Dziękuję Krysiu za zdjęcie, bardzo się cieszę że Cię poznałam i mam nadzieję na jakieś, kiedyś znowu spotkanie i dodam dla tych co nie wiedzą, że to zdjęcie jest zrobione pod moją inspiracją
I album starych róż od początku do lat 50-tych XX wieku, piękne zdjęcia na czarnym tle, tak się moim zdaniem róże najpiękniej prezentują na fotografiach, wszystkie szczegóły są dobrze widoczne.
Pokażę i zielniki i albumy, bo nie mogę się od nich oderwać, mimo że w ogrodzie już tyle kwiatów kwitnie.
To jest angielskie urządzenie do zasuszania roślin na płasko - dwie deseczki skręcane czterema śrubami, przełożone tekturą i grubszą różową bibułą. Specjalnie zrobiłam zdjęcie tak, żeby było widać że jest w użyciu.
A tutaj jest album - zielnik na liście, żeby można było te zasuszone cuda wklejać w miejscach gdzie są obrazki określonych gatunków, w naturalnej wielkości. Też ma tekturowe kartki do zasuszania, ale metoda z deseczkami i bibułami lepsza.
Danusia - dziękuję za radę... no widzisz, nie wszystko co ładne musi być dobre.... Idę to to łapać.... Danuś - zadanie wykonane - krzaczek malutki ale starałam się wybrać najładniejszy bo szału nie było... Ale taka jak ta moja tylko, że Twoja
Tak, Kasiu, uwielbiam! Teraz zachwycają mnie lampki solarne z IKEA, to na pewno nie ostatnie, jakie kupiłam, nie mam zdjęcia , może tylko to z trzymania kciuków za piszących egzamin gimnazjalny :
Witam wszystkim . Bardzo proszę o pomoc. W tym roku zaległo mi sie to paskudztwo w ogrodzie. Pomozcie prosze zidentyfikowac- moze ktos wie jak z tym walczyc. Lezie toto wszedzie , po scianach, po kostce, a najchetniej skupia sie na meblach ogrodowych. Plis pomocyyyyyy !!!!!!