Ogrodu nie potrafie opisać słowami, a zdjęcia nie pokazują tego co człowiek czuje na żywo.
Ogró jest zdrowy, naturalny, niewymuskany w detalikach(to jest 1000% komplement) to podkreśla jego cały urok.
Jeszcze jedno, nie wiem gdzei były te przypalone kwiaty Rh bo nic nie zauważyłem
To miałaś bardzo pracowity weekend Kasieńko. Ale goście to prawdziwa przyjemność dla gospodarzy.
Czekam na zdjęcia nowej rabaty, ogromnie jestem ciekawa jak to wyszło.
Po lewej stronie tarasu, naprzeciw skrzyń wsadziłam dalie i posiałam groszek pachnący. Ma się piąć na wigwamy
W miejscu gdzie kończy się żwir będą położne dwa płaskie kamienie (takie jak ścieżka do placyku z ławeczka) żeby była lepsza komunikacja z taras do warzywnika więc będzie wrażenie dwóch rabat.
Nie wiem czy dobrze wyjaśniłam. Może to zdjęcie bardziej rozjaśni to co piszę
Od strony trawnika dosadzę gęsto kostrzewę siną bo mam jej naprawdę dużo, a wolnego miejsca jak widac na załączonym obrazku tam sporo.
Mam pyatnie do Państwa, jakie to są chwasty jednosezonowe? Ponieważ czytałem żeby takimi się zbytnio nie przejmować bo same zginą przy koszeniu. Pare zdjęć tego co wyrwałem z mojego trawnika:
Prosze wskazać któe to jednoroczne:
Zdjecie 1:
Zdjęcie 2:
Zdjęcie 3:
Jaki najlepszy sposób walki z chwastami na nowo zasianym trawniku 14 kwetnia.
Pytałem czy dosiewać jak są place i w nie których miejscach nie jest zadowalająco gęsta. Oto zdjęcia, dosiałem na całym trawniku trawe. Tak wygląda z daleka:
i nie podobające mi się miejsca z bliższa: