Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Pamiętajcie o ogrodach 00:20, 25 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)

A u mnie barwinki padły, coś im nie służy, może i dobrze.

Jak bym chciała, aby mnie takie szczęście spotkało, ale nie spotka bo u mnie się rozrasta/mnoży jak króliki.
Ptasi gaj 00:15, 25 kwi 2021

Do góry
pestka56 napisał(a)
Ela, śliczne masz te powojniki

Mam eksperymentalnie posadzony w nogach u Alchymista 'Veronica's Choice', ale ewidentnie mu tam nie pasuje. Muszę zabrać. Miałam też 'Hakuookan'. Niestety koty jak były maleńkie połamały go.
Patrzę na twoje i zazdroszczę

Kasiu u mnie też rewelacji powojnikowej nie ma. Arabella to powojnik, że każdemu urośnie, aby wsadzić do donicy i podlewać od czasu do czasu podwiązać.
Tez nie mam ręki do powojników. Posadzę i uwiąd się czepi i dowidzenia.
Tak bym chciała mieć kolumny powojnikowej.
Ptasi gaj 23:58, 24 kwi 2021

Do góry
CD

Czosnki o dziwo ładnie rosną anpo prawej funkie lubię te śliwkowe kły

Klon Red Sander, po prawej piwonia drzewiasta z pąkiem

Hortensja pnąca z jednego krzaka pnie się po dwóch drzewach sosnowych może w tym roku będzie kwitła oby

Ptasi gaj 23:49, 24 kwi 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Ok to czekam Ciekawa jestem jej kwitnienia

Więc u mnie baptysja oby dwa krzaki już mają kły. Chyba je źle posadziłam bo rosną w półcieniu. Zanim jeszcze nie wrosły w ziemię to przesadze do słońca.
Czy po okwitnieciu ma ładny pokrój bo nie wiem jakie jej wybrać miejsce.

U mnie Mirka też rozplenice stoją nawet te duże na trawiastej.kupowalam w albamarze zeszłej jesienii też życia nie ma.
Moim zdaniem jest zimno ziemia też zimna i dlatego tak nie ruszają.
Ta gaura niby zyje ale te odrosty to takie pycie małe.

To baptysja

To gaura te zielone to młode odrosty. Może za tydzień dwa już będą większe. Jeszcze przykryta liśćmi bo boje się aby te młode nie zmarzły

Ptasi gaj 23:38, 24 kwi 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Elu, pięknie wygląda Twój staw z rybkami! Tuje też mnie zachwycają!

Mam powojnik Arabella, masz rację, jest po prostu niezawodny. Bardzo lubię powojniki, ale różnie wychodzi mi ich uprawa, wiele nie przeżyło, ale ten jest nie do zdarcia!

Alicjo dzięki staram się tak samo jak ty. Żeby nie te tuje dzisiaj nie byłoby pracy. Tuje jednak zatrzymuja chłodny wiatr.

Też nie mam ręki do powojników. Jedynie Błękitny anioł i Arabella niezawodna. Jak będzie u ogrodnika to kupię jeszcze 2 sztuki posadzę w donicach. Jedyny mankament to że trzeba go podwiązywać.
Ptasi gaj 23:28, 24 kwi 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Ela podaj adres, wyślę Ci tego bambusa. Usiłowałam ukopać kawałek trawy, ale mi się nie udało, spróbuję jutro zadziałać dużym nożem.

Danusiu wysłałam na e-maila.
Ptasi gaj 22:13, 24 kwi 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Mirka u mnie chyba też baptysja ruszyła. Jadę do domu jak będę w Wawie ta wstawie

Ok to czekam Ciekawa jestem jej kwitnienia
Ptasi gaj 21:36, 24 kwi 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Elu sprawdzałam Baptysja już u mnie ruszyła(zdjęcia jutro zrobię bo tak się utyrałam i nie robiłam fot.
U mnie wszystkie Rozplenice suche nie wiem czy ruszą?

Mirka u mnie chyba też baptysja ruszyła. Jadę do domu jak będę w Wawie ta wstawie
Ogrod stewardessy 11:53, 24 kwi 2021

Do góry
Witam Kamila

I co tam u ciebie jak nie latasz. Czy zdrowie dopisuje. U nas byle jak pogoda marna jak na kwiecień wieje a nad ranem przymrozek. Jadę zaraz na działkę zobaczyć czy nie pomarzlo.

No UE popatrzyłam na poprzednią stronę a tu rewolucja schodową ładnie wszystko zrobione będzie spokój na kilka lat

Pozdrawiam i zdrowia zycze
Przerabianie ogródka pod swój gust 11:12, 24 kwi 2021

Do góry
Kasiu wiosenka u ciebie wszystko ładnie kwitnie.
U nas od kilku dni chłodno.
Piszesz, że nie wyrabiasz z lockdawnem wszyscy tak mają. Jednak zdalna nauka dzieci to nie lada sztuka. Znajoma ma czwórkę więc komputery pożycza.
U was jest bardziej normalnie niż u nas.

Pozdrawiam

Normalnie to nie jest niestety. Starszy jest 2 razy w tygodniu w szkole, za kazdym razem maja testy. Mlodszy od grudnia w domu. Zeby isc na zakupy to trzeba miec aktualny test zrobiony w aptece. Jakos dajemy rade ale mlodszy nie ma wogole juz motywacji a ja nerwow. Starszy zmienia szkole, testy i rozmowy wszystko online. U nas byla tragedia jak sie jeden komputer zepsul. Nie fajnie jest, i wiele osob nie chce wogole sie szczepic, bo uwazaja, ze to tylko jak zwykla grypa i wystarczy ja przejsc..
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:27, 24 kwi 2021

Do góry
Jak szkółka dba o swoją renomę To i dobrze zapakuje. Nie trzeba być geniuszem aby dobrze zapakować tylko mieć opracowany system pakowania. Przecież doniczki mają odpowiednie wymiary odpowiednio podparte patykami i wszystko jest na miejscu można paczka nawet rzucać.

Raz dostawca z ciekawości jak się dowiedział że tam rośliny chciał zobaczyć jak oni to pakują. To nie wierzył że grama ziemi się nie wysypało.

Zasieje te pierwiosnki zobaczę może coś z tego wyjdzie. Tak patrzę na twoje może i ja na wszelki wypadek kupię i posadzę. U Dorotki też ładnie kwitną na rabacie.

U nas ma być mróz - boje się że mi pomarzną wiśnie i bzy.
U nas na jutrzejszą noc -3 tez się boję i o magnolie i o piwonie i bzy, brzoskwinie, czereśnie dziś słonko świeci, trzeba gdzieś zapisać choć nie jakoś nachalnie tylko tak zza chmur. Wszystko w oczach idzie z zielonym.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:36, 24 kwi 2021

Do góry
Tak się zastanawiam czy kupić derenia jadalnego jest w szkółce. Widzę, że kwietnie u ciebie obficie. A ty jesz te owoce.

Agatka piękne Magnolie. Też bym ich już miała od groma bardzo jeubie, ale u mnie wydmuchow pomarzna u mnie i tylko bym się denerwowała.
Ma być w nocy przymrozek trzęsę się o wiśnie kilku i bzy polobiny.

U ciebie ciepłej to irysy juz spore w wodzie, już filtrują. Wszystkie rybki przeżyły zimę?

Pozdrawiam Agatko

Ja posadziłam 5 różnych odmian, rosną jak na razie, nie próbowałam owoców jak będzie ich więcej
będę nastawiać naleweczki
Nie jest wcale ciepło, na szczęście nie nie zmarzły,
Grandifloea bardzo słabo przezimowała, wygląda teraz jak dziecko specjalnej troski, to była dla niej pierwsza zima.
Rybki padły mi dwie sztuki i pozostała rybia czeredka ma się dobrze i już pomału dokarmiam próbuję rozruszać to towarzystwo
Natomiast japończyki w akwarium prawie mi wyskakują wody jak dokarmiam, kochają mnie
Mam kilka razy dziennie naturalny pililing
Pozdrawiam Elu
Kłopoty - problemy z trawnikiem 00:47, 24 kwi 2021

Do góry
Nigella napisał(a)
Witajcie, Pani Danusiu oraz doświadczeni ogrodnicy,
Czy mieliście kiedyś taki przypadek ja na moim trawniku? Jasne miejsca to jakaś trawka, rozrasta się tzn. pojawia się w kolejnych miejscach, "plam" jest coraz więcej. Szpeci trawnik okrutnie, rośnie nieco szybciej od reszty traw.
Trawnik jest założony pośród wysokich sosen, ma już 6 lat chyba, nawadniany automatycznie, teraz go wygrabiam z opadłych przez zimę igieł i martwię się tym widokiem.

Zrób fotki w przybliżeniu bo nie wiadomo co to za trawa z takiej odległości i z taką ilością opadłych liści. Być może,że to wiechlina.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:53, 23 kwi 2021

Do góry
Tak się zastanawiam czy kupić derenia jadalnego jest w szkółce. Widzę, że kwietnie u ciebie obficie. A ty jesz te owoce.

Agatka piękne Magnolie. Też bym ich już miała od groma bardzo jeubie, ale u mnie wydmuchow pomarzna u mnie i tylko bym się denerwowała.
Ma być w nocy przymrozek trzęsę się o wiśnie kilku i bzy polobiny.

U ciebie ciepłej to irysy juz spore w wodzie, już filtrują. Wszystkie rybki przeżyły zimę?

Pozdrawiam Agatko
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:36, 23 kwi 2021

Do góry
Jak szkółka dba o swoją renomę To i dobrze zapakuje. Nie trzeba być geniuszem aby dobrze zapakować tylko mieć opracowany system pakowania. Przecież doniczki mają odpowiednie wymiary odpowiednio podparte patykami i wszystko jest na miejscu można paczka nawet rzucać.

Raz dostawca z ciekawości jak się dowiedział że tam rośliny chciał zobaczyć jak oni to pakują. To nie wierzył że grama ziemi się nie wysypało.

Zasieje te pierwiosnki zobaczę może coś z tego wyjdzie. Tak patrzę na twoje może i ja na wszelki wypadek kupię i posadzę. U Dorotki też ładnie kwitną na rabacie.

U nas ma być mróz - boje się że mi pomarzna wiśnie i bzy.
Ogród w Klein Kottorz 23:24, 23 kwi 2021

Do góry
Danus co tam.u ciebie milczysz zdrowie wróciło?

Pozdrawiam
Bawarka 22:29, 23 kwi 2021

Do góry
Kasiek napisał(a)

Powiekszyla sie rowniez kolekcja begonii, te na zdjeciu, sa okazami stojacymi w sklepie. Jolu, spojrz prosze, to ta fotka dla Ciebie

Moje nowosci zakupkowe, musze przelac z aparatu do komputera

Piękne.begonie cudowne liście. U nas jeszcze takich nie widziałam, a może jeszcze za wcześnie na ich widok w szkółkach czy kwiaciarniach.

Kasiu już zakupiłam nasiona pierwiosnków posieje i rozsadze może za kilka lat osiągnę minimalny efekt tego co u was przy rowach rośnie.

Nad jeziorem Bodeńskim piszesz jedna z najpiękniejszych kraina w Europie.

Pozdrawiam i zdrowia zycze
Bawarka 22:19, 23 kwi 2021

Do góry
Kasiu widzę że do kompostu wkładasz wytłaczanki po jajkach czym je przesypujesz?

Masz piękne kwiaty domowe.
Przerabianie ogródka pod swój gust 22:08, 23 kwi 2021

Do góry
Kasiu wiosenka u ciebie wszystko ładnie kwitnie.
U nas od kilku dni chłodno.
Piszesz, że nie wyrabiasz z lockdawnem wszyscy tak mają. Jednak zdalna nauka dzieci to nie lada sztuka. Znajoma ma czwórkę więc komputery pożycza.
U was jest bardziej normalnie niż u nas.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 21:40, 23 kwi 2021

Do góry
pestka56 napisał(a)
Ela, śliczne masz te powojniki

Mam eksperymentalnie posadzony w nogach u Alchymista 'Veronica's Choice', ale ewidentnie mu tam nie pasuje. Muszę zabrać. Miałam też 'Hakuookan'. Niestety koty jak były maleńkie połamały go.
Patrzę na twoje i zazdroszczę

Przypomniało mi się mam.heszcze jednego powojnika posadzonego przy róży New dawn posadziłam go wiosna 2019 roku ibwvpierwszymbroku ładnie rósł w zeszłym roku nic nie urósł. Wszystko dostał co trzeba jeżeli w tym roku nie ruszy to w przyszłym roku go wykopie.

To ten kolor piękny po lewej 2019, po prawej 2020 Słaby wzrost nawet poziomej listewki nie sięga

A to spacer wiosenny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies