i szukać. Na razie mam do posadzenia tylko hortensje a resztę trzeba dokupić także mam czas. Pozdrawiam.
Mirella 13:49, 08 lip 2014

Przepięknie

asiach 14:05, 08 lip 2014

Gocha napisał(a)

Dziękuję Asiu. Będę intensywnie myśleć i szukać. Na razie mam do posadzenia tylko hortensje a resztę trzeba dokupić także mam czas. Pozdrawiam.

Powidzenia i wierzę, że podejmiesz słuszną decyzję. Co byś nie zrobiła i tak będzie ładnie - juz pokazałaś
asiach 14:19, 08 lip 2014

Mirella napisał(a)

Przepięknie

Dziękuję - kiepskie ujęcie - bo pod słońce ale pamiatka jest
MAD 14:30, 08 lip 2014

asiach napisał(a)

A dżungla to tu czasami jest jak świeci słońce a sąsiad pali

A jakimś czasem po deszczu było tak
Wczoraj efekty były podobne ale nie miałam aparatu

Siedzę z rozdziawioną buzia, a kawa kapie na klawiaturę... Przepiękne widoki. Twój ogród ma niesamowity klimat...
Jag_58 16:22, 08 lip 2014

asiach napisał(a)

Sama nie wiem jak to się stało, że tak wyszło - efekt niezamierzony
A dżungla to tu czasami jest jak świeci słońce a sąsiad pali

A jakimś czasem po deszczu było tak
Wczoraj efekty były podobne ale nie miałam aparatu

Asiu zdjęcia cud ,malina faktycznie można poczuć sie jak w dżungli a drugie jak z nie z tego świata normalnie oprawić w ramki i na ścianę pięknie ,ale sąsiada nie zazdroszczę ,szkoda ze tacy ludzie nie zdaja sobie sprawy ,że trują siebie i innych ,a o środowisku już nie wspomnę przykre to jest bardzo ,ale cóż musi minąć jeszcze kilka pokoleń ,zeby ludzkość nabrała rozumu pozdrawiam serdecznie
anka_ 16:27, 08 lip 2014

Asiu takie widoki to spełnienie marzeń o ogrodzie. Prostota i elegancja, tajemniczość i przestronność. Te cudne żwirowe ścieżki, zakamarki.
asiach napisał(a)
... Są w nim zwykłe, pospolite rośliny. ...

Jak widać nie potrzeba 'niezwykłych' roślin. Niektórzy mają mnóstwo różnych, nowych odmian, wynalazków ale tak całościowo to mają tylko skupisko roślin. Ty Asiu wyczarowałaś ogród, i to przed duże O
Powtórze więc tylko za Reni- Asiu zwykły, a zarazem niezwykły ogród

asiach napisał(a)
Szkoda, że taka sarenka nie biega po moim ogrodzie
Tu akurat się z tobą nie zgodzę. Ciesz się, że biega za płotem, a niestety wiem co mówię.

Asiu czy mogę skopiować to pierwsze zdjęcie do mojego wątku o projektowaniu? Oczywiście z adnotacją, że pochodzi z twojego ogrodu.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies